kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۰۱۳۶
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۷
قابل توجه مسئولین دولتی

دلار از مبادلات ترکیه و روسیه حذف می‌شود

پس از بالاگرفتن تنش بین ترکیه و آمریکا، شبکه خبری راشاتودی از موافقت ترکیه برای حذف دلار از مبادلات خود با روسیه خبر داد و اعلام کرد: ترکیه طرح مشابهی را به دیگر کشورها از جمله چین ارسال کرده است.

پس از اینکه آمریکا دو وزیر دولت ترکیه را به دلیل محاکمه یک کشیش آمریکایی (به اتهام جاسوسی در ترکیه) تحریم کرد و تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم از این کشور به آمریکا را هم دو برابر نمود، درگیری میان این دو کشور علنی‌تر شد و سقوط ارزش لیر ترکیه سرعت بیشتری گرفت.
با این حال، مقامات ترکیه اعلام کردند به اندازه کافی ارز وارد بازار خواهند کرد و رئیس‌جمهور ترکیه نیز از مردم این کشور خواست تا با تبدیل ارزهای خارجی خود به لیر از سقوط ارزش آن خودداری کنند.
در پی این اقدام ترکیه که حاکی از همبستگی دولت و ملت این کشور می‌باشد، ارزش پول ملی ترکیه (لیر) 20 درصد بهبود پیدا کرد و در حال حاضر ترکیه به دنبال مقابله جدی‌تر با سیاست‌های خصمانه آمریکا است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه خبری راشاتودی، در همین راستا، آنکارا به پیشنهاد مسکو برای جایگزینی ارزهای ملی دو کشور به جای دلار چراغ سبز نشان داد و حتی طرح مشابهی را برای تجارت با چین و دیگر کشورها ارائه کرد.
ابراهیم کالن، سخنگوی ریاست‌جمهوری ترکیه اعلام کرد: ما درباره انجام مبادلات تجاری با ارزهای ملی نه تنها با روسیه و چین بلکه با دیگر کشورها بحث و گفت‌وگو می‌کنیم. این فقط خواسته ترکیه نیست و دیگر کشورها هم واکنشی به حملات آمریکا دارند.
وی همچنین اضافه کرد: بسیاری از کشورها با استفاده از دلار به عنوان یک ابزار سیاسی و تهدید اقتصادی مخالف هستند و ما در حال حاضر شاهد آن هستیم که انجام مبادلات تجاری با ارزهای ملی در کشورها بسیار رو به رشد است.
بر اساس این گزارش، ارزهای دو کشور روسیه و چین تحت فشار تحریم‌های آمریکا قرار گرفت و هر دو این ارزها حدود نیمی از ارزش خود را از سال 2014 و 2018 به رغم اقتصاد قوی‌شان از دست دادند.
همان‌طور که‌اشاره شد، فشارهای سیاسی و اقتصادی واشنگتن باعث شد لیر ترکیه بیشترین کاهش تاریخی خود را ثبت کند. اگرچه آنکارا هم پاسخ این تهدیدها را با تحریم محصولات وارداتی نظیر اپل، آیفون، خودرو، تنباکو، لوازم آرایشی و نوشیدنی‌های الکلی داد.
3 کشور به اوراق بدهی آمریکا چوب حراج زدند
 آخرین آمارها از وزارت خزانه‌داری آمریکا نشان می‌دهد که تنها روسیه و ترکیه نیستند که اوراق قرضه آمریکا را در کشورشان کاهش می‌دهند بلکه کشورهایی نظیر ژاپن نیز این طرح و نقشه را دنبال می‌کنند.
ژاپن که دومین کشور بزرگ دارنده اوراق بدهی آمریکاست ارزش این اوراق را در کشورش هفت درصد کاهش داد، چنان‌که ارزش اوراق قرضه آمریکا در ژاپن به کمترین میزان از سال ۲۰۱۱ تاکنون رسیده است.
در سوی دیگر، چین بزرگ‌ترین صاحب اوراق قرضه آمریکا با 1/178 تریلیون دلار تنها در ماه ژوئن ۴/۴ میلیارد دلار اوراق قرضه آمریکا را به فروش رساند. ضمن اینکه از اکتبر ۲۰۱۱ تاکنون سهم چین از اوراق قرضه طولانی مدت آمریکا تا ۱۳۸ میلیارد دلار کاهش یافته است.
همچنین روسیه هم ۸۴ درصد از میزان اوراق قرضه آمریکا را در این کشور کاهش داده و این رقم در ماه ژوئن به ۹ میلیارد دلار رسیده است.
بانک مرکزی روسیه با بیان اینکه اقدام به فروش اوراق قرضه آمریکا به دلیل خطرات مالی، اقتصادی و ژئوپلیتیکی انجام می‌شود بیان کرد: روسیه و ترکیه برای تلافی اقدامات تحریمی آمریکا، میزان اوراق قرضه آمریکا را به کمترین میزان دهه گذشته رسانده‌اند.