پس از تحمیل خسارت سنگین به کشور
زنگنه: راهی جز سهمیهبندی سوخت نداریم!
وزیر نفت حسن روحانی پس از تحمیل خسارت سنگین به کشور بابت حذف سهمیه بندی بنزین رسما اعتراف کرد: راهی جز سهمیهبندی و افزایش قیمت سوخت نداریم!
بیژن زنگنه دیروز در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سؤالی پیرامون سرنوشت سهمیهبندی سوخت و طرح مطالبی از سوی برخی از نمایندگان مبنی بر اینکه وزیر نفت در این زمینه رویکرد مخالفی داشته است، مدعی شد: من در این زمینه به هیچ وجه رویکرد مخالفی نداشتم!
این ادعای زنگنه در حالی مطرح شد که وی از ابتدای دولت یازدهم بارها با کارت سوخت و سهمیه بندی بنزین مخالفت میکرد تا جایی که حتی در سال 95وقتی کمیسیون تلفیق به دو نرخی بودن بنزین رای داد و مجلس هم آن را تصویب کرد وزیر نفت مخالفت خود را با آن اعلام کرد و گفت: من با دو نرخی شدن قیمت سوخت با سهمیهبندی آن موافق نیستم و اگر با مصوبه مجلس قیمت بنزین دو نرخی شود، بدون شک شاهد بازگشت کارت سوخت به جیب مردم خواهیم بود.
حالا جناب زنگنه ظاهرا با فراموشی همه این مخالفتهای خود که علیرغم نظرات کارشناسان صورت میگرفت ادعا کرده که مخالفتی با سهمیه بندی بنزین نداشته است!وی گفته است: غیر از سهمیهبندی و افزایش قیمت راه دیگری در زمینه سوخت نداریم.
زنگنه همچنین در پاسخ به این سؤال که افزایش قیمت سوخت تا چه میزان منطقی خواهد بود، اظهار کرد: تا میزانی که مردم تحمل کنند.
وزیر نفت درباره آثار تورمی افزایش قیمت سوخت در جامعه نیز، خاطر نشان کرد: بلاشک افزایش قیمت سوخت آثار تورمی نیز در جامعه خواهد داشت؛ تورم دو بخش دارد یکی در عدد و رقم و محاسبات و دیگری در آثار روانی آنکه از نظر بسیاری آثار روانی بسیار مهمتر از عدد و رقم است.
گفتنی است مخالفت وزارت نفت دولت روحانی با کارت سوخت از همان روزهای آغازین دولت یازدهم شروع شد و در نهایت همین فشارها باعث شد کارت سوختی که هزینه بسیاری برای آن انجام شده بود، بیخاصیت شود و پس از آن هم میزان مصرف بنزین در کشور رکورد زد.این در حالی بود که مطالعات کارشناسی مختلفی از مزیتهای کارت سوخت برای کشور حکایت داشت. در حقیقت بیژن زنگنه با کنارگذاشتن عملی سیستم سهمیهبندی براساس کارتسوخت، دست قاچاقچیان را برای خروج بنزین از کشور بازکرد.
همچنین پس از کنار گذاشتن طرح سهمیهبندی سوخت از طرف دولت، میزان مصرف بنزین در کشور نگرانکننده شده و با رد شدن از مرز حدود ۱۰۰ میلیون لیتر در روز، چراغ خطر این مشکل هم روشن گردیده است. به عبارت دیگر، اگر کارت سوخت حذف نمیشد، طی سهسال اخیر حدود 10 میلیارد و 840 میلیون لیتر در مصرف بنزین صرفهجویی میشد که با احتساب قیمت فوب خلیجفارس برای بنزین و در نظر گرفتن میانگین نرخ ارز، طی سهسال اخیر هزینه اضافه مصرف بنزین (بدون کارت سوخت) حدود 44 هزار میلیارد تومان است. این موضوع از این منظر دارای اهمیت است که کل بودجه تخصیص داده شده دولت به بخش عمرانی کشور در سال 96 تقریبا حدود 44 هزار میلیارد تومان است.
به گزارش فارس، زنگنه همچنین دیروز در حاشیه جلسه هیئت دولت با اشاره به نامه ۷۲ نماینده مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت مدیریتی وی در وزارت نفت گفت: به نامه 72 نماینده جواب خواهیم داد، هر کسی چیزی مطرح میکند باید با سند باشد، فعلا جواب میدهیم اما حق پیگیری قضایی دارم.
وی در مورد نامه 8 وزیر دولت به مقام معظم رهبری درباره لوایح مربوط به FATF گفت: نامهای پیش من نیاوردند و من هیچ نامهای امضا نکردهام.
زنگنه درباره وضعیت عملیات اجرایی فاز ۲ یادآوران و فرزاد B، اظهار کرد: درباره فاز ۲ یادآوران در حال مذاکره با چینیها بودیم، اما آنها فعلاً حاضر به امضای قرارداد در هیچ مذاکرهای نیستند. درباره طرح فرزاد B نیز تنها ما به عنوان یک طرف قرارداد آماده اجرای تعهدات خود هستیم.