kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۶۴۰۴
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۲
رئیس اتحادیه نانوایی‌های سنتی:

دنبال افزایش قیمت نان نیستیم ولی دولت هزینه‎ها را جبران کند

رئیس اتحادیه نانوایی‌های سنتی درباره مشکلات نانوایی‌ها گفت: ما دنبال گران کردن نرخ نان نیستیم ولی به دولت می‌گوییم حداقل هزینه‌های جانبی نانوایی‌ها را تامین کنید.

قاسم زراعت‌کار در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، درباره شرایط کارگران نانوایی‌ها و مطالبات این صنف اظهار داشت: در حال حاضر نانوایان بر اساس نرخ سال 93 نان را می‌فروشند و مهم‌ترین مطالبه نانوایان افزایش نرخ است. نانواداران اعتراض زیادی در این زمینه به اتحادیه‌ها دارند، ما دنبال گران کردن نرخ نان نیستیم و به دولت می‌گوییم ما یک سرباز در کنار شما هستیم. اگر بگویید، نان را رایگان هم به مردم می‌دهیم ولی حداقل هزینه‌های جانبی نانوایی‌ها را تامین کنید. البته طی دو هفته گذشته کارگروهی برای حل مشکلات نانوایی‌ها تشکیل شده است.
وی ادامه داد: افزایش هزینه‌های کارگری هر ساله طبق قانون کار، افزایش 25 درصدی بیمه و افزایش مالیات (5 الی 15 درصد) همه اینها باعث فشار آمدن به این قشر شده است. درآمد یک نانوایی لواشی در یک ماه حدود 22میلیون تومان است که حدود 10 میلیون در ماه هزینه خرید آرد می‌کند. پول قبض آنها هر 40 روز یکبار حدود 800 هزار تومان است. قبض آب، بیمه و خوراک کارگر هم دارند. باید توجه داشت که در سراسر کشور 90 هزار نانوایی سنتی وجود دارد و 93 درصد نان کشور را این نانوایی‌ها تهیه می‌کنند.
رئیس اتحادیه نانوایی‌های سنتی درباره نارضایتی مردم از کیفیت نان گفت: مردم تنها نانوایی را می‌بینند و از مواد اولیه هیچ اطلاعی ندارند. امروزه نانوا در قالب یارانه هیچگونه اختیاراتی از خود ندارد و هیچ اطلاعی از کیفیت آردی که کارخانجات به آنها می‌دهند هم ندارند.
زراعت‌کار با اشاره به مشکلات صدور کارت بهداشت برای نانوایی‌ها تصریح کرد: در حال حاضر دفتر خدماتی راه‌اندازی شده است و نانوا برای دریافت مجوز بهداشتی بودن مغازه‌اش، مجبور است ماهانه 36 هزار تومان و سالانه 430 هزار تومان و در برخی مغازه‌ها بیش از یک میلیون تومان بپردازد تا هر سه سال یک آموزشی ببینند و برای دریافت کارت سلامت نیز باید هر سه ماه یکبار 80 هزار تومان و سالیانه 320 هزار تومان به حساب وزارت بهداشت یا کارگزار واریز کنند. وزارت بهداشت با این روند حتی برای بازنشستگان خود نیز اشتغالزایی کرده است.
وی درباره انتخاب مواد جایگزین برای جوش شیرین در نانوایی‌ها گفت: امروزه می‌طلبد که یک مواد جایگزین برای جوش شیرین انتخاب شود. با توجه به اینکه آتش کلیه نانوایی‌های سنتی، مستقیم است در صورت عدم استفاده از جوش شیرین نان سوخته و سیاه می‌شود اما ناگفته نماند که میزان مصرف هر چیزی استانداردی دارد که خارج از آن
مضر است.