از «تحریمها به تاریخ پیوست» رسیدند به «آب باریکه»!
روزنامههای زنجیرهای که روزی مدعی بودند که با برجام تحریم ها به تاریخ پیوست و صبح بدون تحریم فرا رسید، حالا که تشت رسوایی برجام از بام افتاده همچنان مدعی هستند که باید آب باریکه برجام را حفظ کنیم!
سرویس سیاسی-
روزنامه زنجیره ای آرمان در مطلبی نوشت:«حقیقت این است که برجام آن زمانی هم که سرپا بود، خیلی شکننده و ظریف بود. برجام دیگر انتظارات ایران را برآورده نخواهد کرد. آمریکا با تهدید، بداخلاقی، فشار به کشورها و شرکتهای مختلف باعث شده ریسک حفظ برجام برای کشورهای اروپایی زیاد شود. اروپایی هم قلبا با آمریکایی همراه هستند. به هر ترتیب این وضعیت برجام است. البته باید همین آب باریکه را حفظ کنیم. باید سعی کرد آمریکا منزوی شود و نباید کاری کنیم که آنها سوءاستفاده کنند و دستاویزی برای حمله یا فشار بیشتر به ایران داشته باشند. باید به ماندگاری همین برجامی که الان مانده با گفتوگو، تبادل نظر، نشستها و فرستادن هیاتهای مختلف امید داشت و ادامه داد».
این روزنامه زنجیره ای ضمن اذعان به بیدستاوردی برجام و همصدایی اروپا با آمریکا و بیهوده بودن امید بستن به برجام، همچنان مدعی است که باید آب باریکه برجام را حفظ کنیم!
روزنامه مدعی اصلاحات آرمان-27 دی 94- در مطلبی با عنوان «تحریم ها به تاریخ پیوست» نوشته بود:«این روزهاست که باید همصدا گفت «روحانی مچکریم» اما نه برای لغو تحریمها علیه کشورمان بلکه برای افزودن بیش از پیش به عزت و آبروی ملتایران...امروز دیگر تحریمها به واقع کاغذپاره شد...مقامات آمریکایی هم از اجرای برجام خشنودند».
این روزنامه زنجیره ای-23 تیر 94- نیز در مطلبی با عنوان «عیدی هسته ای در راه» نوشته بود:«از هتل کوبورگ تا کاخ الیزه، از خیابان حافظ در تهران تا تحریریه پروپیمان رسانههای بینالمللی نیویورک تا لندن، از دیپلماتهایی که سختترین و پرفشارترین روزهای کاری طول عمر خود را سپری میکنند و تاکید دارند که جز موارد اندک چیزی باقیمانده و خبری از تمدید (بلندمدت) نخواهد بود، از رئیسجمهوری فرانسه که در کاخ الیزه تاکید میکند که طرفین به حصول توافق هستهای نزدیک شدهاند، از فعالان بازار بورس تهران که شاهد رشد بیسابقه و خیرهکننده شاخص سهام و قلهزنی آن هستند تا رسانههای بینالمللی که متفقالقول از پایان کار میگویند و تخمینهای آنان برای زنگ پایان به مقیاس ساعت رسیده، همه و همه میدانند آنچه آن را توافق هستهای میخوانیم و پایان چانهزنیها بر سر پرونده پرمناقشه ۱۲ساله است، انجامپذیرفتنی و تمام شده است و تنها باید آخرین هماهنگیها و تطبیق متون و محو کردن یکی، دو پرانتز پس از این راه دور و دراز پیموده شده، به منصه ظهور رسیده و صلح در وین طنینانداز و دود سفید از هتل کوبورگ به هوا برخیزد.»
برخی دولتمردان در کنار روزنامه های زنجیره ای در طول مذاکرات هستهای و پس از امضای توافق، تمامی امور حتی آب خوردن مردم را نیز به برجام گره زده و وعده دادند که تمامی مشکلات اقتصادی مردم با امضای برجام رفع خواهد شد.
برجام امضا و اجرا شد. با اجرای توافق، صنعت هستهای کشورمان تقریباً تعطیل شد؛ اما مشکل رکود، تورم، بیکاری، صنعت، ازدواج، پروژه های عمرانی و...در جای خود باقی ماند. چرخ سانتریفیوژها از کار افتاد و متاسفانه به دلیل چیدن تمامی تخم مرغها در سبد برجام از سوی دولت و کم توجهی به ظرفیتهای عظیم داخلی و در نهایت به دلیل کارنامه ضعیف اقتصادی دولت، چرخ بسیاری از کارخانههای بزرگ و مجموعههای تولیدی نیز از کار افتاد.
به اذعان دولتمردان، برجام هیچ دستاوردی از جمله دستاورد اقتصادی عاید مردم کشورمان نکرد. یکی از علتهای اصلی این مسئله این بود که مشکلات معیشتی مردم اساسا ارتباطی با توانایی هستهای کشورمان نداشت.
روزنامه های زنجیره ای به جای توصیه توهین آمیز درخصوص حفظ کردن آب باریکه برجام، باید درباره رویکرد خسارت بار برجام از مردم عذرخواهی کرده و این اقدام خسارت بار را جبران کنند.