kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۸۵۴۳
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۸
سعیدی کیا خبر داد

ارزآوری 900 میلیون دلاری بنیاد مستضعفان برای کشور

محمد سعیدی‌کیا در حاشیه نشست دیدار سفرای ایران با مدیران بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در دیدار چند روز قبل خود با مدیران نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور توصیه کردند که برای آنکه روابط اقتصادی ایران با دیگر کشورها گسترش یابد، باید سفرا از دستاوردهای ایران شناخت بیشتری داشته باشند.

به همین دلیل این جلسه را برگزار کردیم تا فعالیت‌های بنیاد مستضعفان به مدیران نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور معرفی شود و ما نیز از توانمندی‌ کشورهای دیگر و نیازهای آنها به تولیدات خود در جهت صادرات کالا و خدمات استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در این نشست پرسش و پاسخ میان مدیران بنیاد مستضعفان و مدیران نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور برگزار شد و امیدواریم بتوانیم توسعه صادرات کالاها و خدمات تولیدی‌مان را در دستور کارهای خود قرار دهیم.
رئیس بنیاد مستضعفان میزان صادرات کالا و خدمات از سوی این نهاد انقلابی را همراه با ارزآوری از محل صنعت گردشگری شرکت‌های وابسته به بنیاد، حدود ۹۰۰ میلیون دلار عنوان و اظهار کرد: در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ بالغ بر ۴۳ درصد رشد صادرات کالا و خدمات بنیاد مستضعفان را شاهد بودیم. همچنین در سال ۹۶ این شاخص نسبت به سال ۹۵، بیش از ۴۵ درصد رشد صادرات را نشان می‌دهد.
سعیدی‌کیا با اشاره به توانمندی‌های بنیاد مستضعفان در زمینه‌های کشاورزی، دامداری، تولید سیمان، صنایع غذایی، صنعت گردشگری، صنایع نیروگاهی، تولید روغن‌های صنعتی، روانکارها و ... گفت: ۱۳ درصد سیمان کشور را کارخانه‌های متعلق به این بنیاد تولید می‌کند. همچنین قرار است در عمان، کارخانه تولید روغن صنعتی و روانکار، کارخانه‌های تولید فولاد و سیمان راه‌اندازی کنیم.
وی با اشاره به فعالیت بنیاد مستضعفان در زمینه‌های صنعتی در عراق و مذاکره با قطری‌ها برای سرمایه‌گذاری بنیاد در این کشور اظهار داشت: حدود ۵۰ شرکت زیرمجموعه بنیاد مستضعفان صادرکننده هستند که در حال حاضر به ۲۴ کشور حجم صادرات ما به بیش از یک میلیون دلار می‌رسد. در مجموع به زودی میزان ارزآوری بنیاد مستضعفان به یک میلیارد دلار خواهد رسید.
رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی یکی از راه‌های مقابله با تحریم‌ها را توسعه صادرات دانست و گفت: وقتی صادرات ما به سایر کشورها توسعه می‌یابد یا سرمایه‌گذاری‌های مشترک را گسترش می‌دهیم، می‌توانیم حتی در زمان تحریم‌ها رابطه اقتصادی خود را حفظ کنیم.