kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۷۸۷۲
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۵

نسخه‌پیچی برای اقتصاد ایران به سبک سفیر انگلیس!

سفیر انگلیس در ایران در ادعایی مضحک گفته است که نپذیرفتن FATF مانع موفقیت ایران در جهان می‌شود. پیشتر خان زاراته، معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا تصریح کرده بود: برای قرار دادن ایران در تنگنا و سخت‌تر کردن شرایط برای این کشور، به حضور کامل آن درFATF نیاز است.
سرویس سیاسی-

«راب ماکر» سفیر بریتانیا در ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، در مورد اینکه آیا پذیرش مفاد FATF در قانون ایران به‌عنوان یکی از موانع و پیش‌شرط‌های بسته اروپایی‌ها عنوان شده است، مدعی شد: این مقوله جزو موانع بسته پیشنهادی نیست، بلکه چیزی است که جلوی موفقیت ایران در اقتصاد جهانی را گرفته است. در نتیجه اگر ایران به سایر کشورهای جهان در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم و قوانین بانکداری جهانی نپیوندد، مشکل بزرگی بر سر روابط بانکی ایران و سایر نقاط جهان وجود خواهد داشت.
وی در ادامه ادعای مضحک خود گفت: نپیوستن به مفاد این قانون در واقع مانع تجارت با ایران و یکپارچگی اقتصاد ایران با جهان به علاوه موانع دیگر برای سرمایه‌گذاری در این کشور است. ما نمی‌خواهیم شاهد این مسئله باشیم.
چنین ادعای مضحک و خلاف واقعی از سوی سفیر بریتانیا در حالی مطرح می‌شود که چندی پیش خان زاراته، معاون مدیریت مبارزه با تروریسم و جرائم مالی وزارت خزانه‌داری آمریکا تصریح کرده بود: «برای قرار دادن ایران در تنگنا و سخت‌تر کردن شرایط برای این کشور، به حضور کامل FATF نیاز است. »
همچنین این اظهارات سفیر بریتانیا در حالی مطرح می‌شود که FATF در حدود دو سال است که اقدامات تقابلی علیه ایران را به‌حالت تعلیق درآورده است. اما این تعلیق در عمل تاثیر خاصی بر روی روابط بانکی کشورمان و ورود سرمایه‌گذاران خارجی به ایران نداشته است و حتی مشکلاتی نیز در روابط بانکی داشته‌ایم. به عنوان مثال، در مقطعی، بانک‌های عمانی، هندی، اماراتی و بعضا چینی با سخت‌گیری خود، عملا روابط بانکی ایران را مختل کردند.
کارشناسان اعتقاد دارند گروه FATF هم مشابه آژانس بین­‌المللی انرژی اتمی، یک نهاد سیاسی در نظام بین‌الملل است و کاملا سیاسی و براساس اراده قدرت‌های بزرگ، خصوصاً آمریکا رفتار می‌کند، هرچند ظاهری کارشناسی و فنی دارد. بدین‌صورت ‌اشتراک اطلاعات تبادلات مالی بانک‌های کشورمان با این گروه ، زمینه شناسایی ذی‌نفع واقعی و اعمال فشار چند برابر بر نهادهای تأثیرگذار جمهوری اسلامی را برای آمریکا فراهم می‌کند و به‌اصطلاح تحریم‌های بانکی را نقطه‌زن می‌کند.
رئیس‌FATF مامور اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران
سند اثبات این مدعا هم ماموریت جدید معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا و رئیس‌FATF  برای اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران است. در روزهای اخیر یک هیئت آمریکایی برای اجرایی شدن تحریم‌های ایران به آنکارا رفته است. این هیئت متشکل از مقامات وزارت امور خارجه و خزانه‌داری آمریکا در دیدار با مقامات ترکیه تلاش کردند آنها را به رعایت تحریم‌هایی علیه ایران ترغیب کنند. ریاست این هیئت آمریکایی با فردی به نام «مارشال بیلینگسلیا» معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور (مبارزه با) تأمین مالی تروریسم و جرایم مالی است.
مارشال بیلینگسلیا، که هم اکنون در دفتر تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانه‌داری آمریکا به‌عنوان دستیار معاون تروریسم و اطلاعات مالی فعالیت می‌کند و در روزهای اخیر، به دنبال فشار تحریمی علیه ایران در منطقه است، از نهم تیرماه (30 ژوئن) برای یک سال (تا 30 ژوئن 2019) به‌عنوان رئیس‌FATF انتخاب شده است. سفرهای مارشال بیلینگسلیا در شرایطی که ریاست FATF را نیز برعهده‌ دارد، نشان‌دهنده پیوند عمیق FATF با وزارت خزانه‌داری آمریکا است. شاید همین مسئله کافی باشد تا نسبت به برنامه اقدام ارایه شده از سوی FATF به ایران، تردید داشته باشیم.
«ماکر» در مورد جزییات مذاکرات مربوط به بسته پیشنهادی اروپا و اینکه آیا برنامه موشکی ایران هم بخشی از این مذاکرات بوده یا خیر؟ گفت: این یک مسئله کاملا جداست. مسائل بسیار مهمی وجود دارد. در نتیجه ما درگیر آنها هستیم و سعی می‌کنیم با این مسئله هم به همان روشی که باید، سر و کله بزنیم.