دستورالعمل دولت:
وزارت رفاه یارانه 3 دهک پردرآمد را حذف کند
دستورالعمل پرداخت یارانههای نقدی و غیرنقدی در سال ۱۳۹۷ از سوی دولت اعلام شد که براساس آن وزارت رفاه باید یارانه سه دهک پردرآمد را حذف کند.
به گزارش سازمان برنامه و بودجه، هیأت وزیران، آییننامه اجرایی تبصره ۱۴ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور را تصویب کرد. این تصویب نامه با امضای معاون اول رئیسجمهور برای اجرا به وزارتخانههای اقتصاد، بهداشت، رفاه ، نفت، نیرو، کشور، دادگستری، صنعت، ارتباطات، سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری و استخدامی و بانک مرکزی ابلاغ شد.
در بخشی از این مصوبه آمده است: وزارتخانههای نفت و نیرو مکلفند از طریق شرکتهای تابع ذیربط، تمامی دریافتیهای (منابع) مندرج در جدول تبصره (۱۴) قانون را با احتساب مفاد بند (ت) این ماده از طریق بانک مرکزی به حساب سازمان هدفمندسازی یارانهها نزد خزانهداری کل کشور واریز نمایند تا سازمان برنامه و بودجه براساس مصارف موضوع جدول این تبصره، با اولویت پرداخت یارانه نقدی به سازمان هدفمندسازی یارانهها تخصیص دهد.همچنین در اجرای بند «ب» ماده (۱۷) قانون برنامه ششم توسعه، وزارتخانههای نفت و نیرو و بانک مرکزی موظفند حداکثر تا یک ماه پس از ابلاغ این آییننامه، تمامی گردش مالی و حسابهای ریالی و ارزی شرکتهای دولتی مشمول این آییننامه را از مبادی اولیه وصول و صرفاً از طریق حسابهای افتتاح شده نزد بانک مرکزی انجام دهند. همچنین بانک مذکور مکلف است تا بانکهای عامل را موظف به مسدودنمودن سایر حسابهای شرکتهای مذکور کند.
در بخش دیگری از این مصوبه آمده است: در اجرای ماده (۷۹) قانون برنامه ششم توسعه تا مبلغ 70 میلیارد ریال صرف کاهش فقر مطلق میشود. شیوهنامه اجرایی این ماده توسط سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه و ابلاغ میشود. همچنین در راستای شناسایی و رتبهبندی خانوارها، دستگاههای اجرایی موظفند کلیه دادههای موردنیاز وزارت تعاون را به صورت یکجا، تجمیعی و برخط در اختیار وزارت مذکور قرار دهند و آن را بروزرسانی نمایند.
در این مصوبه تصریح شده است: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است نسبت به حذف یارانه نقدی سه دهک بالای درآمدی خانوارها به استثنای روستاییان و عشایر اقدام نماید. این خانوارها میتوانند ضمن اعلام رضایت از دسترسی وزارت یادشده به کلیه اطلاعات بانکی و ارایه اطلاعات و مستندات لازم، نسبت به قطع یارانه خود و افراد تحت تکفل اعتراض نمایند. وزارت مذکور مکلف است پس از بررسی مستندات ارایه شده، اسامی سرپرستان خانوارهای واجد شرایط دریافت یارانه نقدی را به سازمان اعلام نماید تا در اولین نوبت، پرداخت یارانه نقدی آنها برقرار شود و همچنین نتایج به کلیه معترضین اعلام خواهد شد.همچنین بهمنظور اجرای ماده (۴۶) قانون تنظیم (۲)، تا مبلغ سی و هفت هزار میلیارد ریال در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار میگیرد تا برای اجرای بیمه سلامت هزینه نموده و گزارش عملکرد مربوط را به صورت ماهیانه به سازمان هدفمندسازی یارانهها ارایه نماید. ضمن اینکه تا مبلغ 33 هزار میلیارد ریال به یارانه نان و خرید تضمینی گندم اختصاص مییابد.