kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۷۵۶۴
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۱
آیت‌الله خاتمی در خطبه‌های نماز جمعه تهران:

باید با فساد بی‌محابا، بی‌ملاحظه و قاطعانه برخورد کرد

امام جمعه موقت تهران دست انداختن به بیت‌المال و دور زدن قانون را بدترین شکل فساد دانست و تأکید کرد: باید با فساد بی‌محابا و بی‌ملاحظه و به صورت قاطعانه برخورد کرد.




آیت‌الله سید احمد خاتمی در خطبه‌های نماز جمعه تهران در تشریح ۷ نکته در زمینه مبارزه با فساد، با بیان اینکه فساد خوره‌ هر نظام است؛ بین نظام حق و باطل هم فرقی ندارد، ابراز داشت: یادم هست در اردیبهشت سال ۵۷ در مدرسه عالی شهید مطهری، آیت‌الله بهشتی تأکید کرد «بزرگ‌ترین عامل سقوط رژیم شاه، فساد اداری است»؛ باید مراقب بود این خوره به جان انقلاب نیفتد.
به گزارش مهر، وی افزود: دوم آنکه فساد کار غیرقانونی است و بدترین شکل فساد، دور زدن قانون است. اینکه افراد کار غلط انجام دهند و توجیه و پوشش قانونی برای آن درست کنند؛ مانند کاری که بنی‌اسرائیل کرد. قرار بود شنبه‌ها ماهی نگیرند؛ کلک زدند. شنبه شب راه رفتن ماهی‌هایی که به گودال‌هایی وارد شده بودند، می‌بستند و روز یکشنبه راحت ماهی‌ها را می‌گرفتند و به خیال خودشان خلاف نکرده بودند.
آیت‌الله خاتمی تصریح کرد: این افراد گناه کرده و اقدام خود را توجیه می‌کردند؛ این کار به معنای فساد است.
امام جمعه موقت تهران بیان داشت: سوم آنکه باید با هر نوع فسادی مبارزه شود، بخصوص دست انداختن به بیت‌المال که بدترین نوع فساد است و باید جدی‌ترین برخورد با این افراد صورت گیرد.
وی گفت: نهج‌البلاغه ۷۹ نامه دارد، ۶ نامه در رابطه با مجازات غارتگران بیت‌المال است. در این ۶ نامه حضرت علی(ع) قاطع‌ترین برخورد را با غارتگران بیت‌المال دارد.
آیت‌الله خاتمی اظهار داشت: چهارم آنکه برای برخورد با مفسدان، ملاک فقط قانون است؛ مفسد هرکه هست، در هر جایگاهی که حضور دارد و هر نسبتی که با مقامات دارد، مهم نیست؛ باید با این افراد قاطعانه برخورد شود.
امام جمعه موقت تهران تأکید کرد: خط‌ قرمز جعلی بعضی‌ها مورد قبول نیست؛ فقط و فقط قانون است که محور است. وی افزود: پنجم آنکه برای مبارزه با فساد، نظارت یک ضرورت است؛ هم نظارت علنی که اعلام شود بازرس سرکشی می‌کند و هم نظارت مخفی که حضرت علی(ع) این نظارت‌ها را نیز اعمال می‌کرد. در نامه ۳۳ حضرت علی(ع) تأکید می‌کند که بازرس مخفی از کشور مغرب گزارشی داده است.
آیت‌الله خاتمی خاطرنشان کرد: ششم آنکه باید گزارش شفاف و صریح به مردم ارائه کرد، مردم صاحب این انقلاب و نظام هستند. حضرت علی(ع) نیز می‌فرماید «اگر دیدید که رعیت سؤال دارد، آشکارا به آنها گزارش بدهید.» مقام معظم رهبری نیز تأکید داشتند که صدا و سیما این گزارش‌ها را پخش کند.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: هفتم آنکه نباید در این عرصه مبالغه کرد و حق خدمتگزاران پاک را ضایع کرد. بدنه‌ نظام اداری، بدنه‌ قضایی و قانونگذاری نظام دارای انبوه کارگزاران پاک است که دارای رفتار صالح هستند؛ نباید طوری برخورد کرد که انگار فساد همه جای کشور را گرفته است، این خلاف واقع و سیاه‌نمایی است. باید با فساد بی‌محابا و بی‌ملاحظه و به صورت قاطعانه برخورد کرد.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در مورد تلاش‌های دیپلماتیک، گفت: مقام معظم رهبری تأکید داشتند که به جز موارد معدودی همچون آمریکا، روابط ایران با شرق و غرب هر چه بیشتر تقویت شود و فعالیت هدفمند دیپلماسی ادامه پیدا کند.
آیت‌الله خاتمی اظهار داشت: اصل ۱۵۲ قانون اساسی اعلام می‌کند که دیپلماسی خارجی ما ۶ پایه دارد؛ اولین پایه‌اش نفی هرگونه سلطه و سلطه‌پذیری است. بر اساس این اصل، جمهوری اسلامی با همه دنیا به جز آمریکا و رژیم جعلی صهیونیستی رابطه دارد.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: رژیم صهیونیستی، رژیمی جعلی و غاصب است. با آمریکا نیز تا زمانی که آدم نشده است، رابطه نخواهیم داشت، چرا که تا الان آدم نشده است.
وی گفت: شعار «نه غربی، نه شرقی» به این معناست که شرق و غرب حق سلطه بر ایران را ندارند؛ بنابراین ارتباط با کشورهای دنیا، متن قانون اساسی است. بر همین اساس است که مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور پِیک ویژه به روسیه می‌فرستند.
آیت‌الله خاتمی تأکید کرد: مراودات اقتصادی ایران با چین و هند، رفتاری بر اساس قانون اساسی است. اگر آمریکا و اروپا بدانند که ما در بن‌بست هستیم، فشار خود را بر ایران افزایش می‌دهند. سیاست عزت، حکمت و مصلحت می‌گوید ما با همه دنیا بر این اساس که به هیچ‌کس زور نمی‌گوییم و اجازه نمی‌دهیم کسی نیز به ما زور بگوید، رابطه برقرار می‌کنیم؛ این سیاست، سیاست حق و سیاست نظام جمهوری اسلامی است.
نمی‌توان حج را به دلیل مشکل در روابط سیاسی
تعطیل کرد
حجت‌الاسلام سید علی قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه تهران بیان داشت: در سال گذشته عده‌ای قصد داشتند با طرح مسائل نادرست و فتنه‌انگیز موضوع حج را در ذهن مردم خدشه‌دار کنند که احیانا برخی هنوز همان مسیر غلط را ادامه می‌دهند، در حالیکه ما نباید حج را عملی ساده تلقی کنیم. حج موضوع مهمی است که در وصیت امیرالمومنین(ع) نیز به آن توجه ویژه شده است و گفته شده مواظب باشید خانه خدا تنها نماند که اگر خانه خدا تنها بماند، خدا به شما مهلت نمی‌دهد و عذاب نازل می‌کند.
وی با تاکید بر اینکه نباید حج را ساده دید و به دلیل یک مشکل در روابط سیاسی، حج را تعطیل کرد. وی خاطرنشان کرد: حج ظرفیت بالایی دارد که اگر ما از آن ظرفیت استفاده نکنیم، دیگران از آن استفاده می کنند و حتی بر علیه ما نیز از این ظرفیت استفاده خواهند کرد. اولین ظرفیت حج ایجاد تغییر و تحول روحی در مردم است. کسانی که قصد سفر حج دارند باید اموال خود را پاک و کدورت‌ها را برطرف کرده و حلالیت بطلبند تا خدا به لبیک آنها پاسخی مثبت دهد. کسانی که ترک ظلم کرده و به مسیر خدا می روند، برای جامعه موهبت هستند.
حجت‌الاسلام قاضی عسگر ایجاد اخوت و روحیه برادری میان کشورهای اسلامی را از دیگر ثمرات حج دانست و گفت: در موسم حج، مسلمانان ایرانی وحدت بین خود و کشورهای اسلامی را به نمایش می‌گذارند. ۱۰ هزار و ۳۰۰ نفر زائر اهل سنت داریم که هماهنگی بین زائران سنی و شیعه سبب شده ایرانی‌ها بهترین حجاج شناخته شوند.
سرپرست حجاج ایرانی یکی از مهمترین اثرات حج را پاسخ به شبهات ایجاد شده علیه مسلمانان ایرانی دانست و تصریح کرد: میلیاردها دلار صرف ایجاد شبهه علیه مسلمانان و شیعیان می‌شود که ما باید برای این شبهه‌زدایی، هزینه‌های بالایی صرف کنیم اما با حج این فرصت بدون هزینه برای کشورهای اسلامی ایجاد می‌شود که نشان دهند آنها نابودکننده تروریست هستند نه مدافع آن و همچنین سایر شبهات را نیز برطرف کنند، زیرا هنوز این تفکر که قرآن اهل سنت با قرآن اهل شیعه فرق می‌کند، در ذهن بسیاری هست و ما می‌توانیم در حج تمامی این شبهات را برطرف کنیم. همچنین می‌توانیم با همکاری شخصیت‌های جهان اسلام در خصوص مشکلات جهان اسلام در موسم حج چاره‌اندیشی کنیم.