kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۷۱۰۶
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۷
اعترافات مهم رئیس دفتر «کالین پاول»

بعد از سوریه و عراق نوبت ایران بود/با پیروزی بشار اسد همه چیز به هم ریخت

رئیس دفتر وزیر خارجه آمریکا در زمان ریاست جمهوری «جرج بوش» پسر فاش کرد، مقامات آمریکایی قصد داشتند برای ساقط کردن حکومت ایران، ابتدا حکومت سوریه را ساقط کنند، اما موفق نشدند.




«لورنس ویلکرسون» مدیر دفتر «کالین پاول» در گفت‌وگو با شبکه «المیادین»، اعتراف کرد که ماجرای جنگ داخلی هشت ساله در سوریه، با هدف براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران، برنامه‌ریزی شده بود.
به گزارش فارس، ویلکرسون در ارتباط با این قضیه، توضیح داد: «امثال جان بولتون (مشاور امنیت ملی فعلی آمریکا) که من او را خوب می‌شناسم هیچ گزینه‌ای ندارند. (آنها) خواستند سوریه سقوط کند و خواستند از دست(بشار) اسد خلاص شوند و هدف دوم‌شان نیز عراق بود. به هر حال، این طرح‌شان بود. اما طرح آنها ناکام ماند و آنها این را می‌دانند. در نتیجه، الان این هدف را رها خواهند کرد و روی ایران متمرکز خواهند شد. دنبال ساقط کردن(حکومت) سوریه بودند و فکر می‌کردند که این کار کمک‌شان می‌کند بهتر با ایران تعامل کنند، اما در سوریه به آنچه می‌خواستند نرسیدند.»
رئیس دفتر وزیر خارجه دولت اول جرج بوش در عین حال ماجراجویی علیه ایران را «خطرناک» خواند و گفت: «(آمریکایی‌ها) الان روی ایران متمرکز شده‌اند و من نمی‌دانم معنای آن چیست... من اشتیاقی ندارم این را ببینم، چون 10 برابر فاجعه‌بارتر از (حمله آمریکا به) عراق (طی سال‌های 2003 تا 2011) خواهد بود.»
«ویلکرسون» درباره مذاکرات قریب‌الوقوع روسای جمهور آمریکا و روسیه در «هلسینکی»  درباره سوریه نیز گفت: «الان (ولادیمیر) پوتین و (دونالد) ترامپ فقط از این حرف خواهند زد که چطور در بازگرداندن ثبات به سوریه و بازگشت میلیون‌ها آواره که ثبات اردن و دیگر کشورها را به هم زده‌اند، مشارکت داشته باشند.»
وی افزود: «اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌ها از طریق کانال‌های دیپلماتیک به (بشار) اسد خواهند گفت... که ایران و حزب‌الله باید سوریه را ترک کنند.»
رئیس دفتر پاول در پاسخ به این سوال که «آیا ترامپ می‌تواند پوتین را به خروج ایران از سوریه متقاعد کند؟» گفت: «فکر نمی‌کنم که (آمریکایی‌ها) خیلی موفق باشند.
ویلکرسون گفت: «من می‌دانم الان در کنگره (آمریکا) چه خبر است. آنچه مرا نگران می‌کند این است که آنها مثل سال 1998، به دنبال تصویب قانونی هستند که اعلام می‌کند تغییر رژیم در ایران، سیاست رسمی آمریکا است. این کار را با عراق کرده‌اند و «بیل کلینتون» (رئیس‌جمهور اسبق آمریکا) را کم و بیش مجبور کردند آن را امضا کند... و این قضیه در سال 1998 تبدیل به سیاست رسمی آمریکا شده است.»
این مقام سابق آمریکا در پاسخ به این سوال که «چرا ترامپ تا این اندازه از رژیم اسرائیل حمایت می‌کند؟»، گفت: «نمی‌توانم (در این مورد) تفسیری بیاورم، جز اینکه بگویم تاثیر (لابی) اسرائیل بر آمریکا خیلی زیاد شده است.
از نظر مالی افرادی مثل «پل سنگر» و «شلدون ادلسون» و افرادی مثل «محمدبن سلمان» و دیگران در شورای همکاری خلیج[فارس] با پول‌های هنگفتی که دارند، به صورت هدفمند کمک می‌کنند تا ایران را هیولا، تهدید و طرفی نشان بدهند که مایه بی‌ثباتی منطقه است. در صورتی که بودجه نظامی ایران به اندازه بودجه نظامی عربستان هم نیست.
وی درباره میزان تاثیر دلارهای سعودی بر سیاست آمریکا در خاورمیانه، این تاثیر را «قطعی» دانست و اظهار داشت: «سفر(محمد) بن سلمان به آمریکا که میلیونرهای آمریکایی و سعودی از آن حمایت کرده‌اند، صرفا به خاطر این نبود که جنگ وحشیانه عربستان در یمن را برای مردم(آمریکا توجیه کنند)، بلکه می‌خواستند این را نیز توجیه کنند که قطع روابط با قطر نیز اقدامی مفید بوده و دشمن شماره یک کل منطقه(اگر نگوئیم کل دنیا) ایران است.
«ویلکرسون» افزود: نمی‌توانم چیزی پیش‌بینی کنم، جز اینکه بگویم ما به دلیل پول، به حمایت از عربستان ادامه می‌دهیم؛ پولی که به کارگروه‌های سیاسی متشکل از اعضای کنگره پمپاژ می‌شود و پولی که به کمپین‌ها تزریق می‌شود و همان‌طور که الان به شما گفتم، پول‌هایی که سفر
بن سلمان در آمریکا داده شد و پولی که به جاهای دیگر داده می‌شود به پیمانکاران نظامی و غیره(خط و مشی سیاسی آمریکا را تعیین می‌کند).
علت دیگری که آن هم کم‌اهمیت نیست، حجم سرمایه‌گذاری‌های عربستان است در حالی که وضع پولی در آمریکا خیلی خطرناک است، حجم [این سرمایه‌گذاری‌ها] بزرگ است. خیلی از پول‌های عربستان در بانک‌های اروپا و آمریکا وجود دارد، در نتیجه مسئله حول محور پول می‌گردد و طرفی که پول دارد و کسی که پول تزریق می‌کند و اینکه
(پول به) کجا تزریق می‌شود.
شکست عربستان در یمن قطعی است
وی در ارتباط با آینده عربستان در جنگ یمن نیز گفت: «آنها (سعودی‌ها) می‌بازند. آنها جنگ یمن را کاملا می‌بازند، همان‌طور که مصر تحت فرماندهی جمال عبدالناصر در دهه 1960 جنگ در یمن را باخت.
نظامیان سابق مصری به من می‌گویند که یمن برای مصر مثل ویتنام برای آمریکا بود و سعودی‌ها هم می‌بازند.