رویترز: ناآرامیهای فرانسه به نقطه «خطر» رسیده است
خبرگزاری رویترز در گزارشی از اعتراضات جلیقه زردهای فرانسه طی دو ماه گذشته هشدار داده ناآرامیهای فرانسه به مرحله «خطرناکی» رسید و ماکرون و دولتش را به جد تهدید میکند.
سرویس خارجی -
حاشیهنشینهای فرانسوی بیش از دو ماه است که تحت عنوان جنبش «جلیقه زردها» به خیابانها میآیند. آنها به گفته خود «بازتاب خشم، ترس، تحقیر و نابرابری اجتماعی در فرانسه» هستند، 10 کشته و نزدیک به 8 هزار دستگیری و زخمی داده و 10 میلیارد یورو خسارت به اقتصاد فرانسه زدهاند. طبق آخرین گزارشها این عده حمایت 70 درصدی مردم را هم دارند. آنها دو ماه پیش با شعار کاهش قیمت سوخت اعتراضات خود را شروع کردند و امروز به استعفای ماکرون، تغییر قانون اساسی و خروج فرانسه از اتحادیه اروپا و ناتو رسیدهاند. کارشناسان معتقدند حقوق ناچیز، وضعیت بد معیشتی و قدرت خرید پایین قوه محرکه انقلاب شهروندی کنونی در فرانسه است.
خبرگزاری رویترز اما در گزارشی با اشاره به اعتراضات 2 ماه گذشته فرانسه نوشته: «چیزی که در ابتدا بهعنوان عصیان مردمی علیه طرحهای افزایش مالیات سوخت و بالا رفتن هزینه معیشت مطرح شده بود، اکنون تبدیل به یک اعتراض خطرناک برای رئیسجمهور فرانسه و حملهای به ریاستجمهوری او و نهادهای کشور فرانسه شده است. به گزارش ایسنا رویترز میافزاید: «امانوئل ماکرون، درصدد بود که در سال نو میلادی در موضع تهاجمی نسبت به معترضان جلیقه زرد قرار بگیرد اما به جایش گرفتار تظاهرات خیابانی خشونتآمیزتر شده است. معترضان مخالف دولت فرانسه در همین راستا و در جدیدترین دور تظاهراتشان در روز شنبه از یک جرثقیل برای باز کردن راهشان به یک ساختمان وزارتخانه دولتی استفاده کردند و خودروها را در نزدیکی خیابان شانزلیزه به آتش کشیدند و خشونتهایی نیز در درگیری با نیروهای پلیس ضدشورش در یک پل بر فراز رودخانه «سن» مرتکب شدند و افسران پلیس را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
سخنگوی دولت فرانسه فرار کرد!
این گزارش میافزاید: «به گفته بن ژامنگریوو، سخنگوی دولت فرانسه این دولت از پیگیری اصلاحات مد نظر برای تغییر شکل دادن اقتصاد فرانسه عقبنشینی نخواهد کرد. او معترضان باقی مانده را تحریککنندگانی به دنبال سرنگونی دولت توصیف کرده است. ۲۴ ساعت بعد از اینکه او این صحبت را در روز جمعه مطرح کرد مجبور شد در هجوم معترضان به وزارتخانهای که دفترش در آن قرار داشت از در پشتی فرار کند.
او بعدا گفت: در این حادثه من مورد حمله قرار نگرفتم بلکه جمهوری فرانسه مورد حمله قرار گرفت. عامل دامن زدن به این ناآرامیها خشم معترضان نسبت به پایین بودن حقوقها و کاهش درآمدها و باور به بیتفاوتی ماکرون به نیازهای
شهروندان است.»
معترضان رهبر ندارند
در پایان این گزارش میخوانیم: «دو ماه بعد از آغاز این اعتراضات این دولت هنوز راهی برای فرو نشاندن خشم معترضان و برآورده کردن خواستههایشان شامل افزایش پایه حقوق، افزایش مشارکتشان در اداره امور کشور و همچنین استعفای ماکرون نیافته است.
در حالی که هنوز معترضان رهبر مشخصی ندارند مذاکره کردن مقامها با آنها سخت است. قانونگذاران اپوزیسیون خواستهاند که دولت طرحهای پیشنهادی و عملی برای رسیدگی به مطالبات جلیقه زردها ارائه کند اما وزرای دولت از تسلیم شدن به فشارهای این اقلیت دردسرساز خودداری کردهاند.