نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
سانسور شاهکار سپاه در پروژه ستاره خلیجفارس
پنج شنبه هفته گذشته، فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیجفارس که دستاورد دیگری از متخصصان قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) سپاه است، با حضور رئیسجمهور در بندرعباس به بهرهبرداری رسید.
سرویس سیاسی-
ساخت این پالایشگاه در دولت دهم و با وجود سختترین شرایط تحریم آغاز شد. «ستاره خلیجفارس» میتواند روزانه 360 هزار بشکه را در قالب سه فاز 120 هزار بشکهای پالایش کند. تولید روزانه 36 میلیون لیتر بنزین با کیفیت یورو5، از جمله تولیدات این پالایشگاه است.
قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) تنها یکی از ظرفیتهای بزرگ داخلی است. صاحب نظران میگویند 80 تا 90 درصد قرارداد با توتال (توسعه فاز 11 پارس جنوبی) قابلیت اجرا توسط شرکتهای ایرانی را دارد. پس چرا از این ظرفیتهای بیدریغ ملی غفلت میکنیم؟ همان گونه که دیپلماسی انفعالی به خسارت ختم شد، التماس اقتصادی نیز آوردهای جز زیان و ضرر برای ما به همراه نخواهد داشت.
اما نکته قابل توجه اینجاست که این اقدام ارزشمند متخصصان ایرانی توسط روزنامههای زنجیرهای بطور کامل سانسور شد و تنها یکی دو روزنامه مدعی اصلاحات در صفحه اول خود این خبر را منعکس کردند و همین چند روزنامه هم نقش سپاه در این پروژه را سانسور کردند!
فضای حبابی دیگر اقناعکننده نیست
روزنامه آرمان در مطلبی نوشت:«با وجود آنکه که در ماههای اخیر نوسانات شدید بازار طلا و ارز ثبات بازار را هدف گرفته برخی از مسئولان اقتصادی هنوز صحبت از حباب به میان میآورند. این درحالی است که جامعه دیگر با این اظهارات قانع نشده و در مقابل چنین اوضاعی پاسخی منطقی میخواهند. در این میان مسئله لزوم ترمیم کابینه و یا حتی تیم اقتصادی دولت یکی از مهمترین مطالبات امروز...از رئیسجمهور است».
گفتنی است طی هفتههای اخیر موج گرانی کم سابقهای وارد اقتصاد ایران شد، از طرفی گرانی قیمت دلار که از سال پیش شروع شده بود و پس از تعطیلات عید اوج گرفت، اثر خود را بر بازارهای دیگری مانند مسکن، سکه، خودرو و... گذاشت و از طرف دیگر برخی اقلام مصرفی مردم با افزایش قابل توجهی روبهرو شد.
نکتهای که در این میان مهم است اینکه صرفا با حباب نامیدن گرانیها، مشکلات اقتصادی حل نمیشود و مردم از دولتمردانشان انتظار اقدام عملی دارند که این اقدامات هم با تکیه بر توانمندیهای داخلی و مدیریت جهادی محقق میشود.
روحانی به جای شعار، نظام اقتصادی با ثبات را پیگیری کند
روزنامه بهار در مطلبی با عنوان «روزهای دشوار روحانی» راهحل ارائه شده توسط وی در جلسه هم اندیشی با مدیران اجرایی کشور را غیرواقع بینانه،شعار گونه و شتابزده توصیف کرده و نوشت:«در یک نگاه واقع بینانه،روحانی هم در ایجاد این شرایط نقش دارد. تیم اقتصادی او نتوانسـت به وعدههای اقتصادی خود خوب عمل کند...بحران زنجیرهای ارز و افزایش افسار گسیخته طلا و همچنین افزایش تصاعدی قیمت کالاهای اساسی نشــان داد که تیم اقتصادی او فشل و بسیار ناکارآمد اســت و دولت او به رغم همه وعدهها، برنامهای برای مهار بحران ارز و حل مشــکلات اقتصادی ندارد. در این وضعیت راهحلی که روحانی در نشست اخیر هماندیشی مدیران ارشد خود ارائه کرده است بسیار هم غیرواقع بینانه،شعار گونه و شتابزده به نظر میرسد.راهحلی که بایــد در پیش روی روحانــی در فایق آمدن به مشــکلات جاری قــرار بگیرد، نــه الزاما از مسیر اســتعفا میگذرد و نه فرافکنی و احاله دادن این مشــکلات به عوامل نامرئی و دستهای پنهان. روحانی باید به جای توسل جســتن به فرضیههای پوســیده و نخ نمای دایی جان ناپلئونــی در توجیه شرایط، ضمن تعقیب سیاست آشتیجویانه و تعامل با جهان باید اولویــت نظام اقتصادی بــا ثبات را در دستور کار قرار دهد و با تغییر تیم اقتصادی توانمند و گماردن افراد خبره و کاردان اقتصاد، از حجم عظیم معاملات قماری نظیر نظام تکاثر طلبی و مال اندوزی و همچنین ســودهای نجومی حاصــل از معاملات رانتی جلوگیری کند.»
گفتنی است در حالی که مردم انتظار دارند درباره مشکلاتی که در حوزه اقتصادی اعم از نرخ ارز و سکه و افزایش افسار گسیخته قیمتها، اقدام عملی و داخلی از دولت ببینند یا حداقل گزارش و اظهار نظر درستی راجع به دلایل آن بشنوند اما متاسفانه دولتیها تلاش میکنند منشاء این مشکلات را به منتقدان و یا جناح رقیب نسبت دهند یا با طرح مباحثی همچون موضوع تحریمها یا ترامپ از زیر بار مسئولیت خود در ساماندهی به اوضاع معیشتی و اقتصادی مردم شانه خالی کنند.
الگوی مدعیان اصلاحات
روزنامه اعتماد در شماره روز گذشته خود گفتوگویی تاسف بار را از یک نماینده مجلس منتشر کرد.
این نماینده که از طیف موسوم به اصلاحطلب است در بخشی از این گفتوگو متذکر میشود: «ما بايد بهدنبال برجام داخلي باشيم، نه برجام خارجي. البته روحاني پس از به ثمر رساندن برجام، صحبتهايي در اين مورد مطرح كرد. نكته مهم در اين خصوص آن است كه روحاني بهتنهايي قادر به تحقق برجام داخلي نيست؛ بلكه آقاي لاريجاني هم بايد پاي كار بيايد. آقاي آملي لاريجاني هم بايد كمك كند، شمخاني و ديگر مسئولان اطلاعاتي و امنيتي نيز بايد همكاري كنند تا مشكلات داخلي حل شود.»
از قدیم مرسوم بوده که افراد موفقترین افراد یا مدلها را الگو قرار میدادند. حال که این نماینده اصلاحطلب مدل برجام داخلی را مطرح کرده نخستین سؤالی که به ذهن میرسد این است که از مدل برجام چه موفقیتی حاصل شده که آن را الگو قرار دادهاید؟!
به راستی تاسف بار است که نماینده مجلسی که قرار است در راس امور باشد این چنین مدل شکست خوردهای را برای خود «وحی مُنزَل» قرار داده و آن را تبلیغ میکند.
اما در بخش دیگری این نماینده مجلس اظهارات محیرالعقولی برای برون رفت از مشکلات اقتصادی بیان کرده و مدعی شده است که وقتی فتنه گران سال 88 در حصر هستند، وقتی برخی دراویش در زندان هستند (همانها که اقدامات وحشیانه اواخر سال گذشته را مرتکب شدند) مشکلات اقتصادی حل نمیشود!!
به راستی علت گرفتاری جامعه به این مشکلات اقتصادی چیست؟ آیا تصدی مدیریتهای مختلف نظام توسط کسانی مانند این نماینده که مسایل مختلف را با هم خلط میکنند و در هر شرایطی به تاختن با اسب مراد حزب خود میاندیشند دلیل این مشکلات نیست؟ آیا این نماینده و نمایندگانی از این دست میخواهند برای مشکلات اقتصادی جامعه راهکار ارائه دهند وقتی خود همه چیز را سیاسی و حزبی میبینند؟
جالب آنکه این نماینده در بخش دیگری از مصاحبهاش میگوید: « فكر ميكنيم راهحل مشكلات، كنار آمدن با آن دشمنان خارجي است اما حاضر نيستيم با خوديها، داخليها و هموطنان خودمان كنار بياييم.»!!
حتما این نماینده به یاد ندارند که سال 88 همانها که اکنون سنگشان را به سینه میزند چگونه حاضر نشدند با خودیها و هموطنان شان کنار بیایند و از آن بالاتر راه قانون را پیش بگیرند و در مسیر قانون حرکت کنند و لذا در راستای اراده خارجیها 9 ماه مملکت را در آشوب فرو برند.
دولت به دنبال مشکلات مردم نباشد
روزنامههای زنجیرهای مشغول حاشیهسازی هستند!
وقتی که سخن از مشکلات فراوان اقتصادی مردم گفته میشود روزنامههای زنجیرهای به فکر رسالت و وظیفه همیشگی و قدیمی خود میافتند و آن به فراموشی سپردن مشکلات و اصلی کردن مسائل حاشیه ای، غیرمهم که همواره نیز با چاشنی تحریف و عبور از خطوط قرمز شرعی و اخلاقی همراه است.
روزنامه زنجیرهای شرق در شماره دیروز خود گزارشی درباره ورود زنان به ورزشگاهها منتشر کرده و در مقدمه آن آورده است:«پيش از آغاز بازيهاي جام جهاني ميهمان روزنامه «شرق» بودند؛ سه دختر شبيه همه دختراني که در خيابان از کنارمان رد ميشوند. با دستبندهايي که رويش آرم باشگاه پرسپوليس حک شده بود. آمده بودند تا ازاشکها و لبخندها و ترسهايشان وقت ورود به استاديوم بگويند. آنها فقط سه نفر از دختران ريشداري بودند که با لباس مبدل وارد استاديوم آزادي شدهاند. آمده بودند از لحظه باشکوه ورود به ورزشگاه بگويند، آمده بودند از مرداني تعريف کنند که وقت گذر از گيتهاي ورزشگاه براي اينکه شناسايي نشوند دورشان را ميگيرند. از مردهايي بگويند که وقتي روي سکوهاي آزادي مينشينند به حرمت ورود زنان با لباس مبدل حرمتها را رعايت ميکنند و وقت پايان بازي با آنها عکس يادگاري ميگيرند.»
در بخشی از این گزارش یکی از زنان که به قول روزنامه زنجیرهای شرق شجاعت به خرج داده و به استادیوم رفته بود از ناراحتی خانواده سخن میگوید و اظهار میدارد:«اولينبار كه به ورزشگاه رفتم، كسي از خانوادهام اطلاع نداشت. در راه برگشت كه بودم تمام سايتهاي خبري عكس من را گذاشته بودند. به خانه كه رسيدم مادرم را ديدم كه عصباني بود. چشمهایش كاسه خون و پرسيد كجا رفته بودي؟ از شدت عجله كه ريش مصنوعي را كنده بودم، صورتم زخم شده بود. گفتم به استاديوم رفته بودم، ببخشيد. رفتم داخل اتاقم كه مادرم سلسلهوار با خودش حرف ميزد. دوستم دنبالم آمد و من را شب به خانهشان برد، آنقدر كه مادرم عصباني بود. اما در بازيهاي بعدي به خانوادهام ميگويم كه به استاديوم ميروم. متأسفانه خانواده من اهل رفتن به استاديوم نيستند.»
و روزنامه شرق مینویسد:«هر چيزی بهايي دارد. آنها اين بها را به جان خريدهاند. حتي قهر و دعواي خانواده را هم به جان خريدهاند.»
فارغ از اینکه مشکلات امروز کشور چیست؟ بیکاری جوانان و سفرههای خالی خانوادهها و همه و همه که ناشی از مدیران مدعی اصلاحاتی است که در بدنه دولت نفوذ کرده و واقعیات جامعه را به فراموشی سپردهاند تلاش شرق برای قرار دادن زنان در برابر خانوادههایشان عجیب و در عین حال تاسف بار به نظر میرسد، تاسف بار از این جهت که جدا کردن زنان مسلمان ایرانی از خانوادههای خود نقشهای است که از سالهای پیش در دستور کار دشمنان این مرز و بودم بوده است و مدعیان اصلاحات مجری اوامر اربابان خارجی در این زمینه هستند.