قارچ های خودرو و فله ای مصرف نکنید
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تشخیص قارچهای خوراکی از انواع سمی بر مبنای مشخصات ظاهری آنها نظیر شکل، رنگ، بو و مزه کار مشکلی است که فقط توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچشناسی و گیاهشناسی امکانپذیر است.
فرزانه فرجیان در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: برخی از سموم موجود در قارچها در برابر حرارت مقاوم هستند و در فرآیند پختوپز قارچ بهطور کامل از بین نمیروند، و راهکارهای تشخیصی ارائه شده توسط افراد عادی برای تمایز قارچهای سمی از نمونه خوراکی معتبر و قابلاعتنا نیست.
وی با اشاره به مسمومیت تعدادی از هموطنان عزیزمان در اثر مصرف قارچ، توصیه کرد: از مصرف قارچهای خودرو مخصوصاً قارچهایی که در کنار درختان خشکشده میرویند و یا قارچهایی که بهصورت فلهای عرضه میشوند، خودداری و فقط از قارچهای بستهبندی دارای مجوزهای سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در مراکز مجاز عرضه میشوند، استفاده کنند.
وی تصریح کرد: مصرف قارچهای خودرو توسط پرندگان و سایر حیوانات اهلی و وحشی نشانه غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.
فرجیان خاطرنشان کرد: در صورت مصرف قارچ و بروز علائم و نشانههای گوارشی از قبیل تهوع، استفراغ و اسهال از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز و بیمار را هرچه سریع تر به بیمارستان یا مراکز درمانی منتقل کنید و در صورت امکان، نمونه باقیمانده قارچ مصرفشده توسط بیمار، برای بررسی و شناسایی کادر پزشکی بیمارستان نگهداری شود.