دبیر ستاد توسعه فناوری نانو مطرح کرد
دل پر محققان ایرانی از بیتوجهی به محصولات فناوری برتر داخلی
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو گفت: شرکتهای دانشبنیان نیاز به توجه بیشتر دارند و نباید با دست خودمان آنها را خفه کنیم.
به گزارش خبرگزاری فارس، سعید سرکار در نشست خبری یازدهمین نمایشگاه فناوری نانو در محل ستاد فناوری نانو اظهار کرد: در برخی از کشورهای جهان توسعه بازار نانو را در اختیار گرفتهایم، در چین ۴ دفتر ایجاد شده است و فناوری ایران را به چین بردهایم و به کمک چینیها پروژههایی انجام گرفته است.
وی درباره صادرات خبر داد: به ۴۰ کشور محصولات ایران صادر میشود و به واسطه همین صادرات میتوانیم پیشرفت داشته باشیم.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری افزود: اگر برنامه خاصی برای شرکتهای دانشبنیان که درگیر تولید هستند نداشته باشیم نابود میشوند. اعلام خطر میکنم چرا کسی به فکر این شرکتها نیست؟ نابودی اینها بیکاری متخصصان را دربردارد. محققان در به در به دنبال خرید ارز دولتی هستند. با دست خودمان داریم اینها را خفه میکنیم.سرکار با بیان اینکه عرضه اقتصاد کشور به دست دولت است، گفت : خودروساز در داخل کشور خودرویی میسازد که معلوم نیست چه ویژگیهایی دارد کدام یک از خودروسازان محصولات خود را بر پایه نانو میسازد؟ و این اقتصاد دولتی معدل بزرگ کشور است.
وی ادامه داد: با صنایع خرد همکاریهای مناسبی داشتهایم و تکنولوژی پوشش تزئینی که روی شیرآلات قرار میگیرند امروز به رشد خوبی رسیدهاند اما هنگامی که میگوییم میتوانیم قطعات خودرو را با پوشش سخت بسازیم توجهی نمیکنند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به ساخت محصولات «هایتک» افزود: تکنولوژی نانو صنعت خودروسازی در ایران تولید میشود اما با وجود نیازی که وجود داشت کسی از ما خریداری نکرد و این محصول را با قیمتی بالاتر به چین فروختیم و این مشکل بهدلیل آن است که خودروساز دستش در جیب دولت است.
سرکار تصریح کرد: تنها در صورتی که تحریمها فشار آورد دوباره به تکنولوژیهای ایرانی روی میآورند در غیر این صورت هیچ نهادی به خودروساز داخلی توجه ندارد.
وی ادامه داد : شرکتهای دانشبنیان مشکل پیدا کردند و سرمایهگذار ندارند، یک نفر باید بیاید و مشکل شرکتها را برطرف کند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو درباره خط اقتصادی معاونت علمی و بانک مرکزی خاطرنشان کرد: دوماه گذشته مذاکراتی انجام گرفت اما با تغییر و تحولات در بانک مرکزی این راه بسته شده است و هیچ یک از شرکتهای دانشبنیان حوزه نانو نتوانسته تسهیلات را از بانک مرکزی دریافت کند.
سرکار با اشاره به قراردادهای تجاری گفت: سال گذشته برنامههای خوبی در کشورهای خارجی انجام گرفت اما امسال هیچ بودجهای نداریم تا شرکتها را به کشورهای خارجی ببریم. ما برای ثبت اختراع در جهان باید در بازار آزاد به دنبال دلار باشیم و مگر میشود اینگونه کار کرد؟
گفتنی است شنبه ۲۱ مهر ماه یازدهمین نمایشگاه نانو با حضور تمام مجموعههای فعال آغاز میشود.