ارزیابی کارشناسان از نامه توصیه به سازش:
به دشمن گرا دادهاند باید با آنها برخورد شود
نامه حیرت آور برخی از اصحاب اصلاحطلبی پیرامون مذاکره مستقیم با دولت عهدشکن و مستکبر آمریکا با واکنش افراد و گروههای مختلفی روبرو شده است در این میان دانشجویان در بیانیهای تاکید کردند: مذاکره با چه کسی، با چه آورده و چه هزینهای؟؟ ذوق و شوق شتابزده وکودکانهای که از دیدار رهبر کره شمالی با ترامپ در این نامه موج میزند سادهلوحانه و حماقتآمیز است.
سرویس سیاسی-
در روزهای گذشته زمزمههایی مبنی بر نگارش یک نامه توجه همه را به خود جلب کرده بود اما هنوز هیچ یک از افراد دستاندرکار در نگارشکننده نامه چیزی نگفته بود تا اینکه گفتوگوی اعتماد با «غلامحسین کرباسچی» پرده از این موضوع برداشت.
روزنامه اعتماد دراشاره این گفتوگو، نکاتی را مطرح کرد که گویای محتوای آن نامه است. این روزنامه طیف موسوم به اصلاحطلب نوشت: «تعدادي از فعالان سياسي با نوشتن نامهاي خطاب به مسئولان عاليرتبه نظام خواستار بازنگري در تصميمات اساسي و مذاكره مستقيم با آمريكا شدند. نويسندگان اين نامه بااشاره به «از دست رفتن فرصت مناسب» دولت باراك اوباما از مسئولان تصميمگير نظام خواستهاند «فارغ از جنگهاي رواني كاخ سفيد با يك تصميم ملي اعلام كند كه حاضر به انجام مذاكرات بدون قيد و شرط با آمريكاست تا قدمي در راهحل مشكلات و اختلافات برداشته شود». در اين بيانيه تاكيد شده كه اين مذاكرات «ميتواند با قدرت و از موضع حفظ منافع ملي دنبال شود» و «در صورت هرگونه زيادهخواهي يا عدم ارايه تضمين براي پابرجا ماندن تعهدات، راه بازگشت هميشه باز است.»
انتشار خبر این نامه واکنشهای مختلف فعالان سیاسی و دانشگاهیان و اهالی رسانه را در پی داشت. در همین زمینه آیتالله عباس کعبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به نامه برخی اصلاحطلبان برای مذاکره بیقیدوشرط با آمریکا اظهار داشت: ما دو نوع اصلاحطلبی داریم؛ اصلاحطلب آمریکایی که به دنبال به تاراج بردن استقلال، آزادی و شرف ملی است و از این رو دچار خودباختگی در مقابل دشمن است.
آیتالله کعبی با بیان اینکه تسلیم در مقابل دشمن مساوی با عقبماندگی خواهد بود، افزود: اصلاحطلبی اسلامی نوع دیگر از اصلاحات است که در آن مبارزه با فقر و فساد و تبعیض و توجه به شرف ملی در اولویت قرار دارد.
تحقیر ملت
در برابر دشمن
همچنین حجتالاسلام محمدتقی رهبر عضو جامعه روحانیت مبارز، با اشاره به نامه مذکور برای مذاکره بیقید و شرط با آمریکا اظهار داشت: کسانی که خواستار مذاکره بیقید و شرط با آمریکا شدهاند، به دنبال اظهار حیات و اقدام علیه سیاستهای نظام هستند.
عضو جامعه روحانیت مبارز، این حرکت اصلاحطلبان را خلاف کرامت و عزت ملی مردم و کشور برشمرد و افزود: همه دیگر میدانند که آمریکا به هیچ عهدی پایبند نیست، از این رو اقدام اخیر اصلاحطلبان، تحقیر کشور در مقابل دشمن است. این کار آنها به دشمن سوژه و فرصتی میدهد تا ادعا کنند در داخل جناحهای کشور اختلافنظر وجود دارد و نفس این عمل نامناسب است.
رهبر با بیان اینکه شورای امنیت ملی برای برخورد با این افراد باید به این مسئله ورود کند، افزود: این اصلاحطلبان به دشمن گرا دادهاند، لذا باید حداقل با آنها برخورد شود، چرا که آنها یا نمیفهمند یا خود را به نفهمی زدهاند.
این همه
ذوقزدگی کودکانه!
کانون دانشگاهیان ایران اسلامی درخصوص نامه درخواست مذاکره مستقیم با آمریکا بیانیهای صادر کرد که در ابتدای آن آمده: «در ایامی که طشت رسوایی اعتماد به آمریکا و مذاکره باکدخدا از بام خوشخیالیها برزمین واقعیتها افتاده، و ترامپ ماسک لبخند و تزویر را از چهره کریه آمریکا کنار زده و مشت فولادین را از دستکش مخملین بیرون آورده است عدهای بریده از تاریخ و هویت ایرانی عَلَم مذاکره بیقید وشرط با دولت مستکبر و رئیسجمهور جنایتکار آن را برافراشته اند!»
این بیانیه با اشاره به پیششرطهای گستاخانه دولت آمریکا پیرامون موضوع دفاعی و منطقهای افزوده است: «فهم منطق رفتاری این افراد دشوار ویابس تعجبآور است زیرا اگر دغدغه مطرح شده در این نامه یعنی نگرانی از وضعیت کشور را حمل بر صحت نماییم با کمال تاسف و شرمندگي باید در شرایط سلامت دستگاه عقلانی این جماعت شک کرد. مذاکره با چه کسی، با چه آورده و چه هزینهای؟؟ ذوق و شوق شتابزده و کودکانهای که از دیدار رهبر کره شمالی با ترامپ در این نامه موج میزند آنچنان سادهلوحانه و حماقتآمیز است که با همه سوابق ناصواب این جماعت ناهمگون، درحالت خوشبینانه اعلام جعل و یا هر عنوان دیگر در تکذیب این درخواست خفتبار و ضد مصالح و امنیت ملی مورد توقع است.»
پیشگویی ترامپ!
محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با اظهار تأسف از نامه خفتبار مدعیان اصلاحطلبی به سران نظام برای مذاکره مستقیم با آمریکا گفت: برخی از همینها بودند که در فتنه 88 به کنگره آمریکا و پارلمان اروپا رفتند و با التماس از آنها خواستند که تحریمها را تشدید کنید تا دولت قانونی وقت به زانو در آید.
وی افزود: امروز آنها پس از تجربه تلخ برجام و بدعهدی آمریکا باز اصرار دارند دولت با حکام خائن کاخ سفید دوباره سر میز مذاکره بنشیند و به مطالبات نامشروع آنها در مورد قدرت دفاعی ایران پاسخ مثبت دهد. هر انسان منصف و بیطرفی یقین میکند که آنها منافع آمریکا را در ایران نمایندگی میکنند و کاری با منافع و مصالح ملی ندارند.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: چندی پیش ترامپ گفت، ایران به زودی به میز مذاکره برای پرداخت امتیازات بیشتر برمیگردد. منظور او همین نامه خفتبار بود که عوامل آمریکا در ایران در حال تدارک آن بودند.
مگر رفتار دولتمردان آمریکایی را
نمیبینند؟!
محمد هاشمی نیز در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: آخرین نمونه بدعهدی ترامپ دقیقا بعد از توافق با کره شمالی بود. رئیسجمهور آمریکا بعد از توافق اعلام کرد که اگر احساس کنیم حضور در این توافق به ضرر آمریکا خواهد بود، ظرف مدت 6 ماه از آن خارج میشویم و این شرایط نشاندهنده آن است که هرگونه مذاکره مجدد با آمریکا چیزی جز اتلاف وقت برای کشور نیست.
مجید محتشمی دبیرکل حزب اصلاحطلب آزادی در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره جمعی از اصلاحطلبان برای مذاکره مستقیم با آمریکا و ترامپ اظهار داشت: هیچ مذاکرهای درخصوص مفاد برجام مورد تائید جریان اصلاحطلبی نیست چرا که آمریکا باید ابتدا تعهدات خود در قبال برجام از جمله لغو تحریمها را انجام دهد.
بعید است به مسایل
آگاه نباشند
«اسماعیل دوستی» عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفتوگو با تسنیم گفت: عدول از اصول جمهوری اسلامی ایران خیانت است و تا زمانی که دولت آمریکا با زبان تهدید و تحریم با ملت ایران صحبت میکند، مذاکره با این کشور نتیجهای
نخواهد داشت.
سیدهادی سید افقهی کارشناس مسائل خاورمیانه نیز معتقد است: کسانی که چنین پیشنهاداتی را مطرح میکنند خالی از دو حال نیستند و یا جاهل و نادان به مسائل هستند که این موضوع بعید به نظر میرسد.
وی ادامه داد: با توجه به بدعهدیها، تهدیدها و تحریمهای کمرشکن و تاریخی آمریکا علیه ایران نمیتوان باور کرد این افراد نسبت به مسائل جاهل و نادان هستند و درکی از مسائل ندارند. نظر آنها یک نوع خیانت عمدی در کار است.
دیدار در سنگاپور
نامهنگاری در تهران!
علیرضا شیخعطار قائممقام اسبق وزارت امور خارجه با اشاره به نامه تعدادی از اصلاحطلبان با موضوع پیشنهاد مذاکره مستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا گفت: در این موقعیت خاص و پس از خروج آمریکا از برجام، این نهایت آرزوی آمریکاییها است که ایران به مذاکره مستقیم با آنها بنشیند. بنا بر تحلیل عدهای از کارشناسان این دیدار و تفاهماتی که در آن صورت گرفت موفقیت چندانی برای آمریکا محسوب نمیشود، چرا که اساسا هدف آمریکا از صورت دادن این ملاقات گرفتن امتیاز از کره شمالی نبود، بلکه بنابر نظر این عده از کارشناسان هدف ارسال پیام به ایران و تشویق به تن دادن به گفتوگوی مستقیم بود.
سیدمحمد حسینی دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی و وزیر اسبق ارشاد نیز در گفتوگویی تاکید کرد: قطعاً یک هماهنگی بین آمریکا و کسانی در داخل که این نامه را نوشتهاند وجود دارد که دستگاه اطلاعاتی باید این را مشخص کند و چنانچه کسی که در داخل از این افراد امضا گرفته شناسایی شود، بسیاری از مسائل رو خواهد شد. این نامه در شرایطی نوشته شده که ما شاهد خروج ترامپ از برجام و نقض تعهدات از سوی آمریکا هستیم که این بسیار
عجیب است.