kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۶۹۳
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۵

بیماران کلیوی فراموش نشوند(یادداشت خبرنگار)

آمارهای موجودر در 168 شعبه و نمایندگی انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی کشور نشان می‌دهد در حال حاضر دست کم حدود 75 هزار بیمار دیالیزی و پیوند کلیه وجود دارد که طبق استانداردهای موجود سالانه بین 15 الی 17 درصد به تعداد بیماران کلیوی افزوده می‌شود. تاسف‌بارتر اینکه در اکثر استانهای کشور به دلیل حجم بالای بیماران دیالیزی از یک طرف و کمبود و فرسودگی دستگاه‌های دیالیز از طرف دیگر مشکلات این دست از بیماران خاص دوچندان شده است البته مشکلات بیماران کلیوی تنها به این موضوعات منتهی نمی‌شود و طول درمان و همچنین بار سنگین هزینه‌های درمان دردی مضاعف برای این بیماران شده است.
کرمانشاه بیشترین اهدای کلیه را دارد که باید برای این وضعیت چاره‌ای اندیشید. استان کرمانشاه با وجود 8 سال جنگ تحمیلی و مقاومت جانانه مردم غیور این خطه و تقدیم 9800 شهید دفاع مقدس سزاوار نیست که جوانانش اعضای بدن خود را در معرض فروش قرار دهند.
رهبر معظم انقلاب در سفر به استان کرمانشاه و اطلاع معظم‌له از وضعیت بیماران خاص کرمانشاه مبلغ 2 میلیارد تومان به بیماران خاص کرمانشاه کمک کردند. در حال حاضر 560 بیمار کلیوی و 1550 بیمار پیوندی در استان وجود دارد که همه در انتظار دریافت کلیه هستند.
 اکثر بیماران کلیوی استان از اقشار محروم هستند و بعضا هزینه‌های بالا مانع از ادامه درمان بسیاری از بیماران دیالیز شده است.
مشکلات بیماران دیالیز و همچنین هزینه‌های سرسام‌آور این بیماری بعضا باعث فروپاشی کانون خانواده‌ها شده است.
متاسفانه امروزه شاهد مراجعات جوانان به انجمن برای فروش کلیه‌هایشان هستیم. لذا جا دارد مسئولین امر چاره‌ای بیندیشند چرا که همین افراد در آینده ای نه‌چندان دور به آمار دیالیزی استان افزوده خواهند شد.
استان کرمانشاه که قطب کشاورزی شناخته شده و قادر است 10 درصد مواد غذایی کشور را تولید کند، استانی که از منابع معدنی بکر برخوردار است و یکی از 5 منطقه گردشگری کشور به حساب می‌آید، نباید چنین شرایطی برایش ایجاد شود و به عنوان یک استان توسعه‌نیافته و محروم به آن نگاه کرد.
سیدسیاوش حسینی