kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۳۵۷
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۷
حجت‌الاسلام حسن خمینی در همایش کار و محرومیت در گفتمان امام(ره):

وظیفه دولت مبارزه با فقر و فاصله طبقاتی است

نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی با بیان اینکه فقرا در نگاه اسلام محترمند نه فقر، اظهار داشت: برای رفع فقر باید تلاش کرد، در جنگ فقر و غنا باید با هر برنامه‌ای که موجب ایجاد فاصله طبقاتی می‌شود، مبارزه کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی دیروز در همایش کار و محرومیت در گفتمان امام(ره) با اشاره به جنگ فقر و غنا به عنوان یکی از کلیدواژه‌های امام خمینی(ره) اظهار داشت: این تعبیر یک معنای ظاهری غلط دارد که آن این است که طرفدار فقر باشیم و فقر بر غنا پیروز شود.
وی ادامه داد: در حالی که مراد از این جنگ آن است که جنگ با سیستمی انجام شود که موجب پیدایش فقیر در مقابل غنی و شکاف عظیم طبقاتی می‌شود.
سیدحسن خمینی تصریح کرد: در نگاه اسلام فقرا محترمند، اما فقر محترم نیست و تلاش برای از بین بردن فقر و استضعاف است.
وی با بیان اینکه اگر یک کشور لازمه‌اش این باشد که گروهی فقیر بمانند این مسئله مذموم است، گفت: دولت نباید از وظایف خود در این زمینه چشم‌پوشی کند.
به گفته وی، در جنگ فقر و غنا باید هر قانون و برنامه‌ای که به گسترش فقر و ایجاد شکاف بیشتر طبقاتی منتهی می‌شود، مبارزه کرد و این وظیفه دولت و حکومت اسلامی است.
سیدحسن خمینی تصریح کرد: البته باید مراقب شعارزدگی در این مسئله باشیم، چون عده‌ای از روی علاقه کارهایی در این زمینه انجام می‌دهند که نتیجه‌بخش نیست.
وی ادامه داد: یکی از موانع این کار، درک ناصحیح از محرومیت است و امام(ره) هم در این مسئله اصرار داشتند کسانی بر سر کار بیایند که طعم محرومیت را چشیده باشند.
وی اظهار داشت: بیکاری یکی از عوامل بزرگ فقر است و برای رفع بیکاری باید سرمایه‌گذاری انجام شود.
سیدحسن خمینی بیان داشت: یکی از مهمترین ارکان دینی ما توجه به محرومان و خروج از محرومیت است و خوشبختانه  در دولت عزم جدی برای این کار وجود دارد، اما باید بیشتر تلاش و همت کرد و تشکل‌های کارگری بیش از هر کس باید نسبت به این مسئله حساسیت داشته باشند.
رفع محرومیت
 با ایجاد اشتغال
همچنین وزیر تعاون، کار و رفاه در ابتدای این همایش با بیان اینکه پیروزی انقلاب و امام خمینی(ره) از مسائلی است که هیچ گاه از یاد انسان  نمی‌رود، اظهار داشت: هر چه داریم از امام خمینی(ره) داریم.
علی ربیعی افزود: سعادت جامعه در گرو توجه بازتعریف و اجرای آموزه‌های امام(ره) است و فقط یک راه حل برای کاستن از محرومیت وجود دارد و آن ایجاد اشتغال پایدار است.
به گفته وی، امام خمینی(ره) معتقد بود حیات یک ملت مرهون کار و کارگر است و واژه مستضعف در نگاه ایشان جایگاه رفیعی دارد که به اندازه کافی به آن توجه نشده است.
ربیعی ادامه داد: کارآفرینی که ثروت زیادی دارد، اما عواملی مانع از بروز خلاقیت او می‌شود، مستضعف است و در کنار آن کارگری که می‌تواند خلاقیت به خرج دهد، اما با سیاست‌های غلط از کار بیکار می‌شود، او هم مستضعف است.
ربیعی خاطرنشان کرد: اگر به معنای واژه مستضعف دقت کنیم، در گفتمان امام(ره) به مسئله مبارزه با فساد خواهیم رسید، چون از مسیر مبارزه با فساد است که می‌توان زمینه بروز استعدادها، ایجاد کار و مبارزه با محرومیت را دنبال کرد.
وی ادامه داد: برای رفع محرومیت راهی جز ایجاد اشتغال وجود ندارد و باید ستیزی پایان‌ناپذیر با فساد کرد.
ربیعی تصریح کرد: حالا از این منظر به گذشته نگاه کنیم و ببینیم دستاورد چه بوده است. وقتی 800 میلیارد دلار درآمد نفتی خروجی‌اش اشتغال منفی، رشد اقتصادی منفی بدون افزایش تولید می‌شود، قطعا فقط یک نتیجه می‌شود گرفت آن هم اینکه این نتیجه هیچ نسبتی با گفتمان امام(ره) نداشته و درآمد حاصله عمدتا صرف فساد شده(!) و عامل استضعاف بوده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نیازمند جنبش عظیم اجتماعی برای کارآفرینی و مقابله با فساد هستیم، گفت: مقام معظم رهبری نیز در مواضع خود بر حذف فقر و فساد و تدبیر تاکید دارند و این همان گفتمان امام(ره) است که باید با برنامه‌هایمان پایبندی به آن را نشان دهیم.
وی با اشاره به اینکه جامعه‌ای که تولید و ایجاد اشتغال اساس آن است در مقابل جامعه رانتی قرار دارد، گفت: نیازمند جامعه‌ای بانشاط بر اساس کار و تولید هستیم که در این صورت محرومیت و استضعاف کم خواهد شد.
همچنین محمدتقی نوربخش مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در این همایش گفت: گفتمان امام، عدالت اجتماعی است و طبعا در رابطه با عدالت اجتماعی در ابعاد اقتصادی یک سازمان بیمه‌گر اجتماعی سبب بازتوزیع ثروت با مشارکت مردم می‌شود.
وی ادامه داد: در بعد اجتماعی تولید سازمان تامین اجتماعی تولید امنیت اجتماعی است.
اگر در جامعه، کارگری امنیت داشته باشد و معیشت و مسائل رفاهی آینده او تحت پوشش یک سازمان اجتماعی باشد به اشتغال او و کسب و کار کمک می‌کند و تولید در آن شکوفا می‌شود.