kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۱۱۳۴
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۷
نیویورک تایمز گزارش داد

ده‌ها هزار کودک یتیم عراقی قربانیان فراموش‌شده داعش

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: کودکان یتیم عراقی، قربانیان از یاد رفته داعش هستند و دولت عراق فاقد امکانات کافی برای توجه و مراقبت از این کودکان است.

در این گزارش به قلم «مارگارت کوکر» آمده است: ده‌ها هزار کودک عراقی، پدر، مادر و یا هر دو آنها را زیر ظلم و ستم گروه تروریستی داعش از دست داده‌اند. سربازان عراقی که در جنگ با داعش کشته شده‌اند، به طور معمول در شهرهای مختلف عراق مورد تکریم واقع می‌شوند، اما این کودکان، قربانیان فراموش‌ شده جنگ با داعش هستند. کودکانی که بعضا در مقابل دیدگان خود، شاهد کشته شدن والدینشان بوده‌اند.این گزارش افزوده است، دولت عراق منابع کافی برای حمایت از این کودکان ندارد. بازسازی شهرهای ویران شده از جنگ و برقرار ساختن خدمات اولیه نظیر آب، برق و بهداشت و درمان به سختی انجام می‌شود. در یک چنین شرایطی بدیهی است که برآورده ساختن نیازهای اولیه کودکان مصیبت‌دیده از جنگ با داعش مطلقا در اولویت نیست. هیچ‌کدام از سازمان‌های دولتی عراق و یا گروه‌های بین‌المللی ارائه‌دهنده خدمات بشردوستانه به این کودکان یتیم‌شده عراقی نیستند. شورای شهر موصل آمار کودکان یتیم شده این شهر به دست داعش را 13000 نفر اعلام کرده است که در نوع خود یک رکورد محسوب می‌شود. نیروهای امدادرسان می‌گویند که هزاران کودک یتیم دیگر نیز در سایر شهرها و روستاهای آزاد شده از چنگال داعش، وجود دارند. این نیروها در آماری کاملا محتاطانه مجموع کودکان یتیم عراقی در اثر مبارزه با داعش را 20 هزار تن اعلام کرده‌اند. اکثر این کودکان نزد اقوام و خویشاوندانشان نگهداری می‌شوند. اقوامی که امکانات مالی و ابزار کافی برای نگهداری از این کودکان ندارند. اغلب این کودکان دچار آسیب‌های عاطفی فراوان هستند و خانواده‌هایی هم که از این کودکان نگهداری می‌کنند خود، بازمانده جنگ هستند و آنها هم به نوعی مبتلا به همین آسیب‌های روحی‌اند.
یک مددکار اجتماعی در مورد این کودکان می‌گوید، تک‌تک این کودکان به عنوان قربانیان داعش نیازمند ابراز عشق و محبت هستند.کودکان یتیمی که توسط خانواده‌های موقت نگهداری می‌شوند به راحتی تحت حمایت‌های روانی قرار نمی‌گیرند. آنها از بسیاری از خدمات اولیه از جمله امکان تحصیل و دریافت مراقبت‌های درمانی محروم‌اند. داعش از تابستان 2014 جنایت خود را در عراق آغاز کرد و به تدریج یک‌سوم خاک این کشور را به تصرف خود درآورد. در دسامبر 2017 دولت عراق موفق شد شهرهای بزرگ را از چنگال این گروه شورشی آزاد کند.