آنچه درباره تخم مرغ نمیدانید!
مصرف تخممرغ یکی از سادهترین و کمهزینهترین روشها برای دریافت پروتئین مورد نیاز بدن محسوب میشود. هر تخم مرغ حدود 85 کالری و 7 گرم پروتئین دارد و افزون بر تامین پروتئین روزانه میتواند به بهبود سلامت انسان نیز کمک کند.
به گزارش «ایت دیس»، تخممرغ منبع خوبی برای اسید آمینهها، آنتیاکسیدانها و آهن است. سفیده تخممرغ بیشترین میزان پروتئین را در خود دارد، اما زرده تخممرغ نیز دارای یک ماده مغذی به نام کولین است که مبارزی توانمند در برابر چربی محسوب میشود و از این رو، مصرف تخممرغ میتواند گزینهای خوب برای کمک به کاهش وزن باشد.
تقویت کننده سیستم ایمنی
برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود میتوانید یک یا دو تخم مرغ را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. یک تخممرغ بزرگ میتواند 22 درصد از مقدار توصیه شده مصرف روزانه سلنیوم را تامین کند. این ماده مغذی از سیستم ایمنی حمایت کرده و هورمونهای تیروئید را تنظیم میکند. اگر کودکان و بزرگسالان به میزان کافی سلنیوم دریافت نکنند، امکان ابتلا به بیماری کشان و بیماری کاشین بک، دو بیماری که قلب، استخوانها و مفاصل را تحت تاثیر قرار میدهند، افزایش مییابد.
دوست کلسترول
سه نظر درباره کلسترول وجود دارند که تقریبا همه از آنها آگاه هستند: 1. کلسترول بالا چیز خوبی نیست؛ 2. دو نوع کلسترول بد و خوب وجود دارند؛ 3. تخم مرغ حاوی مقدار زیادی کلسترول است. پزشکان به طور کلی درباره نسبت کلسترول خوب (HDL) به کلسترول بد (LDL) نگران هستند. یک تخممرغ بزرگ حاوی 212 میلیگرم کلسترول است، اما این به معنای آن نیست که مصرف آن موجب افزایش کلسترول بد در خون میشود. بدن به طور مداوم کلسترول تولید میکند و مطالعات بسیاری نشان دادهاند که تخممرغ میتواند شرایط کلسترول بدن انسان را بهبود ببخشد. به نظر میرسد مصرف تخممرغ کلسترول خوب را افزایش میدهد، در شرایطی که میزان کلسترول بد را کاهش میدهد.
دشمن بیماری قلبی
کلسترول بد در دیواره شریانها رسوب میکند و زمینهساز تصلب شرایین میشود. در مقابل، کلسترول خوب میتواند مولکولهای چربی را از دیواره شریانها پاک کند. در این میان، اندازه ذرات کلسترول بد نیز اهمیت دارد. بدون تردید، ذرات بزرگتر بهتر هستند، زیرا مطالعات بسیاری نشان دادهاند افرادی که دارای تراکم بالای ذرات کوچک کلسترول بد هستند، نسبت به افرادی که دارای ذرات بزرگ کلسترول بد هستند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند. اگرچه مصرف تخممرغ در برخی افراد به افزایش کلسترول بد منجر میشود، اما مطالعات نشان دادهاند که ذرات کلسترول بد از اندازه کوچک به بزرگ تغییر میکنند که خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی را کاهش میدهد.
بالابرنده انرژی
یک تخممرغ میتواند 15 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه ویتامین B2 را تامین کند که به نام ریبوفلاوین نیز شناخته میشود. این ویتامین به بدن در تبدیل غذا به سوخت کمک میکند که این سوخت برای تولید انرژی استفاده میشود.
مقوی پوست و مو
ویتامینهای ب-کمپلکس برای سلامت پوست، مو، چشمها و کبد ضروری هستند. افزون بر ویتامین B2، تخممرغ حاوی ویتامینهای B5 و B12 نیز است. این ویتامینها به عملکرد درست سیستم عصبی نیز کمک میکنند.
محافظ مغز
تخممرغ حاوی ماده مغذی کولین است و از این رو، غذایی برای مغز محسوب میشود. کولین یکی از اجزای غشاهای سلولی است و برای سنتز استیل کولین، یک انتقال دهنده عصبی، نیاز است. مطالعات نشان دادهاند که کمبود کولین با اختلالات عصبی و کاهش عملکرد شناختی پیوند خورده است.
ناجی زندگی
بدن توانایی تولید 11 اسید آمینه اساسی را دارد که برای حفظ حیات ضروری هستند. اما بدن نیازمند 20 اسیدآمینه اساسی است. حدس بزنید 9 اسیدآمینه باقیمانده را از کجا میتوان تامین کرد؟ بله، درست حدس زدهاید. کمبود این 9 اسیدآمینه میتواند به انحطاط عضلانی، افت واکنش سیستم ایمنی، ضعف، خستگی و تغییر در بافت پوست و مو منجر شود.
کاهنده استرس و اضطراب
اگر با کمبود 9 اسیدآمینه که در تخم مرغ یافت میشوند، مواجه شوید، این شرایط میتواند اثرات روانی نیز به همراه داشته باشد. مطالعهای که در سال 2004 انجام شد، نشان داد که گنجاندن لیزین در رژیم غذایی افراد به طور قابل توجهی سطوح اضطراب و استرس را کاهش میدهد که تعدیل سروتونین در سیستم عصبی میتواند دلیل آن باشد.
محافظ چشمها
دو آنتیاکسیدان موجود در تخممرغ به نامهای لوتئین و زاکسنتین اثرات محافظتی قوی روی چشمها دارند. این آنتیاکسیدانها تنها در زرده تخممرغ یافت میشوند. لوتئین و زاکسنتین به طور قابل توجهی خطر ابتلا به انحطاط ماکولا و آب مروارید را کاهش میدهند، که از دلایل اصلی اختلال بینایی و نابینایی در میان افراد مسن محسوب میشود.
تقویت استخوانها و دندانها
تخممرغ از جمله معدود منابع طبیعی ویتامین D است، که این ماده مغذی برای سلامت استخوانها و دندانها ضروری محسوب میشود. ویتامین D برای جذب کلسیم ضروری است و از این طریق به تقویت استخوانها و دندانها کمک میکند. کلسیم برای سلامت قلب، روده بزرگ و سوخت و ساز نیز اهمیت دارد.
مانع پرخوری
تخممرغ منبع خوبی برای پروتئین با کیفیت بالاست. مطالعات بسیاری اثر مواد غذایی با محتوای پروتئین بالا براشتها را نشان دادهاند. حتی چربی موجود در تخم مرغ نیز به بهبود احساس سیری کمک میکند.
کمک به کاهش وزن
به واسطه قدرت سیرکنندگی خود، تخممرغ با کاهش چربی بدن پیوند خورده است. طی مطالعهای که در یک بازه زمانی هشت هفتهای برگزار شد، شرکتکنندگان به دو دسته تقسیم شده و یک گروه برای صبحانه دو عدد تخم مرغ و گروه دیگر نان شیرینی حلقوی که حاوی میزان کالری مشابه با دو عدد تخممرغ بود را مصرف کردند. کاهش وزن در گروهی که تخممرغ مصرف کرده بودند 65 درصد بیشتر بود. همچنین آنها 16 درصد چربی بیشتر از دست دادند، 61 درصد کاهش بیشتر در شاخص توده بدنی خود را تجربه کردند و 34 درصد کاهش بیشتر در اندازه دور کمر خود را شاهد بودند.