kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۴۷۸۶
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۵
حاشیه‌ای بر اعتراض رئیس‌جمهور بر توقعات مردم

روحانی: مشکل اقتصادی نداریم توقع مردم را بالا نبرید!

انتقاد حسن روحانی به توقعات و مطالبات اقتصادی مردم همزمان با نابه‌سامانی‌های بازار سکه و ارز و مسکن همچون نمکی روی زخم‌های عمیق اقتصادی مردم بود.

در روزهایی که بازار کشور با انفجار قیمت سکه و ارز آشفته شده است و تنها توقع مردم از دولتمردان مدیریت این نابسامانی‌ها و جلوگیری از سرایت آن به سایرحوزه‌های اقتصادی است، رئیس‌دولت از توقعات بالای مردم انتقاد کرد.
به گزارش رجانیوز؛ حسن روحانی در مراسم افطاری اصحاب رسانه با بیان اینکه ما مشکل اقتصادی نداریم بلکه مشکل جنگ روانی داریم از رسانه‌ها خواست تا توقعات اقتصادی مردم را بالا نبرند!
روحانی که حالا به جای پاسخگویی درباره وضعیت اقتصاد کشور طلبکار شده است تاکنون هیچ توضیحی درخصوص چرایی این مشکلات نداده است، مشکلاتی که تا پیش از خروج آمریکا از برجام به شدت سطح رفاه مردم را تحت‌الشعاع قرار داده و نقدینگی کشور را از 480 هزارمیلیارد به بیش از یک تریلیارد و 500هزارمیلیارد رسانده است، ولی امروز در بازی جدید غرب گراها این مشکلات و نوسانات بازار سکه و ارز به عنوان نتیجه خروج آمریکا از برجام معرفی می‌شود تا برای برجام‌های دیگر زمینه‌سازی کنند.
درحالی حسن  روحانی در مقابل مطالبات به حق مردم اینگونه واکنش نشان می‌دهد که شخص وی و دولت مردان تنها کسانی بودند که توقعات مردم را دامن می‌زدند.
خرداد 94 رئیس‌دولت برای توجیه پذیرش برجام اینگونه سخنرانی کرده است: «تحریم‌های ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط زیست،‌اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود، منابع آبی زیاد شده و بانک‌ها احیا شوند.» وی که مشکل آب خوردن مردم را هم بعد از برجام حل شده می‌دانست حالا به توقعات مردم اعتراض دارد.
جهانگیری معاون اول روحانی هم در وعده‌های انتخاباتی خود مدعی شده بود که اگر دولتی‌ها در انتخابات96 هم پیروز شوند با اجرای برنامه هایشان دیگر هیچ کسی در ایران سر گرسنه زمین نخواهد گذاشت، هیچ کارتن‌ خوابی دیگر نخواهد بودو هیچ کودک کاری نخواهیم داشت!
نوبخت سخنگوی دولت در سال 94 وعده داده بود با امضای برجام و رفع تحریم‌ها 100میلیارد دلار به اقتصاد کشور تزریق می‌شود، مبلغی که وعده یک انقلاب اقتصادی را به مردم می‌داد و توقعات مردم را به شکل فزاینده‌ای بالا برده بود. (لازم به ذکر است ۱۰۰ میلیارد دلار یعنی ۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۳۵۰ تومان، مبلغی که یا نوبخت نمی‌دانست چقدر است و یا یک ادعای دروغ سیاسی بود.)
یونسی مشاور رئیس‌جمهور هم  در همان خرداد 94 برداشته شدن تحریم‌ها به واسطه برجام را راه‌حل مشکل ازدواج جوانان معرفی کرده بود: وی گفت: «دولت روحانی وظیفه خود می‌داند که خدمت کند، اکنون کشور از بیکاری رنج می‌برد، جوانان مشکل عدم استطاعت مالی برای ازدواج دارند و دولت وظیفه دارد این مشکلات را برطرف کند و امیدوارم با لغو تحریم‌ها این مشکلات برطرف شده و کارهای عمرانی نیز با سرعت بیشتری انجام شود.»
انتظارات از برجام توسط دولتی‌ها آنقدر بالابرده شد که عراقچی در26 دی95 در پاسخ به اینکه چرا برجام هیچ دستاوردی نداشته است مدعی شد برجام کار خودش را کرده و به تدریج ثمرات آن دیده می‌شود: «برجام کار خود را کرده. اینکه سیاست‌های (اقتصادی) دولت چه زمانی به ثمر می‌رسد وبرکات آن را مردم در زندگی خود احساس میکنند به تدریج خودش را نشان خواهد داد.»
همه این حرف و حدیث‌ها را باید در کنار صحبت‌های روحانی در سال 92 گذاشت که برای حل کردن مشکلات کشور با کلید خود قسم جلاله خورد و گفت: «والله العلی العظیم اگر مشکلات این کشور راه‌حل نداشت من کاندید نمی‌شدم.»
حسن روحانی و تیم اقتصادی دولت که سالهاست زلف‌های اقتصادی داخلی را به برجام گره زده‌اند و امروز نتیجه تیم سالخورده و ناکارآمد اقتصادی خود را می‌بینند کار را به جایی رسانده‌اند که صدای کواکبیان نماینده حامی دولت را هم درآورده‌اند.
هفته گذشته کواکبیان در صحن علنی مجلس به نوعی پشیمانی خود از حمایت‌های بی‌حد وحصرش از روحانی را اعلام کرد و با انتقاد از وضعیت اقتصادی کشور گفت: «خجالت می‌کشم بگویم از این دولت با چنین وضعیت اقتصادی حمایت کردم...شب می‌خوابیم و صبح بلند می‌شویم می‌بینیم قیمت‌ها از این رو به آن رو شده است.»
با توجه به توضیحات داده شده به جرات می‌توان گفت توقعات امروز مردم نتیجه بزرگ‌نمایی از توافق ناکارآمد برجام و معرفی کردن آن به عنوان «فتح الفتوح» و وعده‌های نجومی انتخاباتی است، و دولتی‌ها به جای دستور دادن به رسانه‌ها باید به‌اشتباهات خود در مقابل مردم اعتراف کنند.