kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۳۶۶۶
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۰

مسابقات پاراآسيايى و تلاش براى تحقق شعار خودباورى و اميد

سومین دوره مسابقات پاراآسیایی از روز شنبه هفته آینده در جاکارتا پایتخت کشور اندونزی آغاز می‌شود، مسابقاتی که با شعار «روح الهام‌بخشی و انرژی در آسیا» در نظر دارد شور و نشاط را برای بخشی از مردمان قاره کهن که همان معلولان هستند به ارمغان آورد.


سرویس ورزشی-

اندونزی به عنوان بزرگ‌ترین کشور اسلامی با برگزاری مسابقاتی به بزرگی بازی‌های آسیایی بیگانه نیست. آنها نخستین بار در سال 1962 میزبان بازی‌های آسیایی بودند و چندهفته قبل هم دومین میزبانی خود را تجربه کردند. حالا به فاصله کمتر از یک ماه از برگزاری بازی‌های آسیایی 2018 اندونزی خود را آماده برگزاری رقاب‌های پاراآسیایی می‌کند.
جاکارتا به عنوان شهر محل برگزاری سومین دوره بازی‌های پاراآسیایی، در غرب جزیره جاوه و در سواحل شمالی کنار خلیج جاکارتا و دریای جاوه قرار دارد.این شهر که 9 میلیون نفر جمعیت دارد، آب و هوایش استوایی بوده و رطوبتش در بسیاری از ماه‌های سال بالاست.
بافت شهری جاکارتا خاص است، فقیر و غنی در كنار يكديگر زندگى مى‌كنند تا تفکیک بالا و پایین شهر از نگاه غریبه‌ها امری دشوار باشد.
نخستین نکته شاخص و البته متفاوت جاکارتا در رانندگی مردمانش است. در این شهر فرهنگ رانندگی به مانند انگلیسی‌هاست، فرمان اتومبیل‌ها در سمت راست است تا مسیر رفت و آمد ماشين‌ها برخلاف بسیاری دیگر از نقاط جهان از جمله ایران باشد.
قرار است در سومین دوره بازی‌های پاراآسیایی، 2 هزار و 880 ورزشکار در قالب 41 کاروان ورزشی شرکت کنند. طبق اعلام مسئولین برگزاری، در این دوره 643 مدال توزیع می‌شود که از این تعداد 300 نشان برای بانوان و 343 مدال برای آقایان است.
رقابت‌های این دوره در 18 رشته ورزشی برگزار می‌شود. رشته‌هایی شامل بوچیا، تنیس روی میز، تیراندازی، تیراندازی با کمان، جودو، دوومیدانی، دوچرخه‌سواری شطرنج، شنا، وزنه‌برداری، بسكتبال با ویلچر، گلبال، والیبال نشسته، بدمینتون، بولینگ 10پین، بولینگ روی چمن، تنیس با ویلچر و شمشیربازی با ویلچر.
از میان این 18 رشته، کاروان ورزشی ایران در 13 رشته و با حضور 208 ورزشکار به میدان می‌رود تا در جهت تحقق شعار خود که همان «خودباوری و امید» است، گام بردارد.
سرپرست کاروان وهب همدانی انتخاب شده، فرزند سردار شهید حاج حسین همدانی. تقارن 16 مهرماه سالگرد شهادت سردار همدانی با شروع مسابقات، موجب گردید که مسئولان کاروان در اقدامی پسندیده سرپرستی کاروان را به یادگار شهید همدانی بسپارند. سردار همدانی سه سال قبل در آخرین ماموریتش که دفاع از حرم مطهر حضرت زینب(س) و کمک به مردم مظلوم سوریه برای رهایی از دست گروهک صهیونیستی تکفیری داعش بود، به درجه رفیع شهادت نایل گردید.
ایران در شرایطی پای به رقابت‌های این دوره گذاشته که امیدوار است عنوان چهارمی دوره قبلی را تکرار کند و البته اگر بخت با ورزشکارانمان یار باشد نیم نگاهی هم به جایگاه سوم جدول توزیع مدال‌ها داشته باشد.
چهار سال قبل و در دومین دوره مسابقات پاراآسیایی که در اینچئون کره جنوبی برگزار شد، ایران با 37 طلا، 52 نقره و 31 برنز پس از تیم‌های چین، کره جنوبی و ژاپن در جایگاه چهارم ایستاد. فاصله تیم چهارم یعنی ایران با تیم سوم که ژاپن به حساب می‌آمد، تنها یک طلا بود. اگر همان یک طلا توسط یکی از ورزشکاران بدست می‌آمد ایران می‌توانست به جایگاه باارزش سوم آسیا دست یابد.
همین یک مدال طلا در کره به نام ورزشکاران ایران ضرب نشد تا امروز انگیزه مضاعفی برای رقابت با ژاپن داشته باشند. اگرچه نسبت به دوره گذشته با حذف رشته‌هایی چون فوتبال 5 و 7 نفره عملا شانس‌های طلایی ایران کاهش یافته ولی اعزام کاروان کیفی، این نوید را به اهالی ورزش داده که روی مدال‌های تک تک وزشکاران حساب باز کنند.
اگرچه به مانند ادوار گذشته رشته‌هایی چون دوومیدانی، وزنه‌برداری، تيراندازى با كمان، واليبال نشسته امیدهای مسلم برای کسب مدالهای رنگارنگ هستند اما در کنار این رشته‌ها سایر ورزشکاران اعزامی نیز چشم به ایستادن روی سکوی افتخار و تصاحب مدال‌های خوش رنگ دارند تا همه امیدوار باشند حماسه‌ای دیگر توسط ورزشکار جانباز و معلول رقم بخورد.