رئیس سازمان شیلات:
کشتی صیادی غیر ایرانی در خلیج فارس وجود ندارد
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: هیچ کشتی صیادی غیرایرانی در آبهای خلیج فارس و حتی آبهای مشترک فعالیت ندارد و دامن زدن به فعالیت کشتیهای چینی کار دشمنان جمهوری اسلامی است.
حسن صالحی در نشست خبری، درباره اخباری که طی چند ماه گذشته مبنی بر فعالیت کشتیهای چینی در آبهای خلیج فارس منتشر شده و اینکه این کشتیها ذخایر آبزی خلیج را به یغما میبرند، با تکذیب این موضوع، اظهارداشت: با قطعیت میگویم هیچ شناور خارجی در خلیج فارس یا آبهای مشترک که متعلق به ایران نباشد نیست، اما از دانش سایر کشورها در حوزه صید استفاده میکنیم که امیدواریم نیروهای ایرانی به تدریج جایگزین نیروهای خارجی شوند و این فضا که کشتیهای چینی در آبهای ما فعالیت میکنند را مخالفان جمهوری اسلامی ایران دامن میزنند که صحت ندارد و به دنبال ناامید کردن مردم هستند.
وی افزود: با چند شرکت اروپایی در بخش شیلات قرارداد داریم و از لحاظ تکنیکی ظرفیتهای لازم در کشور موجود است و تنها در بخش ماهی در قفس نیاز به واردات برخی از تجهیزات داریم که این واردات از کشورهای نروژ، ایتالیا و فرانسه انجام میشود.
رئیس سازمان شیلات ایران ادامه داد: در سال ۹۶ از برنامه مصوب جلوتر عمل کردیم به طوری که یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع آبزیان در حوزه صید و صیادی و آبزیپروری برداشت شده و از این رقم بیش از ۱۳۰ هزار تن صادرات داشتهایم که ۵۰۷ میلیون دلار برای ما درآمد صادراتی داشت و تراز تجاری ما در بخش شیلات مثبت است.
صالحی درباره حضور وزیر شیلات نروژ در ایران که منجر به برکناری وی شد، اظهار کرد: از وزیر شیلات نروژ برای حضور در ایران دعوت نشده بود و دیداری نیز در ورود اخیر وی به کشورمان صورت نگرفته و او به عنوان یک فرد عادی و به شکل گردشگر اقدام به دریافت ویزا کرده و به ایران آمده است. وی تاکید کرد: اینکه دولت نروژ و حزب ایشان تصمیم به برکناری وی گرفته است ارتباطی به ما ندارد. با وزیر نروژی تماس یا رفت و آمدی نداشتیم و از حضور وی در ایران مطلع نبودیم.
رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به برنامههای این سازمان برای توسعه پرورش آبزیان در کشور گفت: در خلیج فارس به دنبال توسعه صید بدون تور هستیم به همین منظور افزایش صید به صورت رشته قلاب در دستور کار است که این عملیات با قایقهای صیادی انجام میشود.
رئیس سازمان شیلات ادامه داد: توسعه پرورش ماهیان زینتی، خاویاری، قورباغه، زالو و گیاهان آبزی در دستور کار قرار گرفته و برای صادرات از آن استفاده میشود.صالحی با اشاره به موضوع توسعه منطقه مکران، اضافه کرد: سازمان شیلات ایران به عنوان سازمان پیشرو در توسعه منطقه مکران در حال فعالیت است و دستور مقام معظم رهبری را اجابت کرده.