kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۹۲۶۸
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۶

خطرات وقت‌گذرانی کودکان در اینترنت!

بر اساس نظریه یک عصب‌شناس توانایی ذهنی کودکانی که به طرز افراطی به گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی و بازی‌های رایانه‌ای مشغول‌اند، در حد سه سالگی باقی خواهد ماند و افسردگی آنها را تهدید می‌کند.

یک عصب‎شناس و متخصص انگلیسی در این باره هشدار داد، وقت صرف کردن در شبکه‌های اجتماعی تاثیر منفی بر رشد ذهنی و عاطفی کودکان می‌گذارد و باعث می‌شود آنها فقط با توان ذهنی یک بچه‌ سه ساله رشد کنند.
بارونس سوزان‌گرین‌فیلد، محقق دانشگاه آکسفورد در گفت‌وگویی به روزنامه دیلی تلگراف در این باره گفت: بازی‌های ویدئویی و شبکه‌های اجتماعی از کودکان توانایی ارتباط برقرار کردن با همدیگر را سلب کرده‌اند و آنها دائما دنبال چیزی می‌گردند که حواسشان را پرت کند.
این عصب‌شناس در ادامه‌ افزود: به اعتقاد من این افراد، افرادی با توانایی ذهنی و عاطفی یک بچه سه ساله خواهند ماند که توانایی خطرپذیری و روابط اجتماعی سطح پائین و هویت درونی ضعیف و دامنه توجه کوتاهی دارند.
سوزان‌گرین‌فیلد نظریه خود را بر مبنای اطلاعاتی مطرح می‌کند که برگرفته از پژوهش‌های دانشگاه‌های هاروارد و ویرجینیا هستند. این مطالعات نشان می‌دهند که دانش‎آموزان ترجیح می‌دادند یک شوک الکتریکی خفیف به آنها وارد شود تا اینکه به اندازه ۱۰ دقیقه بدون اینکه چیزی حواسشان را پرت کند بمانند.
گرین‌فیلد از این مطالعات نتیجه ‌می‌گیرد: این افراد به محرک‌ها از سوی محیط پیرامونشان نیاز دائمی دارند و این نشان می‌دهد آنها توانایی اندیشیدن در مورد افکار خودشان را ندارند.
این محقق پیشنهاد می‌کند والدین از فعالیت‌هایی مثل باغبانی، ورزش و خواندن برای فرزندان خود کمک بگیرند و بدین ترتیب زمانی که آنها جلوی مانیتور می‌نشینند را کاهش دهند و خلاقیت آنها را تقویت کنند.
به گزارش دویچه‌وله، همچنین مطالعه‌ای توسط متخصصان دانشگاه کالیفرنیا نشان داد گروهی از کودکان که یک هفته کامل ابزارهای دیجیتال از آنها گرفته شده بود، توانایی بیشتری در فهمیدن ارتباطات غیرکلامی از خود نشان دادند تا کودکانی که در طول آن هفته مجاز به استفاده از ابزارهای خود بودند.
با توجه به اهمیت مهارت‌هایی مانند ارتباطات غیرکلامی برای زندگی، کار، مدرسه و روابط عاطفی، محققان بر این باورند که در مورد تاثیرات دراز مدت استفاده بی‎رویه از تلفن همراه، تبلت و رایانه زنگ‌های خطر از الان به ‌صدا در آمده‌اند.
گرین‌فیلد در کتابش به نام «تغییر ذهنی» ادعا ‌می‌کند کودکانی که بیشتر در شبکه‌های اجتماعی یا پای بازی‌های دیجیتال وقت می‌گذرانند در معرض ابتلا به افسردگی و رنج پایین بودن اعتماد به نفس قرار دارند.