نماز جمعه تریبون روشنگری
استقبال چهرههای سیاسی از سخنان رحیمپور ازغدی در نماز جمعه تهران
سخنرانی روشنگرانه و مطالبهگرانه حسن رحیمپور ازغدی در نماز جمعه تهران و تأکید وی بر مطالبهگری مردم از مسئولان از تریبون نماز جمعه و لزوم حضور مسئولان در این مراسم عبادی سیاسی و پاسخگویی به مردم، مورد استقبال چهرههای سیاسی قرار گرفته است.
در بحبوحه قیل و قالها و عملیات روانی بدخواهان، روشنگری و تبیینگری از سوی افراد اندیشمند و آگاه مهمترین سپری است که جامعه اسلامی میتواند آن را بر تن کند و از این طریق با ایستادگی روی اصول و مبانی محکم خود در برابر آماج شبهات، دشمن را در تهاجم نرم ناکام گذارد. روز جمعه، حسن رحیمپور ازغدی سخنانی متقن و مستدل در مراسم نماز جمعه تهران بیان کرد. او از لزوم حضور و پاسخگویی همه مسئولان در تریبون نماز جمعه در مقابل مردم گفت و تأکید کرد که «رهبری نباید پاسخگوی قصور مسئولان باشد بلکه باید مسئولان را اینجا بیاوریم تا خودشان پاسخ مردم را بدهند، رهبری باید پاسخگوی وظایف
خود باشد.»
رحیمپور ازغدی که عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی است، انتقادات مهمی هم از عملکرد رئیسجمهور به عنوان رئیس این شورا داشت. او گفت که «اسنادی در شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتیم که بعضی از آنها ۳۰ تا ۴۰ جلسه یعنی نزدیک به یک سال مطرح شده اما به مقام اجرایی که میرسد رئیسجمهور قبول نمیکند.» عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: «بیش از ۱۵ مصوبه مهم به دفتر رئیسجمهور رفته و آنها نه جواب میدهند و نه اجرایی میکنند که این هم خلاف قانون است، رئیسجمهور میگوید اینها در دست مشاوران ما قرار دارد اما بعد از تصویب مصوبه در شورای عالی انقلاب فرهنگی کسی حق ندارد نظر بدهد و باید این مصوبه برای اجرا برود.» او حتی گفت که «ما قرارگاه عالی مدیریت و ضامن اجرای آن در کشور هستیم اما شبیه به تفنگ بیگلوله میمانیم، رهبری چند وقت پیش گفتند من در پیشگاه خدا میگویم که شما را شناختم و سر این کار گذاشتم اما شما کوتاهی کردید.» رحیمپور ازغدی انتقاد کرد از اینکه «مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را در دفتر ریاست جمهور معطل میگذارید و مصوبات سازمان ملل را سریعاً اجرا میکنید.»
این سخنان منطقی و مدلل اما مورد استقبال چهرههای سیاسی قرار گرفت. برای نمونه، سید محمد حسینی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با فارس با اشاره به سخنان رحیمپور ازغدی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران، معتقد است: از اینکه شخصیتی مثل آقای رحیمپور در نماز جمعه حضور پیدا کند، ولو اینکه نقدهایی صریح و به نظر برخیها تند هم مطرح کند، باید استقبال کرد؛ چرا که این مباحث باید در جامعه مطرح شود و اگر کسانی پاسخ و توضیحی دارند، میتوانند به نماز جمعه بیایند و پاسخ خود را مطرح کنند.
عضو سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی به نقدهای رحیمپور به عملکرد رئیسجمهور در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم اشاره کرده و میگوید: اینکه رئیسجمهور که در رأس چنین شورایی قرار دارد، مطابق سلیقه و نگرش خودش در شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل کند، ایرادی است که خود اعضای شورا باید مثل آقای رحیمپور در این زمینه مطالبه داشته باشند و واقعیتها را مطرح کنند.
حسینی همچنین درباره مسئله مطالبهگری از مسئولان در نماز جمعه هم تصریح میکند: مسئولین باید سعه صدر و تحمل خود را افزایش بدهند و توقع نداشته باشند که در خطبههای نماز جمعه یا در سخنان قبل از خطبهها، فقط از آنان تعریف و تمجید شود؛ بلکه نظرات انتقادی حتماً باید به طور شفاف مطرح شود تا نماز جمعه به مهمترین و موثرترین تریبون نظام در اصلاح امور و در صحنه نگهداشتن مردم تبدیل شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم، اظهارات رحیمپور درباره شورای عالی انقلاب فرهنگی را بحق و درست دانسته و تأکید میکند: انتظاری که از شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود دارد، بیش از آن چیزی است که این شورا از خود نشان میدهد. اینکه تاکنون حتی یک جلسه هم برای اجرا شدن نقشه مهندسی فرهنگی کشور برگزار نشده، باید گفت پس این همه زحمت برای چه کشیده میشود؟ برای اینکه سندی بالادستی تنظیم و به بایگانی سپرده شود؟!
وی لزوم حضور فعال رؤسای قوه مقننه و قضائیه در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی را مورد تأکید قرار داده و خاطرنشان میکند: چنانچه رئیسجمهور نتواند در جلسات شورا حضور پیدا کند، یکی از سران قوا باید مسئولیت برگزاری جلسه را برعهده بگیرد؛ جلسات شورا به هیچ وجه نباید تعطیل شود.
ابراهیم آقامحمدی، نماینده مردم خرمآباد در مجلس نهم هم در گفتوگو با فارس، با اشاره به سخنان رحیمپور ازغدی مبنی بر لزوم پاسخگویی همه مسئولان در نماز جمعه، با بیان ضرورت تبیین برنامهها و تلاشهای مسئولان در ردههای مختلف از تریبون نماز جمعه، میافزاید: باید تقاضا و نیازهای مردم از زبان سخنرانان در این تریبون هم مطرح شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی میگوید: مسئولان و مدیران قوای سهگانه باید در فواصل منظم، نتایج اقدامات و تلاشهای خود را برای حل مشکلات مردم از تریبون نماز جمعه مطرح کنند و با شفافسازی در این باره اعتماد دوسویه میان مردم و حاکمیت را تقویت سازند که این ابزاری کارآمد و مؤثر جهت تشویق مردم به حضور هرچه بیشتر در مراسمات نماز جمعه و اعتماد هرچه بیشتر به تریبونهای رسمی نظام است.
محمدمهدی زاهدی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در همین زمینه در گفتوگو با فارس تأکید میکند: قطعاً مطالبهگری مردم از مسئولین بخشی از مباحث نماز جمعه محسوب میشود.