نوبخت استعفا کرد/آخرین گمانهزنیها درباره سخنگوی جدید دولت
نوبخت از موافقت رئیسجمهور با کنارهگیری وی از مسئولیت سخنگویی دولت خبر داد و آخرین گمانهزنیها از احتمال جانشینی جهانگیری و رحمانی فضلی به جای نوبخت خبر میدهد.
به گزارش فارس، محمدباقر نوبخت در صفحه شخصی خود در توئیتر از موافقت رئیسجمهور با کنارهگیری وی از مسئولیت سخنگویی دولت و تمرکز بر ریاست سازمان برنامه و بودجه در شرایط ویژه کشور خبر داد.
وی نوشته است: همانگونه که پیشتر هم گفته بودم کم اثر کردن فشارهای اخیر دشمنان و شرایط جدید اداره کشور، کار مضاعف همه مدیران را میطلبد. هرچند که تاکنون بر هر دو مسئولیت ریاست سازمان برنامه و بودجه و سخنگویی دولت تمرکز داشتهام و این دو نیز با یکدیگر همپوشانی بسیاری دارند اما از رئیسجمهور درخواست نمودم بهدلیل شرایط جدید، اجازه دهند همه توان خود را صرف کمک به ایشان در حوزه برنامه و بودجه نمایم و مسئولیت سخنگویی دولت را عزیز دیگری برعهده بگیرند، که خوشبختانه مورد موافقت ایشان نیز قرار گرفت.
گمانهزنیها درباره جانشین نوبخت
به دنبال استعفای نوبخت از سخنگویی دولت رسانهها آخرین گمانهزنیها را درباره جانشین وی منتشر ساختند.
خبرگزاری فارس طی گزارشی اعلام کرد برخی اخبار حکایت از این دارد که در جلسه صبح هیئت دولت به احتمال زیاد درباره سخنگوی جدید تصمیمگیری میشود.
این گزارش میافزاید شنیدهها حاکیست با توجه به مطرح شدن نام اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور و مرد فعال این روزهای دولت گزینههای دیگر مانند محمود واعظی، نهاوندیان، علی ربیعی، حسامالدین آشنا، علی جنتی و حمید ابوطالبی از شانس به مراتب کمتری برخوردار هستند.
تسنیم نیز در گزارشی در این رابطه نوشته است: موضوع انتخاب سخنگوی جدید دولت پس از استعفای محمدباقر نوبخت در دولت نهایی نشده است، با این حال برخی گزینهها برای تصدی این پست به رئیسجمهور پیشنهاد شده است.
این گزارش میافزاید: «بر اساس پیگیریهای تسنیم و با توجه به این موضوع که سخنگو از بین اعضای کابینه انتخاب میشود، عبدالرضا رحمانیفضلی وزیرکشور، محمود واعظی رئیسدفتر رئیسجمهور، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور از گزینههای اصلی سخنگویی دولت به شمار میروند که از این جمع شانس رحمانیفضلی بیشتر از گزینههای دیگر است.»
گمانهزنیهای دیگر نیز حکایت از آن دارد که قرار بوده است طیب نیا وزیر سابق اقتصاد و دارایی به عنوان رئیسسازمان برنامه و بودجه انتخاب و نوبخت نیز به وزارت علوم برود.
اصلاحطلبان به جهانگیری گفتهاند که مخالفت حضور نوبخت در وزارت علوم هستند و به این ترتیب رفتن وی به وزارت علوم و همچنین طیبنیا به سازمان برنامه و بودجه منتفی شده است.
به این ترتیب تغییرات دولت که انتظار میرفت با توجه به شرایط به چند وزیر اقتصادی و برخی مدیران ارشد نیز تسری یابد به تغییر رئیس بانک مرکزی خلاصه شده است و در این رابطه برخی نمایندگان طی نامهای به رئیسجمهور نگرانی خود را بروز دادهاند.