kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۹۲۵۵
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۱:۴۱
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

کف و سوت برای عروسک‌های خیابان انقلاب روسری فتوشاپی برای دختر مهاجم یوتیوب!

روزنامه‌ زنجیره‌ای مردم‌سالاری در اقدامی عجیب و تامل برانگیز تصویر زنی را که اواخر هفته گذشته به ساختمان یوتیوب حمله کرد به مدد نرم‌افزار فتوشاپ با پوشش اسلامی منتشر کرد! این در حالی است که آن زن نه تنها مسلمان نیست بلکه برابر شواهد وی بهایی بوده است.



سرویس سیاسی ـ

چندی پیش پشت پرده نمایش دختران خیابان انقلاب و خط‌گیری آن از فتنه‌گران داخلی و طیف ضد انقلاب در خارج افشا شد. تدارکاتچی‌های این تئاتر خیابانی! مزد بگیران مرتبط با سرویس‌های جاسوسی بیگانه در خارج از کشور بودند که با دریافت صدها هزار دلار از دولت آمریکا به سربازان اجیر شده‌ای علیه فرهنگ ایران زمین بدل شدند. در داخل کشور نیز عوامل فتنه سبز در پشت صحنه با اهدا پاکت‌های هدیه حاوی تراول‌های پنجاه هزار تومانی به بازیگران این تئاتر خیابانی، خود را به عنوان یکی از عوامل این خیمه شب بازی نمایاند.
تصویر دختری بدون روسری برای برخی مدعیان اصلاحات ذوق و هیجان به همراه داشت. اما نکته جالب تقابل این دو مورد است؛ مورد خیابان انقلاب و ساختمان یوتیوب. این جماعت در مورد خیابان انقلاب و کنار رفتن یک روسری ذوق زده شده و به حمایت تلویحی و تصریحی پرداختند اما بر سر دختر بهایی روسری می‌کشند، همان دختری که با اسلحه به ساختمان یوتیوب حمله کرده و ضمن کشته و زخمی کردن چند نفر خود را نیز کشت!
روزنامه اعتماد در شماره روز پنج شنبه، طی یادداشتی در صفحه نخست خویش به موضوع حمله به ساختمان یوتیوب پرداخت و نوشت: «برخي رسانه‌ها و به خصوص رسانه‌هاي خارجي و نژاد‌پرستان كشورهايي مانند آلمان و آمريكا و... تلاش دارند اينگونه حوادث را به‌عنوان دليلي براي افزايش ميل بانوان ايراني و مسلمان و آسيايي و آفريقايي به جرم‌خيزي بدانند.»
مصداق این رسانه‌ها، روزنامه مردم سالاری است که همانطور که در ابتدا گفته شد در اقدامی عجیب تصویر زنی را که روحیات اسلام‌ستیزی داشته چنان با فتوشاپ دستکاری کرده که مخاطب گمان می‌کند وی پوشش اسلامی داشته و مسلمان بوده است!

توجه بیش از حد به تلگرام
روزنامه اعتماد در یادداشتی پیرامون موضوع تلگرام آورده است: «بحث «تلگرام» و فيلتر شدن يا نشدن آن به يك بحث ملي تبديل شده است. مسئولان عاليرتبه كشور در اين چند روزه اظهارنظرهاي مختلفي كرده‌اند. صرف اينكه يك اپليكيشن ساخت كشوري در كشور ديگري اينقدر مورد گفت‌وگوي مسئولان عاليرتبه قرار گيرد نشانه‌اي از عقب‌ماندگي فرهنگي است. يك اپ بايد كلي پول خرج كند كه در كنار رقبايش اسمش در يك رسانه دست چندمي مطرح شود. عملا در رسانه‌ها و در كلام مسئولان تلگرام به جاي اصل اينترنت نشسته است كه اين حساسيت نسبت به يك اپليكيشن مايه تاسف و انحطاط فرهنگي است.»
اگرچه این نوشتار در ابتدا به طریق درست و معقول با موضوع تلگرام برخورد کرده و بیش از اندازه مهم شدن آن را امری ضدفرهنگی دانسته است اما در ادامه اعوجاجی از آن دست که اصحاب روزنامه‌های زنجیره‌ای دچار آن هستند‌ گریبان‌گیر این متن هم شده است: «نكته ديگري كه اين روزها روي آن تاكيد فراوان است، فراخوان به اپليكيشن‌هاي داخلي است... براي شكستن انحصار بايد سرويس‌دهنده‌هاي داخلي كيفيت و امنيت داشته باشند تا به صورت طبيعي و به دليل سرعت بيشتر براي دانلود كردن خود به خود مردم به سرويس‌هاي داخلي مراجعه كنند. در مورد پيام‌رسانان داخلي كيفيت بخشيدن به آنها كار دشواري نيست. جوانان اهالي فضاي نت و تحصيلكردگان اين حوزه آن قدر توانايي دارند كه بتوانند مشكلات فني و باگ‌هاي احتمالي را سامان دهند.»

آنها که به ناامنی دامن می‌زنند!
طرح موضوع افزایش کیفیت پیام‌رسان‌های داخلی امری درست است، با این حال باید به این جماعت نکته را یادآور شد که چند روز قبل وزیر محترم ارتباطات تاکید کرد. آذری جهرمی در پاسخ ایرادی که به یک پیام رسان داخلی گرفته شده بود گفت که تلگرام نیز تا چندی قبل برخی از این ‌اشکال‌ها را داشت و با کمی صبوری در راستای حمایت از دستاورد جوانان میهن ‌اشکال‌های احتمالی در پیام‌رسان‌های داخلی نیز مرتفع خواهد شد، چنانکه در عرض یک روز آن پیام رسان‌ اشکال طرح شده را برطرف کرد.
اما مطرح کردن امنیت و وانمود کردن ناامنی پیام‌رسان‌های داخلی موضوعی است که متاسفانه به صورت هدفمند علیه این نرم‌افزارهای بومی مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد. باید به اصحاب روزنامه‌های زنجیره‌ای پرسید که آیا محیط‌هایی نظیر تلگرام یا فیس بوک امن هستند؟! مگر همین اواخر نبود که افتضاح فیس بوک و کمبریج آنالیتیکا از پرده برون افتاد؟
نکته جالب اینکه خود این یادداشت در ادامه پاسخ خود را داده است: «جامعه جوان كشور كه با اينترنت زندگي مي‌كند چه ربطي به آنهايي دارند كه از اينترنت استفاده‌هايي مثل جاسوسي و اغتشاش و خشونت مي‌كنند، دارند؟ آنها راه‌هاي زيادي بلدند و نيروهاي امنيتي هم نشان داده‌اند راه‌هاي بيشتري براي برخورد با آنها مي‌دانند.»
موضوع بسیار مهم این است که هرگاه موضوع تقویت پیام رسان‌های داخلی مطرح شده جریان از خارج توسط کانال‌ها و شبکه سازی که در محیط مجازی کرده مخاطبان را موضوع عدم امنیت بمباران کرده و ترس را در ذهن افرادی ایجاد کرده که هیچ اقدام ضدامنیتی ندارند. وگرنه صرف نوشتن یک مطلب یا انتشار یک پست اعتراضی که کسی مجرم امنیتی نمی‌شود و مهم‌تر آنکه در شبکه‌های مجازی خارجی نیز رصد نیروی‌های اطلاعاتی وجود دارد. اقدام ضدامنیتی یعنی چیزی شبیه آنچه در حوادث دی ماه رخ داد و کانالی مردم را به جنگ خیابانی و کشتن یکدیگر دعوت می‌کرد.

روزنامه دولت و دوستی خاله خرسه!
روزنامه ایران ارگان مکتوب دولت است. انتظار این است که سیاست‌گزاری‌های این روزنامه در جهت آن چیزی باشد که منافع دولت و ملت در آن است، اما...
روزنامه ایران در شماره پنج شنبه نوشت: «سخنان رئیس‌جمهوری درباره نفی فیلترینگ تلگرام همرا با تقویت پیام‌رسان‌های داخلی که در دیدار عیدانه 14 فروردین بیان شد، آنقدر صریح و روشن بود که نیاز به تأویل و تعبیر نداشت. باوجود این صراحت و شفافیت، برخی رسانه‌ها در خبرسازی‌های غیرحرفه‌ای و مغایر با انسجام ملی، مدعی شدند رئیس‌جمهوری دستور فیلتر شدن تلگرام را داده است.»
این روزنامه سپس نوشت: «…روزنامه «کیهان» هم دیروز در ستون «گفت و شنود» خود - ستونی که گفته می‌شود از سوی حسین شریعتمداری، مدیرمسئول این روزنامه نوشته می‌شود- مدعی شد «مخالفان فیلترینگ تلگرام مدعی حمایت از دولت هستند، در حالی که خود آقای رئیس‌‌جمهوری از ایجاد ناامنی توسط تلگرام ابراز نگرانی کرده و به دبیر شورای عالی فضای مجازی دستور فیلتر آن را داده است!»
نکته نخست آنکه کیهان مطابق آنچه دبیر شورای عالی مجازی از جلسه این نهاد عنوان کرد این مطالب را نوشت. ضمن آنکه خود رئیس‌جمهور هم از تصمیمات این شورا برای جلوگیری از یکه تازی یک پیام رسان خارجی در کشور سخن گفت و تحقیقا این سخن، سخن درست و مدبرانه است. چرایی آن را بسیار خلاصه بیان می‌کنیم.
روزنامه دولت به جای اتخاذ مواضع غیراصولی به این فکر کند که مگر از طریق همین پیام رسان خارجی نبود که در حوادث دی ماه کانال‌هایی (که از خارج اداره می‌شوند) هر روز مردم را به تجمع و تخریب اموال عمومی دعوت می‌کردند؟ کار حتی به آموزش تبدیل کردن خیابان‌های شهرها به مناطق جنگی هم کشیده شد. در آن مورد دولت چه کاری توانست انجام دهد؟ از این بدتر که وزیر دولت جمهوری اسلامی ایران (دست کم) به عنوان قدرت مطرح منطقه‌ای با یک توئیت از مدیر پیام رسان خواهش کند که با کانال‌های مروج خشونت برخورد شود؟ البته که تقصیری متوجه وزیر محترم ارتباطات نیست بلکه مسیر نادرست آذری جهرمی را مجبور کرد که در آن مقطع چنین تصمیمی (که با توجه به شرایط درست هم بود) بگیرد. حال روزنامه ایران می‌خواهد دوباره دولت در همان مسیر باشد؟!
دیگر آنکه گردانندگان روزنامه دولت کمی به کارنامه‌ای که دولت در پایان چهارساله خود باید ارائه دهد اندیشه کنند. با توجه به انتشار پول مجازی تلگرام فاجعه‌ای برای اقتصاد رخ خواهد داد و دود آن به چشم دولت و ملت خواهد رفت. آینده بی‌پرده در‌باره موضع‌گیری‌های امروز ما قضاوت خواهد کرد.

واردات؛ تیشه‌‌ای به ریشه ‌اشتغال
روزنامه شهروند از قول یک اقتصاددان حامی دولت که در نشست بررسی نرخ ارز سخن می‌گفت نوشت: «برآوردها نشان می‌دهد که به ازای هر یک‌میلیارد دلار واردات کالاهای مشابه داخلی ۲۰ تا ۱۰۰‌هزار نفر فرصت شغلی را از دست می‌دهند و باید پرسید افرادی که از این شیوه دفاع می‌کنند سلطان بانوی چه کسی هستند؟ و منافع چه کسی را تأمین می‌کنند؟ و چرا فرصت‌های شغلی را تقدیم خارجیان می‌کنند.»
این اقتصاددان همچنین گفت: «سهل‌انگاری دولت‌ها در زمینه اجتناب از اصلاح ساختار هزینه‌های خود بزرگ‌ترین عامل بی‌ثباتی در اقتصاد کلان و نرخ ارز است که برای جبران کسری بودجه خود اقدام به افزایش آن می‌کنند. نتیجه آن خروج سرمایه است که به صورت تبدیل دارایی به ارز است که مسئله تقاضای ارز را تشدید می‌کند.»
لازم به یادآوری است که متاسفانه در سال گذشته به رغم تاکیدات مکرر کارشناسان شاهد رشد 24درصدی واردات بوده‌ایم. وارداتی که اکثرا شامل محصولات غیرضروری می‌شد. در مواردی حتی ذکر اقلام وارداتی تعجب مخاطبان را در پی داشت؛ چیزهایی از قبیل سنگ پا، کود انسانی! و...
به نظر می‌رسد دولت محترم برای دستیابی به اهداف خود و تحقق وعده‌هایی که به ملت داده است در یکی از مهم‌ترین گام هایش باید بر واردات نظارت بیشتری داشته باشد و نه تنها با جلوگیری از ورود اقلام غیرضروری مانع خروج ارز شود بلکه نظارت بر واردات را یکی از راه‌های حمایت از کالای ایرانی قرار دهد.

اصابت ترکش‌های گرانی ارز به تولید
سیده‌فاطمه مقیمی، عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی تهران در مصاحبه با روزنامه آرمان در مورد پیامدهای منفی افزایش قیمت دلار گفت: «مهم‌ترین آثار منفی افزایش نرخ ارز را می‌توان در افزایش نرخ تورم و کاهش تولید دید که تهدیدی برای نرخ رشد اقتصادی محسوب می‌شود، اما عامل مخرب‌تر از رشد نرخ ارز در اقتصاد، نوسانات پی‌درپی قیمت است که به بی‌‌‌ثباتی اقتصادی دامن می‌زند. عدم ثبات قیمت ارز باعث می‌شود امکان هیچ‌گونه پیش‌بینی در بازار و محاسبات اقتصادی وجود نداشته باشد، چراکه نهاده‌های تولیدی اولیه بر مبنای مواد اولیه وارداتی شکل می‌گیرد. زمانی که به هر دلیلی نرخ تورم از نرخ کشورهایی که ایران با آنها مبادلات تجاری دلار دارد، بیشتر یا کمتر باشد باید پیش‌بینی تغییرات قیمت ارز را داشته باشیم. اگر نتوانیم یک ثبات قابل محاسبه داشته باشیم حتما بر قیمت نهایی تمام‌شده و همه تولیدات داخلی تاثیرگذار خواهد بود».
مقیمی افزود: «در حال حاضر مهم‌ترین مشکل کشورمان مسئله بیکاری و شرایط نامساعد در فضای کسب‌و‌کار است. این نوسانات نرخ ارز تعویق سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها را در پی خواهد داشت».
گفتنی است در حال حاضر قیمت دلار به حدود ۵۲۰۰ تومان رسیده است. این در حالی است که ۲۶ دی ماه ۹۴ - روز اجرای برجام- قیمت دلار حدود ۳۵۰۰ تومان بود. نکته قابل توجه اینجاست که پس از تبلیغات گسترده دولت و رسانه‌های اصلاح‌طلب درباره گشایش‌های اقتصادی در پسابرجام، عده‌ای با اسکناس یک دلاری آمریکا و هزار تومانی و پانصد تومانی ایران در خیابان‌های تهران جشن گرفتند.
چندی پیش روزنامه زنجیره‌ای بهار در گزارشی نوشته بود: «رئیس بانک مرکزی در اظهارنظری افزایش نرخ دلار را در این روزها طبیعی عنوان کرده است!... «طبیعی» خواندن افزایش نگران کننده نرخ ارز در این روزها و یا سکوت و بی‌عملی موجود که تیم اقتصادی دولت موج می‌زند به طور طبیعی نخواهدتوانست سبب تغییری در این شرایط شود. به نظر می‌آید که لازم است رئیس کل بانک مرکزی و دیگر مسئولان اقتصادی دولت رفتاری مسئولیت‌پذیرانه از خود نشان داده و به جای مخفی شدن از رسانه‌ها و یا پاسخ‌هایی از روی رفع تکلیف برنامه‌های خود برای حل و فصل این مسئله و همچنین دلایل این بی‌ثباتی ارزی را برای مردم تشریح کنند.»