عضو کمیسیون کشاورزی مجلس:
اجرای توافقنامه پاریس کاملا به ضرر کشورمان است
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به هزینه 52/5 میلیارد دلاری اجرای تعهدات ایران در موافقتنامه پاریس تاکید کرد: صددرصد این تعهدات به ضرر ما است.
عبدالله حاتمیان در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره به مبانی علمی موافقتنامه پاریس گفت: این موافقتنامه بر روی این مبنا چیده شده که گازهای گلخانهای انسانساخت از جمله CO2 منجر به گرمایش زمین شده است، لذا باید انتشار این گازها را کاهش دهیم. در این زمینه مطالبی را مطالعه کردم و شنیدم که نظریات مختلف دیگری هم وجود دارد و روی این مسئله اتقان و اجماع علمی وجود ندارد.
وی همچنین با اشاره به شیوه تعهدات کشورهای مختلف در اینباره خاطرنشان کرد: حال با فرض اینکه باید انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهیم، توجه به تجربه کشورهای مختلف مفید است. به عنوان مثال، کشوری مثل افغانستان کاملاً به صورت مشروط تعهد داده که درصورت اخذ یکسری کمکها، مقدار مشخصی کاهش میدهد ولی بر اساس سند تعهدات موجود ایران بخش بزرگی از تعهدات را به صورت غیرمشروط انجام خواهد داد. در حالیکه هیچ دلیل خاصی ندارد که ایران چنین تعهدی بدهد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با توجه به برآوردهای اقتصادی اجرای تعهدات ایران، این توافق را صددرصد مضر برای کشور خواند و گفت: با این تعهداتی که ما دادهایم، هزینه 52/5 میلیارد دلاری برای اجرای این تعهدات به ما تحمیل میشود و حتی طبق گفته سازمان حفاظت محیط زیست، این هزینه معادل کاهش 7/2 درصدی در تولید ناخالص ملی (GDP) خواهد بود. بنابراین صددرصد این تعهدات به ضرر ما است. ما یک کشور وابسته به نفت هستیم و اصلاً دلیلی ندارد زیربار تعهداتی برویم که رشد اقتصادی ما را که الآن هم در وضعیت مناسبی نیست، خرابتر کند.
حاتمیان افزود: همچنین علاوه بر ابعاد اقتصادی و علمی که بحث شد، لازم است ابعاد حقوقی، سیاسی و دیگر ابعاد آن هم مورد بررسی دقیقتری قرار بگیرد که به این مسئله مهم بهصورت جامع پرداخته شود. البته کارشناسانی در این ابعاد هم کار تخصصی کردند که لازم است حرفشان شنیده شود.
گفتنی است، لایحه الحاق ایران به توافقنامه تغییر اقلیم پاریس در سال ۹۵ از طرف شورای نگهبان رد شد و دولت با توجه به شروع نشست بیستوچهارم سالانه مجمع بینالمللی تغییر اقلیم (COP-24)، مجدداً تصویب این موافقتنامه در مجلس را پیگیری میکند. از اینرو بررسی لایحه موافقتنامه پاریس در دستورکار جلسه دیروز کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی به عنوان کمیسیون اصلی قرار گرفت.