kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۹۰۴۶
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۰

وعده‌های مسئولان دولتی برای حمایت از کالای ایرانی

در پی نامگذاری سال 97 از سوی رهبر معظم انقلاب به نام حمایت کالای ایرانی، برخی مسئولان دولتی و بخش خصوصی به ارائه برنامه های خود در این زمینه طی سال جاری پرداختند.

به گزارش خبرگزاری فارس، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در یادداشتی با تاکید بر اینکه حمایت از کالای ایرانی در جامعه تولید محور محقق می‌شود، نوشت: پشتیبانی از تولید ملی و کالای ایرانی به‌منزله حمایت از اشتغال، سرمایه، کار و کارگر ایرانی است. کارگر ایرانی زمانی در جامعه حرمت پیدا می‌کند که تولید ایرانی در چنین جامعه‌ای شکل گرفته باشد. ارج و کرامت کارگر ایرانی در یک جامعه تولیدمحور نه مصرفی معنا و مفهوم پیدا می‌کند.
در این یادداشت آمده است: برای حمایت از کالای ایرانی باید فعالیت‌های گسترده فرهنگی و اجتماعی در کشور صورت گیرد تا مصرف کالای داخلی در جامعه به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود. از علل مهم تعطیلی برخی از کارخانجات، ریزش نیروی انسانی و تولید با ظرفیت پایین، تکنولوژی قدیمی، بدهی‌های زیاد، تسهیلات مالی، ضعف مدیریت، نبود بازار فروش مناسب ودپوی کالا در انبارها هستند که باید برای مواجهه با هرکدام از آن ها سیاست مناسب و کارآمد داشته باشیم. ما نمی‌خواهیم مردم را محکوم کنیم به مصرف کالای بد، بنابراین وظیفه داریم هم کمک کنیم قیمت تمام شده کالای ایرانی ارزانتر و رقابتی‌تر بشود و هم تکنولوژی بهتری بیاید و کیفیت آن ارتقا یابد.
در همین راستا، یدا... صادقی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در مورد برنامه این سازمان در جهت حمایت از تولید ملی گفت: تسهیل فضای کسب کار که نتیجه آن کنترل قیمت تمام شده و ایجاد مزیت برای کالاهای تولید داخل است، یکی از برنامه‌های اصلی این سازمان در حمایت از تولید کالای ایرانی است که از طریق تشکیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به طور مرتب در حال پیگیری است. وی افزود: کمک به بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی برای تولید کالای با کیفیت‌تر و نوسازی ماشین‌آلات دومین برنامه محوری این سازمان در راستای حمایت از تولید کالای ایرانی است.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، کاهش هزینه و زمان صدور مجوز یکی از برنامه‌ها ما است، تا افرادی که قصد سرمایه‌گذاری دارند، بتوانند با سهولت این کار را انجام دهند.
ایجاد فروشگا‌ه‌های عرضه کالای ایرانی را پیگیری خواهیم کرد
همچنین آرمان خالقی، عضو هیئت مدیره خانه صنعت با تاکید بر لزوم تامین مواد اولیه، تجهیزات و ماشین‌آلات و خدمات فنی داخلی توسط تولیدکنندگان داخلی اظهار کرد: صنعتگرانی که از مردم انتظار دارند کالای ایرانی خریداری کنند باید در تامین مواد اولیه مورد نیاز خود نیز به تولیدات داخلی توجه داشته باشند. به عنوان مثال تولیدکنندگان پوشاک ایرانی باید از پارچه‌های ایرانی استفاده کنند و در صورت نبود کالای مشابه داخلی نسبت به واردات اقدام کنند.
به گفته وی، حمایت هوشمندانه از تولیدات داخلی می‌تواند در یک بازه دو تا سه ساله باعث بهبود تولیدات داخلی و رقابت‌پذیری آنها شود.
عضو هیئت مدیره خانه صنعت با بیان اینکه در زمینه درج عنوان «تولید ایران» بر روی کالاها نیز باید بیشتر کار شود، ادامه داد: سازمان استاندارد و گمرک باید توجه بیشتری به کیفیت کالاهای ایرانی برای عرضه در داخل و یا صادرات داشته باشند.
خالقی با بیان اینکه امسال ایجاد فروشگا‌ه‌های بزرگ عرضه کالای ایرانی را در خانه صنعت  پیگیری خواهیم کرد، گفت: اگر دولت کالای ایرانی بخرد و جلوی برخی مفاسد و خرید کالای خارجی گرفته شود، حجم بزرگی از تقاضا به سمت محصولات ایرانی سوق داده خواهد شد.
در همین زمینه، محمود دودانگه مشاور وزیر سابق صنعت معدن و تجارت در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت: بورس کالا بستری را برای حضور عرضه کنندگان و مصرف کنندگان کالا در یک فضای شفاف فراهم کرده است تا قیمت رقابتی براساس عرضه و تقاضا کشف شود؛ از این رو حمایت از تولیدکنندگان ایرانی در بستر بورس کالا می‌تواند به صورت هدفمند رقم بخورد.
وی افزود: فضای رقابتی موجود در بورس کالا به تولید کشور کمک می کند؛ چراکه اگر عرضه کنندگان نتوانند محصولاتشان را با قیمت منطقی و واقعی به فروش برسانند، بازارهای صادراتی را به بازار داخل ترجیح می‌دهند که در این زمینه بورس کالا مناسب‌ترین مکان برای عرضه محصولات با قیمت واقعی است.
این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: به این ترتیب اینکه تولیدکنندگان بدانند محصولاتشان را در بورس کالا به فروش خواهند رساند و مصرف کنندگان نیز از عرضه مواد مورد نیازشان در بورس کالا اطمینان داشته باشند، تضمینی برای رشد تولید خواهد بود که به تبع با تامین نیاز صنایع داخلی از بورس کالا، شاهد بهبود روند صادرات محصولات نیز
خواهیم بود.