kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۰۱۶۵
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۷

نحوه برخورد با دارندگان بیش از 10 هزار یورو اعلام شد

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران با ‌اشاره به برخورد قانونی با دارندگان ارز بیش از 10 هزار یورو و معادل آن، از ضبط مبالغ بیش از حد مجاز و جریمه چند برابری آن برای متخلفین خبر داد.

علی اکبر پوراحمد ‌نژاد در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار کرد: از روز یکشنبه هفته جاری بحث رصد بازار طلا و مراقبت در حوزه خرد و کلان طلا با کمک اتحادیه و مجموعه اتاق اصناف آغاز شده است.
وی افزود: طی مدتی که بازار در حال رصد و کنترل است، از طریق پلیس تعدادی متخلف و مسبب ناامنی در بازار ارز دستگیر شده‌اند و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر حسب وظیفه ارشاد‌های لازم را به کسانی که در این بازار حضور داشته‌اند، داده است و قشر زیادی از افراد حاضر در این بازار که در این بازار خرید و فروش می‌کردند، عرصه را ترک کرده‌اند. 
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز  استان تهران با بیان اینکه براساس ضابطه قانونی افرادی که دارنده بیش از 10 هزار یورو هستند، باید دارایی ارزی خود را در بانک سپرده‌گذاری کنند، گفت:  براساس بندی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعریفی برای کالای قاچاق وجود دارد، مبنی بر اینکه هر فعل یا ترک فعلی که خارج از مسیر قانونی ترسیم شده، رخ بدهد، اطلاق قاچاق به آن مترتب است.
پوراحمد‌ نژاد ادامه داد: اگر فردی خارج از رقم معین شده ارز به همراه داشته باشد، آن ارز طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضبط می‌شود و آن فرد به‌عنوان متخلف به محاکم قضایی معرفی و براساس قانون بین سه تا شش برابر مبلغی که در اختیار داشته، جریمه می‌شود.
سوءمدیریت بانک مرکزی موجب تلاطم بازار ارز شد
در همین راستا، صدیف بدری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در یک برنامه تلویزیونی گفت: به‌دلیل نامناسب بودن زیرساخت‌های اقتصادی کشور، به‌جای رفتن سرمایه‌های مردم به سمت تولید، منتظر وضعیت روز و حرکت به سمت بازارهای کوتاه‌مدت و سودده است.
وی اضافه کرد: دو عامل مهم در نرخ ارز موثر است. یکی نرخ تورم که با نرخ 10 تا 12 درصدی چندان در تلاطم اخیر موثر نبوده است و دیگری تراز ارزی ناشی از واردات و صادرات است که سوءمدیریت بانک مرکزی موجب تلاطم در بازار ارز شد.
پیش‌تر نیز انتقادات از مدیریت بانک مرکزی مطرح شده بود، از جمله محمدرضا پورابراهیمی، رئیس‌کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یکشنبه هفته جاری خواستار برکناری رئیس‌ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران شد و اعلام کرد: اگر فردی توان اداره بانک مرکزی را ندارد، کنار برود. در پی این اظهارات، روز گذشته ولی‌ا... سیف، رئیس ‌بانک مرکزی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر در این خصوص اظهار کرد: شخصاً از پیشنهاد آقای پورابراهیمی استقبال می‌کنم و از اینکه جناب آقای رئیس ‌جمهور، فرد شایسته‌ای را برای اداره بانک مرکزی انتخاب و منصوب کنند، شخصاً استقبال می‌کنم؛ البته این حق طبیعی و اختیار قانونی ایشان است؛ اما از وی سوال می‌‌کنم شما که اقتصاد خوانده و کارشناس اقتصادی هستید، آیا معنای استقلال بانک مرکزی، همین‌گونه اظهارنظرها و درخواست‌ها است؟!
وی افزود: نه تنها رئیس‌کمیسیون اقتصادی مجلس و سایر نمایندگان، بلکه هر شهروندی حق اظهارنظر درخصوص عملکرد و جابجایی یک مسئول کشور را دارد، اما این رئیس ‌دولت است که با ارزیابی عملکرد همکارانش، نسبت به تداوم یا عدم ادامه همکاری تصمیم‌گیری می‌کند.
لازم به ذکر است پس از اقدامات بانک مرکزی در راستای تک نرخی شدن دلار و تدابیری که درخصوص تنظیم تقاضای ارز صورت گرفت، جلسه‌ای در مجلس با حضور وزیر اقتصاد برگزار شد.
محمد حسن نژاد، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با ‌اشاره به جزییات این نشست با بیان اینکه نرخ دلار 4200 تومانی دستکم تا پایان امسال تثبیت خواهد شد، بیان کرد: شرایط کنونی فرصتی برای کسانی است که ارز خود را به سرعت بفروشند، چرا که بدون شک افرادی که با هدف سرمایه‌گذاری بر روی ارز و حتی سکه اقدام کرده‌اند، با توجه به خواب سرمایه ضرر خواهند کرد.وی ادامه داد: به نظر می‌رسد با توجه به عزم دولت برای تثبیت نرخ دلار 4200 تومانی در نهایت این نرخ با توجه به کارمزدها تا پایان امسال از 4500 تومان فراتر نرود.