معاون سازمان اداری و استخدامی:
پرداخت حقوق به پست «قائممقام» قانونی نیست
معاون حقوقی، مجلس و نظارت سازمان استخدامی اعلام کرد پست قائممقامی حذف شده و نباید حقوقی برای این پست پرداخت شود.
نصرا... ترابی قهفرخی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در مورد حذف پستهای قائممقامی از ساختار سازمانها و دستگاههای دولتی اظهار کرد: این کار از سوی سازمان اداری استخدامی با مکاتباتی که با سازمانها و وزارتخانهها داشتیم، انجام شد.
وی افزود: برخی دستگاهها از نظر ظاهری میگویند که قائممقام دارند، اما این پست از جهت ساختاری، مورد تأیید سازمان اداری و استخدامی نیست و در مورد اینکه در بعضی از دستگاههای اداری، برخی افراد را به عنوان قائممقام خطاب میکنند، به مجلس و هیئترئیسه آن گفتیم که دیگر قائممقام وجود ندارد و این پست حذف شده است.
معاون حقوقی، مجلس و نظارت سازمان اداری و استخدامی در مورد اینکه برخی دستگاهها قانون خاصی برای داشتن پست قائممقامی دارند، بیان کرد: حذف این پست برای دستگاههای و سازمانهای تابع قانون مدیریت خدمات کشوری است و اگر قانون مجزایی برای سازمانی ایجاد شده، شامل آنها نمیشود.
به گفته ترابی قهفرخی، دستگاههایی که خودشان پست قائممقام ایجاد کردند، باید آن را حذف کنند و اگر دستگاهی مقاومت کند، بحث دیگری دارد. وی افزود: به همه دستگاهها ابلاغ سراسری شده تا پست قائممقامی را حذف کنند.
این مقام مسئول اضافه کرد: اگر پست وجود نداشته باشد، ذیحسابی نمیتواند حقوق بدهد و دستگاههای نظارتی و ذیحسابان که مسئول پرداخت حقوق هستند، باید این بحث را کنترل کنند.
ترابی ادامه داد: به عنوان سازمان اداری و استخدامی اگر دستگاهی پست یا ردیفی تحت عنوان قائممقام بخواهد، نمیدهیم، اما اینکه ببینیم آیا به پست مورداشاره حقوقی پرداخت میشود، یا حکم اجرا شده، باید دستگاههای نظارتی کنترل کنند. دیوان محاسبات مسئول نظارت به پرداختها تحت عنوان پست قائممقامی است.
وی به موضوع کوچک سازی دولت اشاره کرد و گفت: کوچکسازی در قالب واگذاری امور تصدیگری به بخش خصوصی و نیز کم کردن ساختار دستگاهها است. بسیاری از وزارتخانهها تعداد زیادی معاون داشتند که آن را کاهش دادیم. سطوح مدیریتی کم شده است، حداکثر چهار معاون برای دستگاهها در نظر گرفته شده و البته استثنائاتی نیز وجود دارد. همچنین در استانها دستگاهی تحت عنوان سازمان نداریم و همه ادارهکل هستند.