عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
دولت باید از سفره مردم کمدرآمد حمایت کند
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: درست است بسیاری از گرانیها به دلیل نوسانات ارزی بوده اما دولت باید هوای سفره مردم کمدرآمد را داشته باشد.
حسینعلی حاجی دلیگانی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد به عملکرد دولت برای مهار تورم تصریح کرد: درست است بسیاری از گرانیها متوسل به نوسانات ارزی بوده است اما دولت در مقابله با چنین حجم افزایش قیمتی، چتر حمایتی خوبی را باز نکرده است. معتقدیم دولت باید برای اینکه بتواند تورم را خنثی کند هوای سفره مردم کم درآمد را داشته باشد.
وی افزود: به عنوان مثال در پرداخت یارانه به اقشار مختلف جامعه هیچ تغییر قیمتی رخ نداده است. بعضا میشنویم که از سوی دولت بیان میشود در پرداخت یارانهها مصیبتی عظیم دامنگیر آنهاست. این درحالی است که یارانهها برای دولت نوعی درآمد را هم به همراه داشته است.
این صحیح نیست که با افزایش تورم هیچ تغییری در مقدار یارانه نقدی بهوجود نیامده باشد.
همچنین عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گفت: چرا ستاد تنظیم بازار، تأثیر نوسانات ارزی بر برخی واحدهای تولیدی را نادیده میگیرد و قیمتهایی را مصوب میکند که موجب ضرر تولیدکننده میشود
غلامعلی فاروقی افزود: زمانی که کالایی را در بازار با قیمت کاذب به فروش برسانند باید با آن برخورد جدی شود و در آن طرف داستان، زمانی که قصد اعمال قیمتهای پایینتر از نرم بازار را دارند یا باید به حمایت جدی از تولیدکننده پرداخته شود یا بگذارند تولیدکننده به قیمت رسمی و تحت چارچوب قوانین محصولات خود را به فروش برسانند.
ما نیز به دنبال گرانی کالاها و نارضایتی مردم جامعه نیستیم، اما باید فکری به حال ثبات قیمتها در بازار شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز درباره موضوع تنظیم بازار کالاهای اساسی گفت: با وجود کارشکنیهای مکرر و اعمال تحریمها از سوی آمریکاییها علیه جمهوری اسلامی ایران، نباید مشکلی برای تامین معیشت مردم ایجاد شود. نباید زمانی که ارز برای واردات کالاهای اساسی با نرخ ترجیحی تعلق میگیرد، کالا با نرخ ارز آزاد به مردم به فروش برسد.
شهاب نادری افزود: همراه با اختصاص ارز با نرخ ترجیحی برای کالاهای وارداتی، باید سازوکار دقیق توزیع کالاهای مذکور نیز روشن شود، چرا که خیلی از مردم گلایه دارند قیمت کالاهای مصرفی بالا رفته است.
نماینده مردم پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روانسر و اورامانات، تصریح کرد: در روند اختصاص ارز ترجیحی و توزیع کالاهای مذکور باید از رانتجویی توسط عدهای، جلوگیری شود و مفسدان اقتصادی باید براساس قانون مجازات شوند به نحوی که به بازدارندگی در ارتکاب فساد اقتصادی منجر شود.
نادری افزود: جلوگیری از فساد اقتصادی باید بهصورت سیستمی تعریف شود به نحوی که پیشگیری در اولویت قرار بگیرد، حتی در توزیع کالاهای اساسی باید عملکرد شفاف شود.
وی با بیان اینکه ارتقای عملکرد ستاد تنظیم بازار ضرورت دارد، ادامه داد: اینکه از صادرات محصولات مورد نیاز کشور، جلوگیری شود، قابل توجیه است اما باید از تولیدکننده حمایت کافی شود تا انگیزه برای رشد تولید داشته باشد.