یک مقام مسئول اعلام کرد
مدیرعامل آب منطقهای تهران اظهار کرد: از ابتدای مهرماه تا ۶ بهمن سال جاری، در پایتخت شاهد افزایش ۳۰۰ درصدی بارندگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحسن رضوی دیروز در نشست خبری با خبرنگاران، با اشاره به میزان بارندگی در استان تهران از ابتدای مهرماه تاکنون، ادامه داد: از اول مهر تا ۶ بهمن امسال، 185/1 میلیمتر بارش داشتیم که در مدت مشابه در سال ۹۷، این شاخص 46/9 میلیمتر بود. همچنین متوسط میزان بارندگی در مدت مشابه در ۳۰ سال گذشته، 113/9 میلیمتر بود که در این بازه زمانی، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰۰ درصد افزایش بارندگی داشتهایم.
وی ادامه داد: بر اساس پیشبینیهای سازمان هواشناسی، در بهمن و اسفند امسال نیز میزان بارندگیها در حد نرمال یا بالاتر از نرمال خواهد بود.مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با اشاره به سرمایهگذاری بالایی که در زیرساختهای صنعت آب در ۴۰ سال گذشته در حوزههایی مانند احداث سد طالقان و انتقال آب از کرج به تهران، برای آبرسانی به پایتخت انجام شده، افزود: در حال حاضر برای تهران، ۳۴ مترمکعب بر ثانیه از ۵ سد منطقه تهران و آبهای زیرزمینی، به پایتخت منتقل میشود.
رضوی میزان ورودی آب به پنج سد تهران از ابتدای مهرماه تا ششم بهمن ماه را ۲۶۸ میلیون مترمکعب عنوان و اظهار کرد: در سال قبل در این مدت، تنها ۱۸۳ مترمکعب آب به سدهای تهران وارد شد که در سال جاری ۴۳ درصد رشد در میزان ورود آب به سدها را داشتهایم. همچنین در این مدت، از این پنج سد، ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب بهرهبرداری کردهایم که خوشبختانه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۲ درصد کاهش برداشت و افزایش ذخیره آب را شاهد بودهایم.
به گفته وی، با توجه به افزایش میزان ذخیره آب در سدهای تهران، پیشبینی میشود میزان تولید انرژی برقآبی، افزایش یافته و در تابستان ۹۸ از میزان خاموشیها کاسته شود.این مقام مسئول درباره میزان مصرف آب شرب در روز ۶ بهمن در تهران هم گفت: تهرانیها دو روز پیش، دو میلیون و ۷۱۹ هزار مترمکعب آب مصرف کردهاند؛ اما در ۶ بهمن ۹۶ این شاخص دو میلیون و ۶۲۹ هزار مترمکعب بود. همچنین از اول فروردین ۹۷ تا ۶ بهمن ۹۷ نیز در تهران، ۹۰۹ میلیون و ۸۰۶ هزار و ۶۷۸ مترمکعب آب مصرف شد که این شاخص در بازه زمانی مشابه در سال گذشته، ۸۸۴ میلیون و ۶۲۹ هزار و ۶۸۳ مترمکعب بود که نشان میدهد در سال جاری، نسبت به سال گذشته ۲.۸ درصد میزان مصرف آب شرب در تهران افزایش یافته است.رضوی به موضوع فرونشست در استان تهراناشاره کرد و گفت: در ورامین، سالانه ۱۳ سانتیمتر، در شهرری ۲۵ سانتیمتر، در تهران ۱۷ سانتیمتر و در شهریار ۳۶ سانتیمتر فرونشست داریم. به عبارت دیگر، در پایتخت روزانه یک میلیمتر فرونشست به وقوع میپیوندد که دلیل آن، برداشت مازاد از سفرههای آب زیرزمینی است؛ ضمن اینکه مناطق ۱۶ تا ۲۰ پایتخت و شهرهای واقع در جنوب تهران، به شدت تحت تأثیر فرونشست هستند که سبب شده ۲۵ کیلومتر از بزرگراه آزادگان، ۲۸ کیلومتر از آزادراه تهران ـ قم و بخشی از آزادراه تهران ـ ساوه دچار فرونشست شوند.