آیتالله سیداحمد خاتمی:
دینی که منزوی شده بود با برکت انقلاب به صحنه آمد و حاکمیت پیدا کرد
آیتالله سیداحمد خاتمی استقلال، برگشت عزت ملت ایران و شمرده شدن رای و نظر آنان، آزادی مردم در بیان نظرات و حاکمیت دین را چهار ره آورد انقلاب اسلامی دانست و گفت: به قول مرحوم آیتالله فاضل لنکرانی کسانی که با جمهوری اسلامی مخالفند، حکومت طاغوت را نشناختهاند، اگر میشناختند، میدانستند که قدر نعمت جمهوری اسلامی چیست.
آیتالله سیداحمد خاتمی نماینده مجلس خبرگان و خطیب موقت جمعه تهران در گفت و گو با ایسنا گفت: به نظرم در این چهلمین سالگرد، کسانی خیز برداشتند که چهره رژیم سیاه و منفور و پهلوی را تبرئه کنند. این جریان را برخی از صاحبان فضای مجازی دنبال میکند و میطلبد که همه علاقهمندان به انقلاب اسلامی و مخصوصاً کسانی که در این عرصه عمل میکنند برای دفاع از انقلاب اسلامی وارد شوند. چرا اینجا دیگر حوزه جناح نیست؛ اصولگرایی و اصلاحطلبی مطرح نیست، بلکه اینجا حوزه اصل انقلاب اسلامی است و اگر قرار باشد کسانی رژیم پهلوی را که ۵۷ سال حکومتشان از سیاهترین دورانهای تاریخ ایران است، تطهیر کنند و تبرئه سازند در حقیقت با انقلاب اسلامی مقابله صریح کردهاند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: رهآورد اول، استقلال کشور است و این حقیقتی است که خود طاغوتیها هم در کتابهایشان دارند و میگویند رژیم شاه، از سال ۱۳۳۲ به آمریکا وابسته بود و قبل از آن به انگلیس وابستگی داشت بود و اگر کسی حرف من را قبول ندارد، میتواند خاطرات حسین فردوست را بخواند؛ او دوست کودکی شاه بود و به صراحت نوشته است که انگلیسیها چگونه محمدرضا را سر کار آوردند. خود محمدرضا هم در بیاناتش تصریح میکند و میگوید من آموزگار را سر کار آوردم چون میانهاش با آمریکاییها خوب بود و وقتی از ایران فرار کرد هم هرگاه اسم آمریکاییها را میشنید، میگفت کاش اینقدر حرف آمریکاییها را نمیشنیدم.
آیتالله سیداحمد خاتمی گفت: رهآورد دوم این است که مردم ایران خودشان سرنوشتشان را تعیین کردهاند و میکنند؛ وابستگان به شاه در کتابهایی که خودشان نوشتهاند، او را به این میشناسند که بیشترین تحقیر را نسبت به ملت ایران انجام میداد... اوج تحقیر نسبت به یک ملت در زمان شاه انجام میشد و برای مردم هیچ سهمی در اداره کشور قائل نبودند تا جایی که اسم کاندیداهای نمایندگی مجلس را ساواک تعیین و به نخستوزیر ارائه میکرد و نخست وزیر نیز به شاه میداد و هر کس که شاه روی اسم او خط نمیزد، نماینده بود، چه رأی بیشتر میآورد چه کمتر؛ بنابراین رأی مردم اصلاً بهعنوان اصل مطرح نبود و آنان نیز هیچ انگیزهای برای شرکت در انتخابات نداشتند، اما انقلاب این رهآورد را داشت که صاحبخانهها را به خانه برگرداند. شاه صاحبخانهها را که مردم بودند از خانه بیرون کرده بود و برای رایشان سهمی قائل نبود اما انقلاب اسلامی این صاحبخانهها را به خانه بازگرداند و بعد از انقلاب نزدیک به ۴۰ انتخابات کاملاً مردمی برگزار شده است که همهشان واقعاً انتخابات بود و واقعاً هم رأی مردم تأثیرگذار بوده است و این را هم بگویم که در انتخابات سال ۸۸ مقام معظم رهبری از جمهوریت نظام دفاع کرد.
نماینده مجلس خبرگان افزود: رهآورد سوم که مطرح میکنم مسئله خفقان رژیم شاه و آزادی جمهوری اسلامی است. در این باره خاطرهای شنیدم که یکی از مبارزان را در حالیکه لباس بر تن نداشت، روی اجاق گاز نشاندند و این مبارز تا آخر عمرش نمیتوانست درست بنشیند؛ چنین شکنجههای قرون وسطایی در ساواک انجام میشد. خدا را شکر امروز آزادی آمده است و هیچکس به خاطر اظهار نظر دستگیر نمیشود. البته بله؛ هر نظامی با براندازاناش برخورد میکند و اختصاصی هم به نظام ما ندارد، همه نظامهای بهاصطلاح دموکراتیک هم این کار را میکنند.مرحوم آیتالله فاضل لنکرانی میگفتند کسانی که با جمهوری اسلامی مخالفند، حکومت طاغوت را نشناختهاند، اگر میشناختند، میدانستند که قدر نعمت جمهوری اسلامی چیست.
آیتالله خاتمی گفت: رهآورد چهارم هم حاکمیت دین است که به برکت انقلاب، دینی که منزویاش کرده بودند دوباره به صحنه آمد.