kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۴۶۹۱
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۸
نگاهی به آخرین وضعیت میدانی تکفیری‌ها در سوریه

تروریست‌ها در ایستگاه پایانی




هدیه آقاپور
دستشان از منطقه کوتاه بود اما نیرنگشان بلند! خیال باطلی داشتند که با وحشت و خون‌ریزی به سبک قبیله‌ای آن هم در قرن 21 از دل شام به جمهوری اسلامی برسند، آرزوی پلیدی که با همت مدافعان حرم به گور رفت و دست برتر اقتدار نظامی ایران اسلامی در منطقه مانع از رسیدن تکفیری‌ها به اهدافشان بود.
انهدام دولت اسد در سوریه می‌توانست شکست حمله رژیم صهیونیستی به لبنان در سال 2006 و تلاش برای سقوط دولت عراق در سال 2003 را جبران کند، این موضوع علاوه‌بر اینکه ایران را از یکی از متحدان مهم خود در منطقه غرب آسیا محروم می‌کرد بلکه حزب‌الله لبنان نیز با قطع ارتباط زمینی با ایران تبدیل به یک جزیره در حال محاصره می‌شد.
این تمام نقشه‌ای بود که آمریکا و متحدانش به دنبال پیاده کرده آن در غرب آسیا بودند، البته به همین سادگی هم نبود، از جنبه‌های مختلف تلاش کردند تا ایران را منزوی کنند از جمله تحریم، ایران هراسی و غیره که دقیقا بر عکس آنچه برنامه‌ریزی کرده بودند اتفاق افتاد.
سوریه مصیبت کشید و منطقه با بحران دست‌وپنجه نرم کرد اما هیچ کدام از پای نیفتادند، حزب‌اللهی که از آن می‌ترسیدند شاخه دیگر پیدا کرد به نام حشد‌الشعبی و محوری شکل گرفت به نام مقاومت که روز به روز آنها را از خواسته‌هایشان دور می‌کند و در نهایت معادله‌ها جوری به هم ریخت که تابوی ایران هراسی نه تنها در دنیا از بین رفت بلکه کشورمان به عنوان یک قدرت منطقه‌ای نمود پیدا کرد.
ادلب، ایستگاه پایانی
امروز شرایط عرصه بین‌الملل به نحوی است که کارشناسان از آن به عنوان دوران گذار یاد می‌کنند، یعنی برهه‌ای حساس که تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی در آن بسیار سریع و غیرقابل پیش‌بینی است و قدرت‌های مختلف هریک در جهت نیل به اهداف مشخصی در تلاش هستند تا جایگاه بهتر و بالاتری در عرصه جهانی کسب کرده و در تعیین تحولات و معادلات بین‌المللی سهم بیشتری داشته باشند.
طی نبردهای گذشته دولت سوریه و همپیمانانش برای بازپس‌گیری مواضع تروریست‌ها آنها را به عقب راند و بسیار محدود کرد، این گروه‌ها به همراه شورشیان دیگر مجبور به تسلیم و قبول کوچ به ادلب شده بودند.
به ‌این ‌ترتیب ادلب تبدیل شد به بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین مقصد شورشیان شکست‌خورده.
 اکنون نوبت به پایان کار تروریست‌ها در این استان رسیده است؛ آن‌هم زمانی که بزرگ‌ترین پیروزی‌ها برای دولت سوریه رقم خورده و هیچ جای دیگری برای کوچانیدن شورشیان و تروریست‌ها نمانده و دولت سوریه تقریباً همه قسمت‌های این کشور را دوباره باز پس گرفته است.
به عقیده کارشناسان و آنچه از بررسی‌های میدانی بر می‌آید اکنون دولت سوریه و متحدانش (ایران و روسیه) فرصت طلایی برای شکست همه شورشیان در شهر ادلب را دارند.
محمدابراهیم رضایی نماینده مردم خمین و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با گزارشگر روزنامه کیهان می‌گوید: «سوریه امروز دست برتر را در جنگ با عناصر و عوامل آمریکایی صهیونیستی دارد.»
وی ادامه می‌دهد: «تروریست‌هایی که روزی بر بیشتر سرزمین سوریه‌اشراف داشتند، اکنون به یک جغرافیای بسیار محدودی محصور شده‌اند و انگیزه و اراده چندانی هم برای ادامه نبرد ندارند اما به خاطر حمایت عوامل خارجی از جمله حمایت تسلیحاتی و مالی درمیدان باقی ماندند.»
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح می‌کند: «البته امروز آمریکا و اروپایی‌ها به تلاشی مذبوحانه افتادند درحالی که شواهد نشان می‌دهد که استان ادلب هم پاکسازی خواهد شد و هیچ سرزمینی دست تروریست‌ها نخواهد بود.»
رضایی می‌افزاید: «اخباری وجود دارد که بسیاری از عناصر کلیدی درحال خروج از ادلب به ترکیه هستند و در مکان‌های نامعلومی خودشان را مخفی می‌کنند، این بدان معنی است که دیگر امیدی به مقاومت در سوریه ندارند و می‌توان پیش‌بینی کرد که پیروزی ارتش سوریه و حامیانش از جمله محور مقاومت نزدیک است و انشاءالله مرحله پاکسازی آن آغاز خواهد شد.»
همه‌جانبه‌ترین تلاش‌ها برای سرنگونی
نگاهی به گستردگی عملیات اطلاعاتی صورت گرفته در مورد سرنگونی اسد نشان می‌دهد که عملاً بین سال‌های 2011 تا 2018 یک جنگ جهانی مخفی با مشارکت تمام متحدان غرب در جریان بوده است. رساندن سلاح و مهمات به معارضین سوری بزرگترین عملیات قاچاق سلاح با مشارکت 17 کشور در سطح جهانی محسوب می‌شود.
این عملیات به رهبری دیوید پترائوس رئیس‌وقت سازمان سیا آغاز شد. روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی تحقیقی با‌اشاره به ابعاد این عملیات از نقش‌آفرینی کشورهای عربی برای تأمین مالی این برنامه خبر داد.
کریدور دریایی این برنامه از کشور ایتالیا آغاز و از آنجا به بندر جده در عربستان سعودی و سپس به مرزهای اردن و درنهایت غوطه شرقی و استان درعا می‌رسد. جایی که در آن اخوان المسلمین سوریه حملات مداومی برای سقوط دمشق تدارک می‌دید.
از سوی دیگر قطر نیز با محموله‌های دریایی موشک‌های قابل حمل بر روی شانه مدل FN-6 ساخت چین را به ترکیه فرستاده و از مرزهای این کشور روانه مناطق تحت کنترل داعش کرد. همچنین قطر از طریق یک بازرگان کُرد بیش از ده هزار دستگاه ماشین تویوتا را خریداری و برای تروریست‌های داعش ارسال کرد. در عربستان نیز بندر بن سلطان با صرف میلیاردها دلار، سلاح‌های جنگی را از طریق اروپای شرقی خریداری و در اختیار تروریست‌های سوری قرار داد.
براساس گزارش درج شده در گزارش نیویورک تایمز با پول عربستان سعودی و هدایت سازمان سیا و فرماندهی مشترک عملیات ویژه پنتاگون سال 2011 و 2012 برای تروریست‌ها 500 میلیون دلار سلاح از بلغارستان خریداری و به سمت ترکیه ارسال شد. همچنین در پایان سال 2012، کرواسی 230 تُن جنگ افزار به ارزش 6/5 میلیون دلار برای آنان به ترکیه ارسال کرد.
حمل‌ونقل هوایی این سلاح‌ها عمدتاً بر عهده خطوط هوایی عربستان سعودی، اردن و جمهوری آذربایجان بود و علاوه‌بر این کمک‌های اطلاعاتی ارزشمندی نیز در اختیار تروریست‌ها قرار گرفت. افسران اطلاعاتی کشورهای عضو ناتو اطلاعات ماهواره‌ای دقیقی از تحرکات ارتش سوریه را در اختیار تروریست‌ها قرار می‌دادند تا امکان غافلگیری آنان به کمترین حد ممکن کاهش یابد.
این ماشین جنگی و اطلاعاتی بین‌المللی در نهایت با ورود جدی ایران و حزب‌الله لبنان و نبرد ملت سوریه به شکست کشانده شد. نقطه شروع این پیروزی آزادی شهر القصیر در بهار سال 2013 بود. نوار این پیروزی‌ها با ورود نیروی هوایی روسیه و استقرار آن در پایگاه هوایی حمیم ادامه یافت و با آزاد سازی شهر حلب به نقطه اوج خود رسید.
پیرمحمد ملازهی کارشناس منطقه غرب آسیا در گفت‌وگو با گزارشگر کیهان می‌گوید: «مشکل سوریه موضوع پیچیده‌ای است باید توجه داشت هنوز گروه‌های رادیکال اسلامی حضور دارند بحث ادلب، وضعیت کردها و دخالت‌های نیروهای خارجی مجموعه عواملی است که بحران این کشور را پیچیده می‌کند.»
وی ادامه می‌دهد: «بخشی از این بحران داخلی بوده و بخش دیگر مربوط به رقابت آمریکا و روسیه می‌شود و اینکه می‌گویند درپایان جنگ قرار داریم با همه این عوامل یاد شده صحبت درستی است و همه می‌دانند که باید یک راه‌حل سیاسی برای سوریه مد نظر باشد.»
ملازهی می‌افزاید: «می‌بینیم که حتی بخشی در سازمان ملل درباره راه‌حل سیاسی فعال شده و مذاکراتی که بین کشورها صورت می‌گیرد از جمله اجلاسی که در ایران برگزار شد همگی این انتظار را به وجود می‌آورد که راه‌حل سیاسی چاره کار است.»
حمله شیمیایی، تلاشی نخ نما
پس از برگزاری اجلاس تهران، رسانه عربی از صدور فرمان‌‌های خارجی به گروه‌های تروریستی برای انتقال مواد شیمیایی به حومه حماه با هدف آماده شدن برای اجرای سناریوی شیمیایی محور ضد سوری خبر دادند.
یک منبع در «جسرالشغور» به المیادین گفت: دستورات خارجی به کلاه‌ سفیدها برای انتقال مواد شیمیایی به قلعه  المضیق در حومه حماه صادر شده است، وی از تهیه 20 ویدئو برای نمایش شیمیایی خبر داد که دو ویدئوی آن به سازمان ملل ارسال خواهد شد.
 لازم به ذکر است کلاه سفیدها یک گروه تروریستی هستند که از سال 2013 در سوریه نقش زیادی در حمایت از تروریست‌ها دارند. این گروه که توسط انگلیس و آمریکا حمایت مالی می‌شود، مدعی کمک به افراد غیر نظامی در سوریه است.
این گروه که خود را به‌عنوان «گروه مردمیِ داوطلب برای امدادرسانی» یا «سازمان دفاع مدنی» سوریه به آسیب‌دیدگان در این کشور معرفى مى‌کند، مدعى است که علت اصلى تشکیل آن به نیاز فورى شهروندان سورى به کمک‌هاى انسانى در سایه تداوم درگیرى‌هاى نظامى در سوریه است.
بودجه این گروه فعال در سوریه به‌صورت سالانه حدود ۳۰ میلیون دلار برآورد شده است که توسط حامیان آن پرداخت مى‌شود. آمریکا رسما اوایل تیرماه گذشته اعلام کرد که دونالد ترامپ با پرداخت ۶/۶ میلیون دلار به کلاه سفیدها در سوریه موافقت کرده است.
در ادامه وزارت دفاع روسیه نیز از آغاز تصویربرداری برای نمایش شیمیایی در شهر جسرالشغور در استان ادلب با مشارکت عناصر تروریستی خبر داده بود تا دولت دمشق را مسئول این کار معرفی کنند، آمریکا و دیگر کشورهای غربی هم به طور جدی برای اجرای این سناریو با هدف متهم کردن  دولت سوریه برنامه‌ریزی می‌کنند.
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا نیز از عملیات نظامی در ادلب انتقاد کرد اما امروز این سخنان بیهوده و بی‌معنا است که قطعا شاهد دوره جدید فتنه‌انگیزی با مستندسازی جدید مربوط به حملات شیمیایی دولت سوریه خواهیم بود.
در کنار آن، اظهار نظر اروپای‌ها از جمله صدراعظم آلمان مبنی بر محکومیت دولت سوریه به استفاده از سلاح شیمیایی شدت گرفت که البته این سناریویی تکراری است، هرگاه کفگیرشان به ته دیگ خورده و موقعیت تروریست‌ها را در خطر دیدند دست به دامن تهمت سلاح شیمیای بردند تا از این طریق افکار جهانی را علیه دولت بشار اسد تحت تاثیر قرار دهند و راه را نیز برای دخالت خود هموار کنند.
به محض آنکه ارتش سوریه به پیروزی قابل توجهی در این کشور دست می‌یابد، آمریکا دوباره و دوباره از این سناریوی تحریک‌آمیز استفاده می‌کند تا از یک طرف نام دولت سوریه را لکه دار کند و از طرف دیگر تلخی ناامیدی خود را در چشم دیگران بی‌اهمیت جلوه دهد.
موج جهانی
به طور حتم ایران، ترکیه و روسیه در آغاز یک مسیر طولانی برای تبدیل همکاری‌های فعلی برای یک اتحادیه همه‌جانبه در مقابل یک جانبه‌گرایی آمریکا هستند.
نقطه شروع این همکاری می‌تواند از مبارزه با تروریسم در سوریه آغاز و با پیوستن سایر کشورها به آن تبدیل به یک موج جهانی شود.
 نکته اساسی اینجاست که هم اکنون نشانه‌هایی در سایر کشورها از جمله پاکستان و مالزی در حال ظهور است که نشان از اراده آنان برای پیوستن به این موج دارد.
ولی‌الله نانواکناری نماینده مردم بابلسر و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با گزارشگر کیهان می‌گوید: «به لطف خدا وضعیت سوریه با فعالیت‌های مفید محور مقاومت و همفکری‌هایی چون اجلاسی که در تهران برگزار شد بسیار امیدوار‌کننده است.»
وی ادامه می‌دهد: «همفکری ایران، روسیه و ترکیه به عنوان پشتیبان از سوریه پیام مهمی بود اما اگر آمریکایی‌ها از ارتزاق تروریست دست بکشند شک نکنید در فرصت کوتاهی این قائله تمام خواهد شد ولی آنها همچنان بر طبل توخالی تروریسم می‌کوبند.»
 عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می‌افزاید: «البته رژیم صهیونیستی و عربستان هم که به شدت از این ناآرامی نفع می‌بردند و راضی به آرامش سوریه نیستند، بنابراین همچنان به آن دامن می‌زنند.»
نانواکناری خاطرنشان می‌کند: «رانش تروریست‌ها به عقب و پس گرفتن سرزمین سوریه اتفاق بزرگی بود که متوقف نشده و همچنان این حرکت رو به جلو است و در افکار عمومی نیز نگاه مثبتی بر همکاری‌های ایران، ترکیه و روسیه وجود دارد.»
عملیات نظامی در ادلب آغاز شده و نیروهای هوایی روس مواضع تروریست‌ها را بمباران می‌کنند و تا مدت برگزاری نشست بعدی سران روسیه، ایران و ترکیه در سال 2019 کل قلمروی سوریه تحت کنترل دولت مرکزی سوریه قرار می‌گیرد.
متاسفانه کشورهای غربی از نگاه رژیم جعلی صهیونیسم به خاورمیانه می‌نگرند. لابی اسرائیل در کشورهای غربی و به خصوص در واشنگتن به قدری گسترده است که آنها اوضاع منطقه را از موضع اسرائیل ارزیابی می‌کنند و بر اساس منافع اسرائیل نه منافع خود، عمل می‌کنند. میلیاردها دلار صرف براندازی دولت بشار اسد کردند اما به هدف خود نرسیدند و اکنون بهای سیاست طرفداری کورکورانه از اسرائیل را می‌پردازند و خواهند پرداخت.