انقلاب اسلامی؛ آزمونی برای مردم (زلال بصیرت)
تفاوت انسان و حیوان در تعقل و اندیشیدن است؛ یعنی یک حیوان هرگز به این نمیاندیشد که چرا خلق شده و به کجا خواهد رفت. حیوانات بعد از تولد غیر اختیاریشان، طبق غرایز خود زندگی میکنند تا زماني كه عمر آنها پایان یابد؛ اما انسان قادر به اندیشیدن و تفکر کردن است. اگر قرار باشد که انسان فقط به فکر شکم و راحتی خود باشد، طبق آیات قرآن تفاوت چندانی با حیوانات ندارد؛ بلکه از آنها پستتر است.
ظرفیت انسان برای صعود و یا سقوط تا بینهایت
خداوند متعال از ميان تمامي موجودات فقط انسان را دارای چنان ظرفیتی دانست که بتواند خلیفه وی در زمین و به تعبیري مظهر خداوند روی زمین باشد. انسان چنان ظرفیتی دارد که میتواند با فکر و اختیار خود تا بینهایت صعود و عروج کند؛ از سوي ديگر نيز میتواند با سوء اختيار خود تا بینهایت نيز سقوط کند.
ما میتوانیم بینهایت رشد کنیم، يا بینهایت سقوط کنیم؛ اما چه مقدار در این باره اندیشیدهایم تا وظیفه خود را بشناسيم و بتوانیم مسير رشد و تعالي را طي کنیم؟
اگر باور داریم کمال ما در پیروی از دستورات خداوند و فرستادگان اوست، چه مقدار در پي رسيدن به کمال خود بودهایم؟ آیا سرگرمیهای دنیا ـاز وضع معيشت مادی خانواده، تا علاقمنديهاي سیاسی و حزبیـ ما را به خود مشغول نکرده و مجال فکر کردن در این زمینه را از ما نگرفته است؟ اگر چنين باشد، ما هم مخاطب اين كلام خدا هستيم كه فرمود: ذَرْهُمْ یَأْکُلُوا وَ یَتَمَتَّعُوا؛ آنان را (به حال خود) رها كن تا بخورند و بهرهمند شوند.(حجر/3)
مهمترین ویژگی انقلاب اسلامی
در بین حوادث عالم، یکی از مهمترین حوادثی که در طول تاریخ بشریت اتفاق افتاده، حادثه انقلاب اسلامی ایران به دست امام خمینی(ره) است. ارزیابی این حادثه در همان زمان و پس از آن، نشان میدهد كه این واقعه با حوادث دیگر قابل مقایسه نیست.
مهمترین ویژگی این انقلاب صبغه الهی آن و حرکت برای احیای کلمهالله است، اين ويژگي، انقلاب ما را از دیگر انقلابها ممتاز میکند. در سایر انقلابهای دنیا هزینههای زیادی پرداخت شد، اما اکثر آنها دستاورد قابل توجهی نداشت؛ اما انقلاب اسلامی به دست یک روحانی ساده، بدون در اختيار داشتن ثروت مادی صورت گرفت و توانست یک سیستم حكومتي چندهزارساله موروثی را براندازد تا در این کشور دین خداوند حاکم شود و مردم بتوانند در پرتو آن به کمال و سعادت برسند. البته اعتماد امام(ره) و انقلابیون نیز به این وعده خدا بود که «إِنْ تَنْصُرُوا اللهَ یَنْصُرُکُم».
در سایه انقلاب، عزت بینظیری نصيب اين کشور شد؛ به گونهای که قدرتهای مختلف در برابر آن کاری از پیش نبرده و تسلیم آن شدند و زمینه حرکت جدید انسانی اتفاق افتاد که نظیرش در عالم کمتر اتفاق افتاده است.
البته نبايد توقع داشت که با پيروزي انقلاب همه مشكلات تمام شده باشد. بر اساس فرهنگ قرآنی، این حادثه نیز مانند هر حادثه دیگری زمینهاي براي امتحان جدیدی است و در واقع زمینه جدیدی برای امتحان امت اسلامی ایران فراهم شده است. حال که قدرت به دست شماست، ببینید از امتحانتان سربلند بيرون آمدهايد یا خیر؟ بر همین اساس فقط به فکر شکم و خوشگذرانی بودن، امری بسیار مذموم و ناشی از نگاهی سطحی است؛ چرا که دغدغه اصلی ما باید موفق شدن در این امتحان باشد.
مواد امتحانی این آزمون بزرگ همان دستورات الهی در قرآن کریم است.،یکی از دستورات قرآن این است که «أطِیعُوا اللهَ وَ أَطِیعُوا الرَّسُولَ وَ اوُلِی الأَمْرِ مِنْکُم؛ای کسانی که ایمان آورده اید! اطاعت کنید خدا را! و اطاعت کنید پیامبر خدا و اولوالأمر [اوصیای پیامبر] را» (نساء/59)؛ لذا هر کس باید خود را بسنجد که تا چه ميزان تابع ولی امر مسلمین بوده است. اگر كسي هر کاري كه دلش خواست را انجام داد و بنده هوای نفس بود، چنين كسي در حد همان حیوانات است و اگر قرب الهی را خواست و در پي اطاعت از خدا و به تبع آن پیامبر صلواتاللهعليه و اولوا الامر بود و این روحیه در او تقویت شد، او از نعمت بینظیر انقلاب اسلامی استفادهای صحیح کرده است.
اگر دائماً بر لبمان نام مبارك رهبر معظم انقلاب باشد، اما به دنبال كسب ریال و دلار بودیم و ته دلمان این باشد که نمیتوان این آخوند را بر کدخدا ترجیح داد، بدانیم این، همان اطاعت از هواي نفس است.
انسان در سختترین شرایط نیز اختیار دارد و اوست که باید تصمیم بگیرد. اگر در همه شرایط خواست الهی را بر منافع خودمان ترجیح دادیم، در این صورت بالاترین بهره را از زندگیمان بردهایم.
بیانات آيتالله مصباح يزدي (دام ظله) دردیدار با جمعی از کارکنان نیروی انتظامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛ قم؛97/2/2
زلال بصیرت روزهای پنجشنبه منتشر میشود.