kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۳۶۶۵
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۶
برای مقابله با سوءاستفاده بیگانگان

فعالیت کارتخوان‌های خارج از کشور متوقف شد

براساس دستور رئیس ‌کل بانک مرکزی، کارتخوان‌های بانکی که در خارج از کشور فعال بودند، غیر فعال شده‌اند.

بعد از محدودیت تراکنش‌های بانکی، بانک مرکزی اعلام کرده بود که بنا دارد دستگاه‌های کارتخوان بانکی که در خارج از کشور فعال هستند را غیر فعال کند.
دیروز خبری از معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی آمد که بار دیگر به این برنامه بانک مرکزی ‌اشاره داشت. ناصر حکیمی گفته که آی‌پی خارجی قابل شناسایی است و کارتخوان‌هایی که از وی‌پی‌ان استفاده می‌کنند هم ردیابی می‌شوند.
خبرگزاری تسنیم در همین ارتباط از بانک مرکزی کسب اطلاع کرد و به این پاسخ رسید که مدتی است غیرفعال شدن کارتخوان‌های بانکی در خارج از کشور اجرایی شده است.
بسیاری از دستگاه‌های کارتخوان که قبلا در کشورهای مجاوراز آنها براحتی برای خرید و فروش ارز استفاده می‌کردند، مدتی است غیر فعال شده و مابقی دستگاه‌ها نیز در حال شناسایی و قطع هستند.
بانک مرکزی با روش‌های فنی خود در حال شناسایی و قطع فعالیت دستگاه‌های کارتخوانی است که هنوز در خارج از کشور فعال هستند.
همچنین به گزارش خبرگزاری فارس، ناصر حکیمی؛ معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در پاسخ به این سؤال که با توجه به سوءاستفاده از کارتخوان‌های ایرانی در خارج از مرزها و خروج سرمایه از این طریق، آیا نمی‌توان با ابزارهای فناوری اطلاعات، فعالیت حوزه‌های خارج از مرزها را متوقف کرد، اظهار داشت: بله این امکان وجود دارد. ضمن اینکه محدودیت تراکنش‌های کارتخوان‌ها در ثبت ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان قسمت عمده نگرانی ما را در این زمینه رفع کرده است.
وی تصریح کرد: واقعیت این است که ما اقدامی در جهت پروفایل کردن مشتریان انجام می‌دهیم که این اقدام سطح نظارت را بیشتر می‌کند و اگر کار نهایی شد، جزئیات آن را اعلام خواهیم کرد.
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در پاسخ به این سؤال که بنابراین مسدود کردن کارتخوان‌های خارج از مرز کاملا قابل انجام است، گفت: بله، اما کارهایی از این دست هیچ وقت تمام نمی‌شود و ما هر اقدامی انجام دهیم، روش دیگری را پیدا می‌کنند، بنابراین این اقدامات برای بانک مرکزی یک وظیفه همیشگی خواهد بود.
حکیمی درباره فرجام رایزنی وزارت ارتباطات و بانک مرکزی برای رفع مشکل ایمن نبودن سامانه‌های «یو.اس.اس.دی» برای تراکنش‌های مالی اظهار داشت: با اتصال بانک‌ها و سیستم‌های پرداخت به سامانه شاهکار که سازمان تنظیم مقررات رادیویی تهیه کرده، احراز هویت کاربران ایرانی فراهم و تا حد زیادی مشکل ما برطرف شد.معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی افزود: ایراد اصلی که بانک مرکزی به تراکنش در سامانه‌های یو.اس.اس.دی داشت، این بود که تراکنش‌ها امنیت و ایمنی لازم را نداشتند و امکان شنود اطلاعات کاربران وجود داشت.حکیمی توضیح داد: با اقدامات انجام شده، حتی اگر اطلاعات شنود شود، کسی به اطلاعات اصلی کاربران دسترسی پیدا نکند و نتواند آن را
هک کند.