مهاجرت هنرمندان نقرهکار اصفهانی به ترکیه و چین
رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان گفت: در گذشته بیش از ۲ هزار واحد صنفی نقره در اصفهان وجود داشت که این تعداد اکنون به ۳۰۰ تا ۴۰۰ واحد رسیده، زیرا اکثر این هنرمندان به ترکیه و چین رفتهاند زیرا در آنجا از این هنرمندان حمایت میشود.
عباس شیردل با بیان اینکه نقره به صورت قاچاق وارد کشور میشود، گفت: چرا دولت جلوی مافیای قاچاق نقره را نمیگیرد این در حالی است که در کشورهایی مانند چین، ترکیه و هند، نقره بدون هیچ بروکراسی وارد کشور میشود اما ما مجبور هستیم که نقره را از قاچاقچیان با ارزش افزوده بالا خریداری کنیم.
وی با بیان اینکه 95 درصد کارگاههای تولیدی کوچک اصفهان که میزان مصرف مس، برنج و مواد اولیه آنها اندک است، باید این مواد را از بورس تهیه کنند، افزود: این مواد اولیه تا به دست مصرفکننده برسد 3 دست میچرخد به این معنی که این تولیدکنندگان کارگاههای کوچک باید 3 بار مالیات و 3 بار سود بدهند تا مواد اولیه را به دست بیاورند، اگر مواد اولیه با دلار 7 هزار تومان از خارج از کشور توسط تولیدکننده وارد شود، ارزانتر از موادی است که از بورس تهیه میشود.
رئیساتحادیه صنایع دستی اصفهان با بیان اینکه از مسئولان میخواهیم که قوانین 60 سال قبل در این حوزه را اصلاح کنند، گفت: استارتتاپها، تجارت الکترونیک، تلاش در حوزه بستهبندی راههایی است که میتواند به بازار صنایع دستی کمک کند.
در این آیین از اثر کتابت قرآن کریم حاصل هنروری 3 ساله استاد احمدیان عطاآبادی و تابلو قلمزی اثر استاد مهدی علمدار رونمایی و همچنین از هنرمندان پیشکسوت حوزه صنایع دستی در رشتههای فرش، مجسمهسازی، خوشنویسی، گرهچینی، سفال، حجاری، سفره بافی، زریبافی، نگارگری، عروسکسازی محلی و گچبری سنتی تجلیل شد.