موفقیت پرستیوی در روشنگری اذهان عمومی دنیا
امپراطوری رسانهای غرب با تمام توان سرمایهای و
حرفهای میکوشد که اطلاعرسانی و تفسیر و تحلیل
رخدادهای جهان را با نگاه خود به مردم دنیا القا
کند و با وجود شعار زیبا و فریبای جریان آزاد
اطلاعات و ارتباطات و لزوم پژواک و شنیدن
صداهای متفاوت، در عمل رندانه تلاش میکند
در مسائل اساسی تک صدایی را بر دنیا حاکم کند
و تنها منافع خود را مدنظر قراردهد.
بر این اساس رسانههای غرب بخشی از
واقعیتها را به تصویر نمیکشند
و حقایقی را وارونه جلوه میدهند.
دراین شرایط رسانههای برون مرزی
جمهوری اسلامی به خصوص شبکه پرستیوی رسالت، نقش و تاثیر حائز اهمیتی در رساندن پیام حقیقی به گوش جهانیان دارند. این شبکهها قابلیت دارند تا واقعیتهای موجود را تبیین و تحلیل و پشت صحنه بسیاری از مسایل ناگفته را بازگو کنند. آنها به ویژه درخصوص ارایه چهره واقعی از جمهوری اسلامی وظیفه خطیری برعهدهدارند چرا که طی چهار دهه گذشته غربیها بیشترین تلاش را کردهاند تا چهرهای مشوش و غیر واقعی از جمهوری اسلامی ایران را به نمایش بگذارند.
رسانههای معاند تاکنون به هیچ وجه تصویری درست و واقعی از دستاوردها و پیشرفتهای نظام جمهوری اسلامی ایران ارایه نکردهاند و فقط جنبههای منفی و چهرهای خشن از ایرانیها را به تصویر کشیدهاند و هرگز نخواستهاند این واقعیت که ایران بعد از انقلاب قربانی تروریسم بوده و غربیها ظلم وجفای فراوان به ملت شریف ما روا داشتهاند در افکار عمومی منعکس شود و جهانیان از آن آگاه شوند.
در این میان، شبکه پرستیوی به دنبال تبیین حقایق و نشان دادن واقعیتها است تا مخاطبان تحت تاثیر غول رسانهای نظام سلطه یک طرفه قضاوت نکنند، این تلاش مبارک باعث شده جویندگان حقیقت و اهل انصاف و عدالت در جهان با وجهه مثبت نظام و مردم ایران از سویی و ماهیت پلید قدرتهای شیطانی وعوامل منطقهای آنها از سوی دیگر آشنا شوند.
این شبکه در نشان دادن حقایق علاوهبر مسایل ایران در موضوع مقاومت نیز موفق عمل کرده و با روشنگری و بازتاب واقعیتهای صحنه در کشورهای سوریه عراق، یمن، بحرین و لبنان توانسته در سپهر رسانهای دنیا تأثیرگذار باشد. اگر امروز میبینیم در بعضی کشورهای اروپایی با برپایی تظاهرات نسبت به مظلومیت مردم بیدفاع دنیا به خصوص فلسطین واکنش نشان داده میشود به خاطر مجموعهای از اقدامات از جمله فعالیتهای خوب پرستیوی جهت اطلاعرسانی درست است.
با وجود رقابت نابرابر به دلیل تکثر، تنوع و جاذبههای ظاهری و همچنین سرمایهگذاری فراوان رسانههای غربی و بهرهگیری از روشهای غیراخلاقی و جنگ روانی آنها، کار شبکه پرس تی وی بسیار دشوار است اما با روحیه جهادی و انقلابی، نگاه ژرف، خلاقیت و خوش فکری و بهرهگیری از صاحب نظران و اندیشمندان داخل و خارج از ایران میتوان نقدهای واقع بینانه و دقیقی نسبت به نظام سلطه بیان کرد و افکار و رفتار آنان را به چالش کشید. به عنوان نمونه، جشنواره افق نو با دعوت از اندیشمندان، سیاستمداران و هنرمندان غربی، نقدهایی دقیق با نگاهی از درون جامعه غربی را ارائه داده است که انعکاس این مواضع تاثیر بسزایی در ارتقاء سطح آگاهی جهانیان دارد.
پاسخگویی رسانهای به شبهه افکنیهای رسانههای غربی چه در بحث اسلامهراسی و چه ایران هراسی نباید صرفا منفعلانه باشد بلکه برمبنای این اصل که بهترین دفاع حمله است باید با موضع تهاجمی به حق آنها را به چالش بکشیم. به طور مثال، وقتی آمریکاییها سید حسن نصرالله را که در کشور طوایف گوناگون با رای آزادانه مردم اکثریت کرسیهای پارلمان را نصیب مقاومت میسازد، تروریست مینامند و او را تحریم میکنند و از دیگر سو، آلسعود بانی تروریست در منطقه و پایه گذار داعش و القاعده را مورد حمایت قرار میدهند شبکه پرستیوی باید این تناقضهای ادعایی و رفتاری را به وضوح مطرح کند و چهره واقعی آمریکا، غرب، رژیم صیهونیستی و ارتجاع منطقه را به نمایش بگذارد و قطعا مردم دنیا هم پذیرای این اخبار هستند.
از سوی دیگر، باید چهره واقعی رئیسجمهور و سردمداران کاخ سفید را که به دلیل خوی استکباری و روحیه زیادهطلبی به راحتی حقوق و قراردادهای بینالمللی را زیرپا میگذارند و از توافقی مثل برجام خارج میشود به دنیا تصویر کرد تا با شفافسازی و آگاهی افزایی اهداف و شیوههای آنان به چالش کشیده شود و ضرورت دارد در بازتاب رفتارشان با مردم خودشان به خصوص سیاهپوستان و مهاجران که به تازگی ترامپ آنها را حیوان خوانده، کوتاهی و دریغ نکنیم.
از آنجا که بنای کار ما برحقیقت طلبی و با تکیه برفطرت پاک آدمی است و براساس انصاف و عدالت پیش میرویم تاثیرگذاری فراوانی بر مخاطب میتوانیم داشته باشیم. تجربه نشان میدهد شبکههای ماهوارهای که علیه ایران کار میکنند ابتدا با ساخت برنامههای سیاسی شروع به کار کردند و بعد ازمدتی برای جلب و افزون شدن مخاطب و جاذبه شبکهها به ساخت سریال، فیلم و برنامههای نمایشی متوسل شدند تا در قالب هنر حرفهای خود را به مخاطب القا کنند و مروج سبک زندگی غربی باشند. متقابلا ما هم نباید به گزارش و تحلیل خبر بسنده کنیم، بلکه باید برنامههای نمایشی را افزایش دهیم به عنوان نمونه، درباره داعش بسیار سخن گفته ایم ولی با نشان دادن سریال «پایتخت۵» و فیلم «به وقت شام» خوی ددمنشانه داعش وحامیانش و مواضع به حق و معقول جمهوری اسلامی بهتر به مخاطب تفهیم شد. لذا باید در قالب جذاب هنری واقعیتهای نظام اسلامی را نشان دهیم و پیام خود را به دنیا برسانیم و در نشان دادن سبک زندگی ایرانی اسلامی به خوبی تاثیرگذار باشیم.
درباره عملکرد پرستیوی در طی ۱۱ سالی که از راهاندازیاش میگذرد باید بگویم به سهم خود در روشنگری اذهان عمومی موفقیت نسبی داشته و توانسته مخاطبان خاص خود را جذب کند. این شبکه با وجود تمامی موانع، کمبودها و محدودیتها به خوبی توانسته اختناق و دیکتاتوری کشورهای مورد حمایت آمریکا را برملا سازد و دموکراسی و حقوق بشر دروغین غرب را افشا کند. لازم است از این حیث از عزیزان دستاندرکار شبکه تقدیر کرد و البته نباید به وضع موجود بسنده کرد بلکه پرس تی وی باید تنوع و کیفیت برنامهها را متناسب با مقتضیات هر کشور ارتقا بخشد به گونهای که گزارشها، تحلیلها و برنامهها برای همه ملموس و قابل درک باشد.
برای پرستیوی آینده روشنی میبینم که علیرغم فضای آلودهای که وجود دارد و همه آیه یاس میخوانند، با اعتقاد به کار خود و صبر و استقامت میتواند تشنگان حقیقت در دنیا را سیراب کند. و صدای رسا و سیمای نورانی برای علاقه مندان پیام جمهوری اسلامی یعنی پیام حقیقت ، معنویت و اخلاق، آزادی و عدالت باشد. باید اندیشههای ناب اسلامی و مباحثی چون مهدویت و نوع نگاه به آینده بشریت را در دنیا مطرح کنیم؛ دفاع از مظلوم را بدون لکنت فریادکنیم و براین افتخار که ایران اسلامی پرچم ظلم ستیزی را برافراشته و بر عهد و پیمان خود با شهدا و امام شهیدان و منویات رهبر فرزانه انقلاب پایدار است پافشاری کنیم و باور داشته باشیم کارمخلصانه مورد عنایت خداوند قادر متعال خواهد بود.
* وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم