معاون وزیر نیرو در پاسخ به کیهان:
حق انشعاب فاضلاب در تهران یک میلیون تومان است
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا اظهار کرد: میانگین حق انشعاب فاضلاب در کشور 800هزار تومان و برای تهرانیها یک میلیون تومان است.
گروه اقتصادی-
عباس سروش دیروز در نخستین نشست خبری خود، پنج ماه پس از انتصاب به عنوان معاون وزیر نیرو، در پاسخ به پرسش کیهان گفت: طرح توسعه شبکه فاضلاب شهری در کشور به طور میانگین حدود 48 درصد و در تهران حدود 50درصد پیشرفت داشته است.
وی درباره تازهترین ارقام پرداختی مشترکان هم افزود: هزینه انشعاب فاضلاب در کشور به طور میانگین 800 هزار تومان و در تهران یک میلیون تومان خواهد بود.
معاون وزیر نیرو همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره برنامه وزارت نیرو برای افزایش تعرفه آب پرمصرفها، عنوان کرد: دولت موافق افزایش قیمت آب برای پرمصرفهاست، بنابراین پیشنهاد اینگونه بوده که این تعرفه معادل 1/4 برابر تعرفه موجود باشد که قطعاً امیدواریم با این پیشنهاد تا حدودی از افزایش مصرف جلوگیری شود.
وی در پاسخ به این پرسش که در دوره وزارت حبیبالله بیطرف تفاهمنامهای میان ایران و کویت برای صادرات آب ایران به این کشور به امضا رسید، آیا شما از مفاد این تفاهمنامه اطلاعی دارید و اینکه آیا ایران در حال حاضر به کشورهای همسایه آب صادر میکند یا خیر، گفت: ایران صادرات آب ندارد، بنابراین به گذشته ما کاری نداریم، اما موضوعی که مهم است این است که در حال حاضر ایران به هیچ کشوری صادرات آب ندارد.
سروش ادامه داد: در دنیا مدتهاست که تغییر اقلیم رخ داده است که این تغییر اقلیم مساوی با کاهش بارش و یا در برخی نواحی با افزایش بارش و افزایش دمای هوا مواجه بوده است، پس کشور ما نیز در 10 سال گذشته این تغییر اقلیم را تجربه کرده است.
وی بااشاره به اینکه متوسط بارندگی در سالهای گذشته در کشور کاهش و دمای هوا افزایش یافته است، گفت: مصرف آب با رشد جمعیت افزایش یافته است، بنابراین منابع آبهای سطحی و زیرزمینی دچار تنش شدند، پس باید برای آن فکری شود.
این مقام مسئول افزود: 93درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی استفاده میشود، پس متوجه میشویم که درصد قابل توجهی از مصرف آب در اختیار وزارت نیرو نیست، پس وزارت نیرو به تنهایی قادر به حل این مشکل در کشور نیست.
به گفته سروش در حال حاضر حدود 800هزار حلقه چاه آب در کشور وجود دارد که از این تعداد 320 هزار حلقه پروانه ندارند و از این 320 هزار حلقه چاه غیرمجاز، 216 هزار حلقه چاههایی هستند که بعد از سال 85 به صورت غیرمجاز حفر شدهاند و این تعداد باید مسدود شوند.
ویاشاره کرد: اگر 10 درصد در مصرف آب کشاورزی صرفهجویی صورت گیرد، سه برابر آبی که از نقاط دور منتقل میشود، میتواند تأمین آب صورت گیرد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا درخصوص اینکه آبشیرینکنها در این وضعیت سخت میتواند برای شهرهای جنوبی کشور کمک خوبی باشد، گفت: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه برای شهرهایی که در جنوب ایران قرار دارند، باید 30 درصد نیاز آب شرب را از شیرینسازی آب دریا تأمین کنند.
وی افزود: بهای تمامشده خرید آب از آبشیرینکنها 5 هزار تا 10هزار تومان است، این در حالی است که بهطور متوسط فروش آب به مردم 500 تومان است، بنابراین باید این مابهالتفاوت از محل اعتبارات تضمینی تأمین شود.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: در حال حاضر کمتر از 200 هزار مترمکعب در شبانهروز تولید آب از آبشیرینکنها صورت میگیرد و این در حالی است که در برنامه ششم توسعه عنوان شده که این عدد باید یک میلیون مترمکعب در شبانهروز باشد.