kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۳۱۶۸
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۶

رفتار ناتنی با پیام‌رسان‌های ایرانی و دوپینگ برای تلگرام بیگانه!(خبر ویژه)

وزیر ارتباطات کاملاً پوپولیستی رفتار می‌کند و مواضع اخیر وی، فدا کردن مشکلات واقعی در برابر مشکلات مجازی است.

روزنامه جوان با انتقاد از مواضع اخیر محمدجواد جهرمی نوشت: محمدجواد آذری جهرمی، در گفت‌وگوی ویژه خبری در برابر دوربین قرار گرفت، به زعم خودش از مشکلات گفت؛ مشکلاتی نظیر بی‌اعتمادی مردم به پیام‌رسان‌های داخلی و استقبال کمرنگ از آنها. آقای وزیر در حالی آمار 4/5 میلیون کاربر را که ظرف مدت 18 روز به پیام‌رسان‌های داخلی روی آورده‌اند، ناچیز می‌داند که درباره تعداد کاربران تلگرام در روزهای آغازین پیدا شدن سر و کله‌اش در میان شبکه‌های پیام‌رسان چیزی نگفت. همچنان که از 8 هزار کانال تلگرامی شناسایی شده علیه امنیت کشور، نظام، مقدسات و هویت ملی،‌ دینی و فرهنگی مردم حرفی نزد.
ماجرا از پست اینستاگرامی رئیس‌جمهور در بیان مخالفتش با فیلتر تلگرام آغاز شد. هر چند این پست با موضع‌گیری فعالان سیاسی مواجه بود و این موضع‌گیری‌ها در شبکه‌های اجتماعی با استقبال فراوان مواجه شد؛ موضع‌گیری‌هایی همچون اظهارات رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی که از تناقض‌گویی و صحبت دوپهلوی رئیس جمهور به شدت انتقاد کرده بود. حالا اما این رویکرد به سایر اعضای کابینه هم انتقال یافته است و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وقتی در برابر مردم قرار می‌گیرد، تنها بخشی از حقیقت را می‌گوید تا هزینه‌های اجتماعی فیلتر پیام‌رسان تلگرام را نپردازد. این در حالی است که به قول خود آقای جهرمی باید با مردم صحبت و آنها را قانع کرد تا اعتماد کافی به پیام‌رسان‌های داخلی هم شکل بگیرد.
تنها 18 روز از فیلتر تلگرام گذشته است؛ روزی که طی آن تعداد کاربران پیام‌رسان‌های داخلی از مرز 10 میلیون نفر عبور کرد.
با همه اینها آذری جهرمی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری وقتی می‌خواست درباره اوضاع پیام‌رسان‌های داخلی توضیح بدهد اینگونه گفت: 10 میلیون نفر به پیام‌رسان‌های بومی آمده‌اند. اما تلگرام 45 میلیون کاربر داشت. از زمان بسته شدن تلگرام تاکنون حدود 4/5 میلیون کاربر به پیام‌رسان داخلی اضافه شده‌اند.
اگر فیلترینگ شکست بخورد یا موفق شود در هر دو صورت محکوم می‌شویم. وی اما درباره اینکه پیام‌رسان تلگرام در 18 روزگی‌اش چند کاربر داشت، اظهارنظری نکرد تا مقایسه‌اش معقول و منطقی به نظر برسد. به عبارت دیگر آقای وزیر پیام‌رسان‌های داخلی را با تلگرامی مقایسه می‌کند که طی چند سال اخیر انحصار پیام‌رسان‌ها را در اختیار داشته است و همین انحصار هم موجب شده تا دیگر پیام‌رسان‌های موجود کمتر مورد توجه قرار گیرند. پس اضافه شدن 4/5 میلیون کاربر به پیام‌رسان‌های داخلی ظرف مدت 18 روز اخیر چندان هم از بی‌اعتمادی مردم حکایت نمی‌کند.
وزیر ارتباطات بسان یک روشنفکر از مضرات مسدودسازی تلگرام گفت، ولی از نتایج زیانبار ولنگاری مجازی و به مخاطره افتادن امنیت و اقتصاد ملی حرفی نزد!
جوان همچنین خاطرنشان می‌کند: رفتار وزیر ارتباطات رفتاری پوپولیستی است. به گفته خود آقای آذری جهرمی در همان برنامه، در همین مدتی که کار کردن با تلگرام به دلیل عمل نکردن به تعهداتش در ایران با اختلالاتی مواجه شده است، اقلاً 4/5 میلیون نفر به پیام‌رسان‌های داخلی مراجعه کرده‌اند. یعنی «خواست مردم» لزوماً تلگرام و استفاده از آن نیست، بلکه اهمیت دست اولی برای مردم وجود شبکه‌ای برای پیام‌رسانی بدون اختلال است. به عبارت دیگر درست است که انتخاب اول و آخر با مردم است، اما این انتخاب لزوماً تلگرام نیست؛ آمارها این گونه می‌گویند.
پیام‌رسان تلگرام به طور جدی در اکتبر 2013 وارد ایران شد با کاربرانی کمتر از 100 هزار نفر! همین حالا و با اینکه از فعالیت برخی پیام‌رسان‌های داخلی یک سال بیشتر نمی‌گذرد، بیش از 10 میلیون کاربر در پیام‌رسان‌های داخلی فعالند. پر و بال دادن دولت به تلگرام باعث شد کاربرانش در ایران میلیونی شوند. اخیراً هم مواردی از قرارداد دولت با تلگرام موسوم به «تلگرام گیت» رسانه‌ای شده است. یقیناً اگر توجه دولت به جای تلگرام به پیام‌رسان‌های داخلی معطوف می‌شد، «خواست و انتخاب اول و آخر مردم» همین پیام‌رسان‌های داخلی می‌بود. واضح است که وقتی تلگرام به همت دولت‌ دارای پهنای باند اختصاصی عجیب است، به نحوی که بیش از نیمی از فضای اینترنتی کشور را به خود اختصاص می‌داده و وقتی مجموعه دولت، از مدارس گرفته تا وزارتخانه‌ها و دولت الکترونیک خدمات خود را در تلگرام ارائه می‌کرده‌اند، ایرانیان به سمت این پیام‌رسان غیربومی و قانون‌شکن سوق داده می‌شوند که البته این سوق مردم هم «خواست دولتمردان» بود نه «انتخاب مردم»؛ خواستی که بهره‌برداری‌های سیاسی و جناحی از آن شد.