شرق: دولت روی کاغذ نرخ تورم را منجمد کرده است!(خبر ویژه)
یک روزنامه حامی دولت با انتقاد از اعلام صوری و غیرواقعی نرخ تورم توسط دولت نوشت: مردم و کارشناسان این آمار را باور نمیکنند.
روزنامه شرق دراین زمینه در گزارشی با عنوان «نرخ تورم در برابر گرانی جاخالی میدهد» نوشت: آمار نرخ تورم با آنچه مردم از قیمتها درک میکنند، متفاوت است.
هر ماه تورم در خروجیهای بانک مرکزی و مرکز آمار زیر 10 درصد ثبت میشود؛ عددی که از استمرار دستاورد دستیابی به تورم تکرقمی دولت میگوید، اما از اینکه افزایش قیمت کالاهای مصرفی و گرانی مسکن و خوراکیها در کجای این تورم تکرقمی ثبت میشود، حرفی زده نمیشود و اعداد اعلامی به ارقام ناملموس برای مردم و کارشناسان تبدیل شدهاند. از زمستان سال گذشته تاکنون قیمت مسکن روند جهشی طی کرده، اما شیب افزایش قیمت این بخش در دادههای تورمی همچنان ثابت است، در سهماهه پایانی سال 96 قیمت مسکن 30 درصد افزایش پیدا کرد و در برخی کلانشهرها مانند تهران و شیراز این رقم به 40 درصد رسید، اما در آمارهای تورم هیچ نمودی از آن نیست؛ نرخ تورم 8/8 درصدی بخش مسکن در دی و بهمنماه سال گذشته ثابت مانده و در اسفندماه یکواحددرصد افزایش پیدا میکند و در فروردینماه به همان نرخ 8/8 درصد ابتدای زمستان بازمیگردد. اکنون بسیاری از کارشناسان معتقدند تورم اعلامی در برابر دیگر شاخصهای قیمت و اقتصادی نفوذناپذیر شده است، همچنان که نقدینگی به عدد بیسابقه هزار و 400هزارمیلیاردتومان رسیده و تورم همچنان تکرقمی است، نرخ خوراکیها افزایش قیمت روزانه دارد و تورم همچنان تکرقمی است. سنگشدگی تورم زیر 10 درصد دیگر تنها برای مردم باورنکردنی نیست، بلکه کارشناسان اقتصادی هم نسبت به راستیآزمایی این ارقام دچار تردید شدهاند و هشدار میدهند اگر مراجع آماری نتوانند میان آمارها و واقعیت موجود انطباق برقرار کنند، تجربه ازدسترفتن سرمایه اجتماعی بار دیگر تکرار خواهد شد، کمااینکه درحال حاضر نیز برخی از کارشناسان خود دست به کار محاسبه آمارها شدهاند.
به گزارش «شرق»، از ابتدای زمستان سال گذشته بازار مسکن دچار تکانههای قیمتی شد؛ تکانههایی که در نهایت منجر به افزایش قیمت 30 تا 40 درصدی قیمت مسکن شد و این شیب افزایش قیمت همچنان ادامه دارد. نرخ خوراکیها نیز رو به گرانی رفته؛ هرچند آمار رسمی از اختلاف قیمت این کالاهای اساسی با مدت مشابه سال گذشته خبر میدهد، اما شواهد میدانی نشان میدهد موج گرانیها بهواسطه افزایش نرخ ارز و تورم انتظاری آغاز شده است، اما این شیب افزایش قیمتها در تورم اعلامی از سوی مراجع آماری چه نمودی داشته است؟ بر اساس دادههای بانک مرکزی تورم در بازه زمانی دیماه سال گذشته تا پایان فروردینماه روند کاهشی را پشت سر گذاشته است؛ تورم در ماههای دی تا پایان اسفند به ترتیب 9/7، 9/4 و 8/3 درصد بوده است و در فروردین با افت چشمگیری به 7/9 درصد رسیده است. این اختلاف آمارها با واقعیت موجود و آنچه مردم از گرانشدن کالاها و خدمات مصرفی احساس میکنند، نهتنها مردم بلکه کارشناسان اقتصادی را نیز در صحت و سقم آمارها دچار تردید کرده است.