kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۸۲۱۶
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۸
یک استاد دانشگاه:

فرصت طلایی اصلاحات اقتصادی را در این دولت از دست دادیم

یک عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با انتقاد از فرصت سوزی‌های اقتصادی دولت روحانی گفت: ما یک دوره طلایی اصلاحات اقتصادی را در سال‌های 94 تا 96 از دست دادیم.



به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید احسان خاندوزی در برنامه «پیشران» که به موضوع «رویکرد اقتصادی دولت» اختصاص داشت، درخصوص عدم وجود نهاد منسجم گفت: تجربه نشان می‌دهد در تمام دهه‌های گذشته ما با یک نهاد نامنسجم مواجه هستیم و خودمان را با اطلاق کلمه «دولت» راحت می‌کنیم.
وی افزود: نهاد منسجمی به‌نام دولت در ایران وجود ندارد. نظام تصمیم‌گیری در کشور بسیار متکی بر فردی است که قدرت سیاست‌گذاری را در دست دارد و این مسئله سبب می‌شود در بلندمدت ما نتوانیم هیچ راهبردی را دنبال کنیم.
این استاد دانشگاه از سوخت شدن فرصت طلایی گفت: ما ابزارها و متغیرهای کنترلی استفاده‌نشده بسیاری در روی میز سیاست‌گذار داریم و در مورد بسیاری از اینها هم به‌لحاظ توان علمی در دانشگاه و هم در خود دستگاه‌های اجرایی دولتی، ایده‌های روشنی داریم که چگونه مشکل‌ها کاهش پیدا می‌کند.
خاندوزی ادامه داد: مسئله اصلی، نظام سیاست‌گذاری است، ما یک دوره طلایی اصلاحات اقتصادی را در سال‌های 94 تا 96 از دست دادیم. سال اول که دولت یازدهم روی کار آمد با وجود وضعیت آوارگونه چاره‌ای نداشت که یک کار تثبیت اقتصادی جدی و فوری انجام دهد و تقریباً نیز موفق شد، اما این برنامه برای ادامه مسیر دولت اصلاً کفاف نمی‌داد.به گفته وی، ماشین تصمیم‌گیری و اجرای دولت‌ها، نهادی مشکل‌دار است و فشار تحریمی ما، می‌تواند فرصتی برای اصلاح آن باشد. این کارشناس اقتصادی بیان کرد: ما انتظارمان از رئیس‌ جمهورهای گذشته و حال این است که زمانی که انتخاب می‌شوند، تیم اقتصادی سازگاری را انتخاب کنند و آن تیم را مسئول پیشبرد و تحقق اهداف سیاسی قرار بدهند.