kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۱۷۸۲
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۳
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت به انتقادات واکنش نشان داد

احضار فدراسیون‌های ناکام به وزارت ورزش رشته‌های موفق و ناموفق به مردم معرفی می‌شوند

24 ساعت پس از انتقادات صورت گرفته از خروجی جلسه بررسی عملکرد کاروان ورزشی ایران در بازی‌های آسیایی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت وزارت ورزش گفت: روسای فدراسیون‌ها به جلسات ستاد دعوت می‌شوند تا درباره عملکرد خود توضیح دهند.



سرویس ورزشی-

خروجی اولین جلسه بررسی عملکرد کاروان ورزشی ایران در بازی‌های آسیایی جاکارتا، چیزی نبود که اهالی ورزش انتظار داشتند تا جایی که انتقادات بسیاری از جمله کیهان را به دنبال داشت. صحبت‌های وزیر ورزش و جوانان در ارزیابی عملکرد کاروان ایران در بازی‌های آسیایی بیشتر از آنکه جنبه بررسی و ارزیابی داشته باشد، شامل تعریف و تمجید بود. وزیر در صحبت‌هایش از موفقیت والیبال، کبدی، واترپلو و... گفت اما کوچکترین‌اشاره‌ای به نمایش ضعیف رشته‌های ورزشی دیگر نداشت.  
حالا 24 ساعت پس از آن اتفاقات، علی رغبتی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت وزارت ورزش از احضار روسای فدراسیون‌ها به این وزارتخانه خبر داده است: در جلسه ستاد عالی بازی‌های آسیایی گزارش سجادی سرپرست کاروان ایران در بازی‌های آسیایی و همینطور دفتر نظارت و برنامه‌ریزی از طرف وزارت ورزش و جوانان به اطلاع حاضران رسید.این گزارش‌ها حاوی اطلاعات فنی و بررسی نتایج فدراسیون‌های ورزشی در بازی‌های آسیایی مطابق جلسات کارشناسی قبل از بازی‌ها بود و بزودی نتایج کمی و کیفی عملکرد کاروان ایران به اطلاع رسانه‌ها و مردم خواهید رسید.
وی در این باره رابطه ادامه داد: هدف ما اصلاح و کمک به فدراسیون‌هاست و در نهایت موفقیت ورزش ایران در بازی‌های المپیک 2020 است. همزمان با ادامه کار ستاد برای المپیک آینده، روسای فدراسیون‌ها به جلسات ستاد دعوت می‌شوند تا درباره عملکرد خود توضیح دهند.
با این وضعیت به نظر می‌رسد حالا وزارت ورزش قصد دارد از روسای فدراسیون‌ها توضیح بخواهد و همچنین رشته‌های ناکام و موفق را به مردم معرفی کند.
7 رشته ناکام در بازی‌های آسیایی
فوتبال، دوچرخه‌سواری، تنیس، ژیمناستیک، هندبال، سوارکاری و بوکس ۷ رشته‌ای بودند که عملکرد ورزشکاران‌شان در طول سه هفته برگزاری بازی‌های آسیایی به گونه‌ای بود که حتی بعضا تا نزدیکی سکو هم پیش نرفتند اگرچه در مجموع انتظارات از این رشته‌ها یکسان هم نبود.
کمااینکه از رشته‌ای مانند سوارکاری که اولین حضورش در بازی‌های آسیایی را تجربه می‌کرد انتظاری برای مدال نبود همان طور که از ژیمناستیک چنین توقعی وجود نداشت با این حال تیم اعزامی ژیمناستیک با یک نماینده کمتر نسبت به دوره قبل، در بخش تیمی عنوان دوره قبل (هشتمی) را تکرار کرد و در بخش انفرادی هم با جایگاه چهارمی سعیدرضا کیخا نتیجه‌ای بهتر از دوره قبل گرفت.
از تنیس هیچگاه به عنوان شانس مدال در بازی‌های آسیایی یاد نشد اگرچه این رشته به لطف حضور مجید شایسته در هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک، ۶ نماینده در بازی‌های آسیایی که همه آنها در همان رقابت اول انفرادی و دونفره حذف شدند، داشت. حالا اینکه شکست در همین رقابت اول هم چیزی به تجربه تنیسورها اضافه نکرد، بماند!
فوتبال هم اگرچه جزو شانس‌های مدال نبود اما مسئولان فدراسیون نیم نگاهی به قرار گرفتن این تیم روی سکو داشتند. با این حال این تیم پس از باخت مصلحتی که در مرحله مقدماتی برابر میانمار داشت، در مرحله بعد به مصاف کره جنوبی رفت و با قبول شکست برابر این تیم از دور مسابقات کنار رفت.
در این بین دوچرخه‌سواری ناکام مطلق در بازی‌های آسیایی بود. رشته‌ای که همیشه جزو رشته‌های مدال‌آور در بازی‌های آسیایی بود و حتی در دوره جنگ هم دستِ پُر از این رویداد باز می‌گشت. رکابزنان ایران در دوره پیشین بازی‌های آسیایی هم در هر سه رنگ طلا، نقره و برنز صاحب مدال شدند اما از مجموع ۷۲ مدالی که برای مسابقات دوچرخه‌سواری در بازی‌های آسیایی توزیع شد، نمایندگان ایران هیچ سهمی نداشتند.
از این حیث بوکس هم شرایطی مشابه دوچرخه‌سواری دارد البته با کمی چاشنی بدشانسی؛ مسئولان بوکس با توجه به حذف یکباره سنگین وزن بازی‌های آسیایی، با سه نماینده به این بازی‌ها رفتند و بدون یک مدال به کشور بازگشتند در حالیکه بوکس ایران از دوره پیشین بازی‌های آسیایی صاحب سه مدال شده بود. در کل این برای اولین در طول تاریخ بود که بازی‌های آسیایی بدون مدال برای بوکس تمام شد.
هندبال هم از ناکام‌های کاروان ایران در بازی‌های آسیایی بود. رشته‌ای که طی سه دوره گذشته بازی‌های آسیایی به ترتیب جایگاه دوم، سوم و چهار را گرفت و اینبار به جایگاه پنجمی بسنده کرد. این در حالی بود که تیم ملی با مربی خارجی برای بازی‌های آسیایی آماده شد با این حال پیش از خیلی وقت پیش، رئیس‌فدراسیون نخ ناکامی را به رسانه‌ها داده بود.
چه تصمیمی گرفته می‌شود؟!
اینکه مدیران ناکام در بازی‌های آسیایی در جریان این نشست به چه تصمیمی در مورد مدیریت خود می‌رسند یا مسئولان رده بالاتر چه تصمیمی در مورد آنها می‌گیرند، مشخص نیست اما اگر بنا به گفته مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان، ورزش ایران به دنبال تاریخ‌سازی در بازی‌های المپیک توکیو است باید در همین نشست‌های بررسی عملکرد فدراسیون‌ها، مو از ماست کشیده شود و بررسی‌ها به صورت کارشناسانه، نه خودفریبانه به اطلاع عموم برسد.