اخبار ویژه
همین مواضع شما ترامپ را به زیر پا گذاشتن برجام جسور کرد
علی مطهری میگوید دستاورد برجام، شکاف میان آمریکا و اروپا بود(!)
وی در جمع خبرنگاران گفته است: برخی گروههای سیاسی به جای آنکه آمریکا را برای خروج از برجام سرزنش کنند، به دولت و رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه حمله میکنند، در حالی که باید از گروه مذاکره کننده تجلیل شود چون برجام به ضرر ایالات متحده بود.
مطهری افزود: باید از گروه مذاکره کننده تجلیل شود چون خروج آمریکا از برجام نشان دهنده نفع ایران و ضرر ایالات متحده در این توافقنامه بوده است.
وی با بیان اینکه عدهای میگویند چرا برجام را به گونهای ننوشتید که آمریکا نتواند از آن خارج شود، گفت: حرفهایی زده میشود که اساساً با عقل جور درنمیآید.
مطهری به موضوع صلح حدیبیه در زمان پیامبر اشاره کرد و گفت: این منتقدان اگر در زمان پیامبر اسلام بودند میگفتند چرا این صلح را به گونهای ننوشتید که کفار یک سال بعد نتوانند آن را نقض کنند.
مطهری تصریح کرد: تفرقه در داخل، مشوقی برای آمریکا و اسرائیل خواهد بود که اقداماتی را علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دهند.
وی تأکید کرد: باید با مردم درباره شرایط جدید کشور و موضوعاتی مانند برجام، نقاط مثبت آن و خروج آمریکا از آن صحبت شود و دستاوردهای برجام توضیح داده شود.
نماینده مردم تهران در مجلس به شکاف بین آمریکا و اروپا در اثر برجام اشاره کرد و گفت: این گونه رخدادهای مثبت از آثار برجام است.
وی گفت: برخی القا میکنند که برجام مخالف نظر رهبر انقلاب بوده و عدهای سر خود آن را امضا کردند، در حالی که این گونه نبوده و امضای برجام با اذن رهبری انجام شده و این سخنان فریب دادن مردم است.
مطهری به موضوع FATF اشاره کرد و گفت: عدهای میگویندکه تصویب لایحه الحاق به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم خیانت به کشور است و این لایحه استعماری است در حالی که واقعیت چیز دیگری است. مسئولان کشور باید این موارد را برای مردم توضیح دهند و بیان کنند که در صورت عدم تصویب این لایحه چه مشکلاتی برای بانکهای ما و مردم ایجاد میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس تأکید کرد: تصویب این لایحه هیچ خطری برای ما و برای گروههای مبارزی مانند حزبالله و حماس ندارد.
درباره اظهارات مطهری گفتنی است: اولاً وقتی آمریکاییها دیدند کسانی در دولت و مجلس (امثال مطهری) میگویند با وجود خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریمهای آن در برجام میمانیم و تعهدات خود را اجرا میکنیم، طبیعی بود که تشویق شوند تعهدات خود را با وجود گرفتن امتیازات سنگین زیر پا بگذارند. بنابراین دولتمردان مذکور و امثال مطهری در این زمینه خدمتی نکردهاند بلکه به دشمن اطمینان خاطر دادند که با زیرپا گذاشتن تعهدات خود، مورد اعتراض دولت و مجلس قرار نمیگیرد. این، راز خروج آمریکا از برجام است، پس از آن که امتیازاتش را گرفت و زمان کافی هم برای تدارک جدید برای اعمال تحریمهای تازه به دست آورده بود، در مقابل دولت و مجلس به مدت 5 سال، فرصت تدبیر و طراحی برای رونق اقتصادی را به امید گرهگشایی آمریکا و برجام از دست دادند.
ثانیاً در ماجرای صلح حدیبیه، همراهان پیامبر(ص) با ایشان بیعت رضوان را منعقد کرده و قسم خوردند که تا پای جان پای پیامبر و فرامین ایشان بمانند؛ اما جماعت برجامزده و شیدای توافق با شیطان بزرگ و بزک آن، از همان ابتدا تا امروز سرگرم کجفهمی و کج رفتاری در زمینه رهنمودها و هشدارها و اوامر و نواهی رهبر معظم انقلاب در زمینه عدم اعتماد به شیطان بزرگ بودهاند و به همین دلیل، بیش از آن که با ماجرای صلح حدیبیه و اصحاب پیامبر(ص) قابل مقایسه باشند، با حکمیتطلبان و سازشطلبان جنگ صفین قابل مقایسه هستند؛ جماعتی که شهامت نداشتند وقتی فهمیدند اشتباه کرده و فریب نیرنگ عمر و عاص و معاویه را خوردهاند، مسئولیت خبط و خطای خود را بپذیرند و به همین دلیل مدعی بودند امیر مؤمنان(ع) با آنها در پذیرش حکمیت و مذاکره و صلح، شریک و همراه بوده است.
حالا هم برجام زدگان و شیدائیان مذاکره و توافق به هر قیمت با آمریکا و اجرای به هر قیمت توافق، شهامت ندارند که عذر تقصیر بیاورند و صادقانه بگویند با وجود نهیها و تخدیرها و هشدارهای رهبری، به آمریکا و اروپا اعتماد کردند و اشتباه بزرگ خود را جبران میکنند.
ثالثاً ادعای شکاف میان اروپا و آمریکا به عنوان دستاورد برجام هم از آن لطیفههای خنک سیاسی است. اختلاف و شکاف مدعایی، مشکل تحریمها را برطرف میکند یا شرکتهایی را که از ایران رفتند، برمیگرداند یا موجب این میشود که اروپاییها لااقل قطعنامه اعتراضی خشک و خالی را در شورای امنیت علیه آمریکا مطرح کنند؟ آیا غیر از این است که همین اروپاییها در زیادهخواهیهای فرابرجامی آمریکا، با دولت ترامپ همراه و همدل هستند؟!
رابعاً اینکه ژست دعوت به وحدت ملی و هزینه کردن از رهبر معظم انقلاب در حالی است که طیف برجام زده و فتنه زده، در فتنه سال 88 و حوادث پس از آن مدام مشغول دو قطبی و متشتت و متفرق کردن مردم بودهاند و آنجاهایی هم که رهبر انقلاب به واسطه واقعیات و حقایق، حکم داده و فصلالخطاب را- از جمله درباره سران آشوب نیابتی سال 88 و سرانجام اعتماد به شیطان بزرگ در برجام و...- بیان کردهاند، همین جماعت، اما و اگر آورده و تردید افکنی کردهاند!
و بالاخره اینکه شیدائیان برجام هنگام هشدارهای دلسوزان و منتقدان، در باغ سبز نشان میدادند و دورنمای واقعیتهایی را که اتفاق افتاد، انکار میکردند، جای همانها FATF را بزک میکنند و از ملت و حاکمیت میخواهند وارد سلسله توافقها و تعهدات یکطرفهای بشود که بهانه آن مبارزه با تروریسم و پولشویی و ملحقات آن است و مصادیق را آمریکا و غرب تعیین میکنند و قاضی و محکمه نیز مطلقاً در اختیار آمریکاست!
خاتمی: عارف اصلاحطلبتر از روحانی نیست
خاتمی میگوید عارف، اصلاحطلبتر از روحانی نیست.
به گزارش سایت انتخاب، یک فعال رسانهای اصلاحطلب از اظهارات انتقادی رئیس دولت اصلاحات در مورد محمدرضا عارف خبر داد.
به گزارش انتخاب، زهیر موسوی نوشت: «سیدمحمد خاتمی در جلسه با اعضای ستاد امید(گروهی از جوانان اصلاحطلب) مطرح کرد، شخصا آقای عارف را اصلاحطلبتر از روحانی نمیدانم». این توییت با فشار برخی جریانها، ساعاتی بعد حذف شده است. انتخاب میافزاید: طی سالهای گذشته، انتقادات وسیعی نسبت به عملکرد «محمدرضا عارف» رئیس فراکسیون امید در افکار عمومی و رسانهها وجود داشته است و بسیاری او را با عنوان «مرد سکوتهای عارفانه» میشناسند که نسبت به هیچیک از اتفاقات و حوادث مسائل روز، موضع مشخصی نمیگیرد. به نظر میرسد، این انتقادات به حدی تشدید شده که صدای خاتمی را هم درآورده است؛ به طوری که او صراحتا اصلاحطلب بودن عارف را زیر سوال برده است. با این حال، سطح اعتماد به نفس عارف روز به روز در حال گستردگی است، به طوری که هفته گذشته اخباری مبنی بر تمایل وی برای کاندیداتوری در انتخابات 1400 منتشر شد.
یادآور میشود برخی مدعیان اصلاحطلبی، پیش از این، از عارف به عنوان اصلاحطلب بدلی و قلابی و برانگیخته نهادهای امنیتی نام بردهاند.
انجمن کارفرمایان فرانسه: پژو با خروج از ایران ضربه سنگینی میخورد
رئيس انجمن کارفرمایان فرانسه تأکید کرد شرکت پژو با خروج از ایران، ضربه سنگینی میخورد.
پییر گاتاز رئیس انجمن کارفرمایان فرانسه (MEDEF) در گفتوگو با تلویزیون فرانس 24 تصریح کرد: خروج گروه خودروسازی پژو سیتروئن از بازار ایران، ضربه سختی به این شرکت وارد خواهد کرد. خبر خروج شرکت پژو سیتروئن از بازار خوب و پرظرفیت ایران، خبر بسیار بدی برای این شرکت و مدیران آن بود. وی ادامه داد: متاسفانه این موضوع برای گروه خودروسازی پژو سیتروئن دردناک است و زیان مالی زیادی به همراه خواهد داشت.
در ادامه گزارش فرانس 24 آمده است: گروه پژو سیتروئن در بیانیهای که شامگاه دوشنبه منتشر شد، تصریح کرده که فرایند تعلیق فعالیتهای مربوط به سرمایهگذاریهای مشترک خود در ایران را آغاز کرده و برای احترام به قانون تحریمهای آمریکا بر ضد تهران تا ششم اوت (پانزدهم مرداد ماه) سال جاری ایران را ترک میکند.
ایران تاکنون از نظر حجم معاملات بالاتر از چین، انگلیس، ایتالیا و آلمان، نخستین بازار خارجی برای شرکت پژو سیتروئن محسوب میشده است.
این شرکت سال گذشته نزدیک به 445 هزار دستگاه خودرو در ایران به فروش رسانده بود.
یادآور میشود اقتصاد رکودزده فرانسه طی یکی دو سال اخیر به واسطه برخی قراردادهای تجاری توانسته بود از رکود خارج شود.
واشنگتن پست: اکثریت مردم ایران پای آرمانهای جمهوری اسلامی ایستادهاند
یک روزنامه آمریکایی تصریح کرد با وجود فشارهای غرب، اکثریت مردم ایران همچنان از سیاستهای کلی جمهوری اسلامی از جمله درباره داشتن برنامه هستهای دفاع میکنند.
واشنگتن پست نوشت: با وجود گرفتاریهای ناشی از تحریمها، همچنان اکثریت مردم ایران برنامه هستهای را میخواهند.
در سال 2011 در اوج تحریمها، طبق نظرسنجی مؤسسه «راند کورپ» 89 درصد مردم ایران انرژی هستهای را حق مسلم ملیشان میدانستند.
توافق هستهای هم که به سال 2015 امضا شد، چیزی را تقریباً عوض نکرد. نظرسنجی «مرکز مطالعات بینالملل و امنیت» در دانشگاه «مریلند» آمریکا که همین چند ماه پیش انجام شد نتیجهگیری کرد که 86 درصد ایرانیان همچنان توسعه برنامه هستهای را برای کشورشان یک امر مهم میدانند.
تقریباً 53 درصد معتقد بودند که اگر آمریکا از توافق خارج شد، ایران هم باید از توافق خارج شود و یا برنامه هستهایاش را از نو شروع کند.
بیش از 60 درصد معتقد بودند که دخالت ایران در سوریه و عراق در راستای منافع ملی کشور است و نزدیک به 95 درصد هم میگفتند که توسعه برنامه موشکی برای ایران مهم است.
در خصوص نظر مردم ایران راجع به آمریکا هم 93 درصد نظر مساعدی نسبت به دولت آمریکا نداشتند. ترامپ هم مانند بسیاری از رهبران غربی ظاهراً فکر میکند که اگر براندازی موفق شود، مردم ایران از آمریکا استقبال خواهند کرد؛ از برنامه هستهای دست خواهند کشید؛ تولید موشک را متوقف خواهند کرد و پیوندهایشان را با تروریستها قطع خواهند کرد.
اما درصد زیادی از مردم ایران همواره موافق سیاستها بودهاند، آنها با وجود همه مشکلات از برنامه هستهای حمایت میکنند و این منبع وحدت در ایران است.
روحانی عادت دارد مجلس را در مذاکرات دور بزند
یک نماینده مجلس ششم میگوید روحانی مذاکرات با اروپاییها را از مجلس ششم و مجلس دهم پنهان کرد.
محمد محمدرضایی نماینده مجلس ششم در گفتوگو با الف، با اشاره به اینکه حسن روحانی در زمان مجلس ششم دبیر شورای عالی امنیت ملی بود، گفت: در آن زمان برای فعالیت هستهای مذاکرات با کشورهای اروپایی و امضای پروتکل الحاقی درجریان بود که نمایندگان مجلس هم از متن و محتوای آن بیخبر بودند.
وی تصریح کرد: درخواست ما از هیئترئیسه مجلس ششم برای دعوت از آقای روحانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی جهت اخذ توضیحات پیرامون فعالیتهای هستهای ایران و روند مذاکرات دبیر شورای عالی امنیت ملی با دول اروپایی، نتیجه نداد و روحانی در مجلس حاضر نشد.
این نماینده اصلاحطلب مجلس ششم افزود: مجلس ششم به جای رسیدگی به این امر مهم، دستور کارش رسیدگی به استعفای نمایندههای معترض به رد صلاحیتها برای انتخابات مجلس هفتم بود.
محمدرضایی با تاکید بر اینکه یکی از موارد اختلافی ما با همکاران مشارکتی بیاعتناییشان به موضوع مهم مذاکرات بود، تصریح کرد: متاسفانه تندرویهای اعضای مشارکت در مجلس ششم باعث شد تا نمایندگان ملت از نحوه فعالیتها و مذاکرات هستهای بیاطلاع ماندند این درحالی است که برابر قانون اساسی تصویب نهایی تمامی مقاولهنامهها و معاهدات بینالمللی بر عهده مجلس میباشد.
وی گفت: در شرایطی مجلس وقت، از روند مذاکرات غافل مانده بود که فرایند فعالیتهای هستهای ایران در دستور کار و اولویت برنامه نمایندگان آمریکا قرار داشت.
محمدرضایی گفت: جالب بود نمایندگان کشور آمریکا در آن سوی دنیا، طالب آگاهی از چند و چون فعالیت هستهای ایران بودند. اما نمایندگان مجلس ایران سرگرم کشمکشهای سیاسی شده و از سیاست خارجی غافل ماندند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به محرمانه بودن برخی اقدامات دولت روحانی، تاکید کرد: روحانی روند مذاکرات با اروپائیان را هم از مجلس ششم و هم از مجلس دهم پنهان کرد.