اخبار ویژه
دزدی مدیریت دوتابعیتی مربوط به دوره شماست آقای وزیر
ذیحساب وزارت نفت برخلاف ادعای وزیر نفت تصریح کرد دزدی
100 میلیاردی مدیر دوتابعیتی و فراری شرکت نفت، جدید بوده و نه مربوط به 6 سال قبل.
به گزارش الف در حالی که وزارت نفت و بیژن زنگنه در هفتههای گذشته به طور مرتب عنوان میکردند که اختلاس صورت گرفته در وزارت نفت که منجر به فراری شدن فرد اختلاسگر نیز شده از چند سال قبل آغاز شده اما مظفر نیکپور که از اسفند سال 94 مسئولیت ذیحسابی و مدیریت امور مالی وزارت نفت را برعهده دارد در مصاحبهای با روزنامه خراسان عنوان کرده فساد اخیر در وزارت نفت در ماه آخر دریافت تنخواه توسط مدیر مذکور اتفاق افتاده است.
پیش از این ادعا شده بود فساد به تدریج و از سال 88 تاکنون به وقوع پیوسته است. نیکپور البته در بررسی چگونگی بروز این فساد به وجود تنخواه در اختیار این مدیر اشاره میکند و با بیان این که رقم تنخواه زیاد بوده اما با توجه به هزینه سنگین فعالیتها در بخش اکتشاف شرکت ملی نفت منطقی است، مدعی است که این تنخواه برخلاف بسیاری از دستگاهها که دو نوبت در سال نحوه هزینهکرد آن را بررسی میکنند هر ماه کنترل میشده است. وی اگرچه بر افزایش کنترلها تأکید دارد اما معتقد است که وقتی یک عامل انسانی میخواهد دست به فساد بزند هیچ چیزی و هیچ قانونی بازدارنده نیست.
مظفر نیکپور میگوید: «دقیقاً در یک ماه آخر اتفاق افتاده است، یعنی در ماه آخر عدد تنخواهی که میگیرد چون مربوط به اداره اکتشاف است، بحث سنگین هیدروگرافی (نقشههای منابع زیرزمینی) در این جا مطرح است و اگر مشاور ذیربط آن را به جلسهای دعوت کنید فقط حق شرکت در جلسه حدود 50 هزار دلار است؛ اعداد درشتی در این جا وجود دارد، در نتیجه تنخواهی که در اختیار این آقا بوده نیز باید درشت میبوده است».
نخستین بار یکی از سایتهای حوزه نفت، از کشف فساد مالی در وزارت نفت خبر داد و نوشت این فرد از کشور متواری شده است. پس از انتشار این خبر کسری نوری رئیس روابط عمومی وزارت نفت با تأیید آن و بدون اعلام رقم این فساد، اعلام کرد: مسئولان امور مالی مدیریت اکتشاف به تازگی در بررسی اسناد مالی خود با تخلف انجام شده توسط یکی از کارمندان امور مالی این مجموعه مواجه شدند که بلافاصله موضوع را به مراجع اطلاعاتی و قضایی گزارش دادند.
یادآور میشود مدیر یاد شده دوتابعیتی بوده است.
مسکن 22 درصد گران شد/مشاور روحانی: زیر نرخ تورم است (!)
در حالی که آمار دولت نرخ تورم را 8 درصد اعلام میکند؛ قیمت مسکن به عنوان مسئله اصلی در سبد هزینه بسیاری از خانوارها، 22 درصد افزایش یافت.
روزنامه اعتماد با اشاره به گزارش بانک مرکزی دراینباره نوشت: آمارها از رشد قیمتی مسکن در یازدهمین ماه سال خبر میدهند. روالی که پیشبینیهای ابتدای سال خلاف آن را نشان میداد و کمتر فعال بازار مسکنی بود که خبر از رشد قیمت مسکن در ماههای پایانی سال بدهد.
گویا مسکن نیز به جمع بازارهای غیرقابل پیشبینی اقتصاد اضافه شده است و به این ترتیب در کنار ارز و طلا و خودرو که جزو بازارهای کمتر قابل پیشبینی شده اقتصادی هستند مسکن هم وارد این سبد شده است.
مسعود نیلی، دستیار ویژه اقتصادی رئیسجمهور در گفتوگو با «اعتماد» درخصوص پیشبینی خروج رکود از بازار مسکن گفته است: «رکود طولانیمدت این دوره که بخش مسکن را فرا گرفته، در گذشته سابقه نداشته است. این مهم باعث شده قیمت مسکن برای یک دوره طولانی تقریبا تثبیت شود. اگر بهبودی بخواهد در شرایط بازار مسکن اتفاق بیفتد توالیاش به این صورت است که اول تعداد معاملات افزایش پیدا میکند، بعد قیمت بالا میرود و پس از آن سرمایهگذاری آغاز میشود. از نظر تعداد معاملات از مردادماه افزایش خرید و فروش مشاهده میشود. به بیان دیگر هم تعداد معاملات افزایش پیدا کرده و هم انعکاسش را در شاخص قیمت میتوان ملاحظه کرد. با مقایسه رشد قیمت مسکن در تهران با رشد نقطه به نقطه تورم در چند ماه اخیر متوجه میشویم که رشد شاخص قیمت مسکن در تهران بیش از نرخ تورم است. باید توجه داشت مادامی که رشد قیمت مسکن کمتر از رشد تورم است این به آن معنا است سرمایهگذاری در بخش مسکن توجیه ندارد»!
در حالی که رشد قیمت مسکن در امسال 22 درصد اعلام شده، چگونه مشاور ارشد رئیسجمهور ادعا میکند رشد قیمت مسکن، کمتر از رشد تورم است؟! یعنی نرخ تورم واقعی بالای 22 درصد است؟
سال 96 هم به پایان رسید اما از وعده حسن روحانی خبری نشد
زمانی که روحانی وعده اتمام مسکن مهر تا پایان دولت یازدهم را مطرح کرد؛ عدهای مدعی بودند که این طرح با حضور آخوندی به انتها نخواهد رسید؛ ادعایی که با شهادت معاون آخوندی، با واقعیت منطبق شد.
به گزارش مشرق، حسن روحانی در مناظره اجتماعی بین نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در پاسخ به سوالی درباره «برنامه دولتش برای حل مشکل مسکن به خصوص برای جوانان» گفت: برای مسئله مسکن برنامههای مختلفی در دولتهای قبل اجرا شد. در دولت گذشته نیز سرمایهگذاری شد و برنامهریزی را تحت عنوان مسکن مهر با همه اشکالاتی که داشت، دولت یازدهم خود را متعهد دید که این پروژه را تکمیل کند و در حال حاضر تا پایان دولت این پروژه تکمیل خواهد شد.
زمانی که روحانی وعده اتمام مسکن مهر تا پایان دولت یازدهم را مطرح کرد، کارشناسان و متقاضیان مسکن مهر میدانستند با توجه به حضور وزیری همچون عباس آخوندی، تحقق این وعده فقط یک شعار انتخاباتی است.
البته خود روحانی هم بدون آن که به روی خودش بیاورد، وعدهاش درباره پایان یافتن مسکن مهر در دولت یازدهم را پس گرفت و در گفتوگوی تلویزیونی اخیر خود وعده داد که تا پایان سال جاری مسکن مهر تمام میشود.
جالب آن که این وعده روحانی هم با تکذیب مسئولان وزارت راه و شهرسازی مواجه شده است. «احمد اصغری مهرآبادی» قائممقام وزیر راه و شهرسازی در طرح مسکن مهر با بیان اینکه طبق برنامهریزی گذشته بنا داشتیم تا پرونده مسکن مهر 12 استان را تا پایان سال جاری ببندیم، گفت: متاسفانه این برنامه به دلیل وجود مشکلات عمده در بخش خدمات روبنایی، زیربنایی و آمادهسازی مناطقی که کار ساخت واحدهایشان به اتمام رسیده بود، دچار اختلال شده و محقق نشد.
آمار گل و بلبل اشتغال و بیکاری 500 هزار نفر در یک فصل
یک روزنامه حامی دولت تصریح کرد پانصد هزار نفر در پاییز امسال بیکار شدند.
درحالیکه مدیران دولتی، آمار گل و بلبل درباره رونق اشتغال منتشر میکنند، روزنامه بهار نوشت: در حالی جمعیت شاغل کشور در تابستان امسال بیش از 23 میلیون و 830 هزار نفر بوده که این رقم در پاییز امسال به 23 میلیون و 331 هزار نفر کاهش یافته است.
جدیدترین گزارش مرکز آمار حکایت از افزایش نرخ بیکاری به میزان 0/2 درصد در پاییز 96 نسبت به تابستان 96 دارد. بر اساس گزارش تفصیلی این مرکز درباره نیروی کار در پاییز امسال از جمعیت 26 میلیون و 472 هزار و 835 نفری فعال کشور، بالغ بر 23 میلیون و 331 نفر شاغل و بیش از 3 میلیون و 141 هزار و 600 نفر بیکار هستند.
تعداد شاغلان کشور نسبت به پاییز 95 به میزان 957 هزار و 751 نفر افزایش و نسبت به فصل ماقبل یعنی تابستان 96، 496 هزار و یک نفر کاهش پیدا کرده است.
اسرائیل: بدون تردید نفوذ ایران در حال افزایش است
وزیر خارجه پیشین رژیم صهیونیستی گفت: هیچ تردیدی وجود ندارد که نفوذ ایران در منطقه در حال افزایش است.
تزیپی لیونی در گفتوگو با رادیو اسرائیل با ابراز نگرانی درباره نفوذ ایران در منطقه گفت: لازم است که با نفوذ و قدرت ایران در منطقه مقابله شود و این نفوذ کاهش پیدا کند. ما به آینده نگاه میکنیم، منظورم این است که ما به وضعیت آتی در سوریه و دوره پس از داعش توجه داریم.
سؤالی که وجود دارد این است که آینده این کشور (سوریه) چگونه خواهد بود و چگونه خواهد شد.
وی افزود: اگر ما شاهد باشیم که نفوذ ایران در سوریه، عراق، لبنان و یمن رو به افزایش باشد، این مایه نگرانی همگان خواهد بود و این موضوعی است که حتماً باید با آن مقابله شود.
لیونی تصریح کرد: نفوذ ایرانیها در منطقه حقیقتاً در حال افزایش است و هیچ تردیدی درباره این موضوع وجود ندارد.
حرف، حرف، حرف! کی نوبت گزارش عملکرد دولت میشود؟
یک روزنامه حامی دولت از رئیسجمهور خواست به جای سخنرانیهای تکراری 5 سال گذشته به مسئولیت اجراییاش برسد.
روزنامه بهار با اشاره به سوابق سخنرانی حسن روحانی نوشت: همان طور که از نام قوه مجریه مشخص است، وظیفه رئیس دولت اجرای قانون است. اینجا همان جایی است که سخنور بودن جناب رئیسجمهور کمترین اهمیتی ندارد و حتی میتواند سبب ایجاد اشکالات در روند کارها شود.
با نگاهی به سخنرانیهای روحانی در چند سال اخیر شاهد آن هستیم که معمولاً او به کنایه سخن میگوید. اما مشکل از آن جایی شروع میشود که الان پنج سال از تابستان 92 و روی کارآمدن دولت اعتدال میگذرد و جامعه بیشتر از آن که تشنه شنیدن «باید چنین بشود» باشد منتظر شنیدن گزارش «چنین شد»ها است. دوران جلب توجه با سخنان زیبا حداقل برای دولتی که بیشتر از نیمی از عمر هشت ساله (مجموع زمان دولتهای یازدهم و دوازدهم) خود را گذرانده است گذشته است و حالا دیگر وقت گزارش عملکردهاست.
از سوی دیگر اساساً چنین مباحث تئوریکی چه ارتباطی به جایگاه رئیس قوه اجرایی کشور دارد؟
به نظر میرسد که بیان چنین اظهاراتی که تنها میتواند چند صباحی موج رسانهای ایجاد کند ناشی از آن است که رئیسجمهور به خوبی به این نکته آگاه است که توان او و دولتش آنقدرها نیست که بتواند تغییری در برخی روندهای موجود ایجاد کند و به همین دلیل تنها در پشت تریبونها به ذکر مصیبت میپردازد تا همدردی اجتماعی را برانگیزد!
خزانه خالی بود یا در دولت شما خالی شد؟!
بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی در دولت روحانی 2/5 برابر شده است.
علی دهقانکیا نایبرئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران گفت: تا پایان سال 92 بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی 63 هزار میلیارد تومان بود که این بدهی تا پایان سال 95 به 141 هزار میلیارد تومان رسید و با کسری بیش از 18 هزار میلیارد تومان سال 96 در پایان امسال این بدهی به 160 هزار میلیارد تومان میرسد.
یادآور میشود در این دوره 4-5 ساله کل بدهیهای دولت نیز در حوزههای مختلف 2 تا 3 برابر افزایش یافته است و این درحالی است که آقای روحانی در شروع کار دولت خویش ادعا میکرد خزانه خالی است و اگر توافق با آمریکا و غرب انجام شود، مشکلاتی از این قبیل حل خواهد شد. اما اکنون درحالیکه انواع امتیازات اقتصادی و سیاسی و فنی به غرب واگذار شده، مشکل کسری بودجه دولت و خالی بودن خزانه از همیشه بیشتر به چشم میآید؛ بدون آنکه معلوم شود وعدههایی نظیر آوردن 150 میلیارد دلار پول به کشور و سود روزانه 170 میلیون دلار به کجا ختم شده است.
عجیبتر اینکه در همین دوره برخی مفاسد بزرگ نظیر غارت 16 هزار میلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان نیز اتفاق افتاد.
فرید زکریا: داشتن متحدان قوی ایران را پیروز و قدرتمند کرده است
یک مجری و روزنامهنگار معروف آمریکایی تأکید کرد موفقیت امروز ایران در منطقه، به خاطر داشتن متحدانی قوی و قدرتمند است.
فرید زکریا ضمن یادداشتی در روزنامه واشنگتنپست تصریح کرد: موفقیت ایران در منطقه به دلیل نفوذش و داشتن متحدانی قوی در کشورهای سوریه و عراق و یمن و لبنان است.
ما اکنون شاهد جنگ بین ترکیه و گروههای نیابتی آمریکایی آن و تبادل آتش بین اسرائیل و سوریه هستیم. سیاست آمریکا مبتنی بر دو چندان نمودن مواضع ضد ایرانی و کاربست سیاست خارجی برای تأمین اهداف اسرائیل و عربستان است اما رویدادهای اخیر کاملا مشخص میکند که این راهبرد کارآمد نیست. راهبرد ترامپ البته اگر بتوان آن را راهبرد خواند، تشدید مواضع ضد ایرانی و در پیش گرفتن سیاستی خارجی به سود اسرائیل و عربستان است اما رویدادهای اخیر نشان داده که این راهبرد موثر نیست.
«ولی نصر» تحلیلگر مسائل خاورمیانه در شماره جدید روزنامه فارین افرز خواستار بازنگری اساسی در سیاست واشنگتن در قبال ایران شد.
اقدام دولت آمریکا مبتنی بر این تصور است که بیثباتی در خاورمیانه به دلیل تلاش ایران برای اشاعه ایدئولوژی خود به منطقه است.
ولی نصر اشاره میکند که بیثباتی کنونی در منطقه به دلیل جاهطلبیهای تهران نیست بلکه نتیجه تهاجم نظامی تحت امر آمریکا به عراق است که توزان قوا بین ایران و کشورهای عربی را با سرنگونی «صدام حسین» در عراق و به وجود آوردن زمینه گسترش آشوب به هم زد. ایران بشدت به دنبال منافع ملی خود و نفوذ در کشور همسایهاش بود. این کشور به دنبال گسترش بنیادگرایی اسلامی نبود و در صف مقدم جنگ با گروههای تروریستی سنی از جمله داعش قرار داشت.
راهبرد ایران به شکل چشمگیری موفقیتآمیز بوده است زیرا ایران به مناطقی در عراق، سوریه و یمن ورود کرد که متحدان محلی قوی داشت. دشمنان ایران عمدتا چنین امتیازاتی ندارند. آمریکا و اسرائیل در خارج از کشورهای عربی بیشتر از طریق هوایی در جنگ هستند اما سلطه هوایی محدودیتهای خود را از نظر ایجاد واقعیتهای سیاسی موجود دارد.
ولی نصر به من توضیح داده سوریه که از سوی ایران و روسیه حمایت میشود، توانسته یک جنگنده اسرائیل را نابود کند. این اولین بار در 30 سال گذشته است که حمله نظامی اسرائیل با واکنش مواجه شده است. این امر نشان میدهد که خارج کردن ایران و روسیه از سوریه تا چه اندازه دشوار است.
ایران در این برهه برنده میدان است. حضور این کشور در عراق و سوریه اکنون تحکیم شده است. «بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه متحد سوری این کشور، در جنگ پیروز شده و قدرت ایران در سوریه تقویت شده است. تلاشهای عربستان برای مقابله با نفوذ ایران در یمن، لبنان و قطر شکست خورده است. قطر اکنون به ایران و ترکیه نزدیکتر است و اختلافات در جهان عرب همچنان تعمیق میشود.
ذیحساب وزارت نفت برخلاف ادعای وزیر نفت تصریح کرد دزدی
100 میلیاردی مدیر دوتابعیتی و فراری شرکت نفت، جدید بوده و نه مربوط به 6 سال قبل.
به گزارش الف در حالی که وزارت نفت و بیژن زنگنه در هفتههای گذشته به طور مرتب عنوان میکردند که اختلاس صورت گرفته در وزارت نفت که منجر به فراری شدن فرد اختلاسگر نیز شده از چند سال قبل آغاز شده اما مظفر نیکپور که از اسفند سال 94 مسئولیت ذیحسابی و مدیریت امور مالی وزارت نفت را برعهده دارد در مصاحبهای با روزنامه خراسان عنوان کرده فساد اخیر در وزارت نفت در ماه آخر دریافت تنخواه توسط مدیر مذکور اتفاق افتاده است.
پیش از این ادعا شده بود فساد به تدریج و از سال 88 تاکنون به وقوع پیوسته است. نیکپور البته در بررسی چگونگی بروز این فساد به وجود تنخواه در اختیار این مدیر اشاره میکند و با بیان این که رقم تنخواه زیاد بوده اما با توجه به هزینه سنگین فعالیتها در بخش اکتشاف شرکت ملی نفت منطقی است، مدعی است که این تنخواه برخلاف بسیاری از دستگاهها که دو نوبت در سال نحوه هزینهکرد آن را بررسی میکنند هر ماه کنترل میشده است. وی اگرچه بر افزایش کنترلها تأکید دارد اما معتقد است که وقتی یک عامل انسانی میخواهد دست به فساد بزند هیچ چیزی و هیچ قانونی بازدارنده نیست.
مظفر نیکپور میگوید: «دقیقاً در یک ماه آخر اتفاق افتاده است، یعنی در ماه آخر عدد تنخواهی که میگیرد چون مربوط به اداره اکتشاف است، بحث سنگین هیدروگرافی (نقشههای منابع زیرزمینی) در این جا مطرح است و اگر مشاور ذیربط آن را به جلسهای دعوت کنید فقط حق شرکت در جلسه حدود 50 هزار دلار است؛ اعداد درشتی در این جا وجود دارد، در نتیجه تنخواهی که در اختیار این آقا بوده نیز باید درشت میبوده است».
نخستین بار یکی از سایتهای حوزه نفت، از کشف فساد مالی در وزارت نفت خبر داد و نوشت این فرد از کشور متواری شده است. پس از انتشار این خبر کسری نوری رئیس روابط عمومی وزارت نفت با تأیید آن و بدون اعلام رقم این فساد، اعلام کرد: مسئولان امور مالی مدیریت اکتشاف به تازگی در بررسی اسناد مالی خود با تخلف انجام شده توسط یکی از کارمندان امور مالی این مجموعه مواجه شدند که بلافاصله موضوع را به مراجع اطلاعاتی و قضایی گزارش دادند.
یادآور میشود مدیر یاد شده دوتابعیتی بوده است.
مسکن 22 درصد گران شد/مشاور روحانی: زیر نرخ تورم است (!)
در حالی که آمار دولت نرخ تورم را 8 درصد اعلام میکند؛ قیمت مسکن به عنوان مسئله اصلی در سبد هزینه بسیاری از خانوارها، 22 درصد افزایش یافت.
روزنامه اعتماد با اشاره به گزارش بانک مرکزی دراینباره نوشت: آمارها از رشد قیمتی مسکن در یازدهمین ماه سال خبر میدهند. روالی که پیشبینیهای ابتدای سال خلاف آن را نشان میداد و کمتر فعال بازار مسکنی بود که خبر از رشد قیمت مسکن در ماههای پایانی سال بدهد.
گویا مسکن نیز به جمع بازارهای غیرقابل پیشبینی اقتصاد اضافه شده است و به این ترتیب در کنار ارز و طلا و خودرو که جزو بازارهای کمتر قابل پیشبینی شده اقتصادی هستند مسکن هم وارد این سبد شده است.
مسعود نیلی، دستیار ویژه اقتصادی رئیسجمهور در گفتوگو با «اعتماد» درخصوص پیشبینی خروج رکود از بازار مسکن گفته است: «رکود طولانیمدت این دوره که بخش مسکن را فرا گرفته، در گذشته سابقه نداشته است. این مهم باعث شده قیمت مسکن برای یک دوره طولانی تقریبا تثبیت شود. اگر بهبودی بخواهد در شرایط بازار مسکن اتفاق بیفتد توالیاش به این صورت است که اول تعداد معاملات افزایش پیدا میکند، بعد قیمت بالا میرود و پس از آن سرمایهگذاری آغاز میشود. از نظر تعداد معاملات از مردادماه افزایش خرید و فروش مشاهده میشود. به بیان دیگر هم تعداد معاملات افزایش پیدا کرده و هم انعکاسش را در شاخص قیمت میتوان ملاحظه کرد. با مقایسه رشد قیمت مسکن در تهران با رشد نقطه به نقطه تورم در چند ماه اخیر متوجه میشویم که رشد شاخص قیمت مسکن در تهران بیش از نرخ تورم است. باید توجه داشت مادامی که رشد قیمت مسکن کمتر از رشد تورم است این به آن معنا است سرمایهگذاری در بخش مسکن توجیه ندارد»!
در حالی که رشد قیمت مسکن در امسال 22 درصد اعلام شده، چگونه مشاور ارشد رئیسجمهور ادعا میکند رشد قیمت مسکن، کمتر از رشد تورم است؟! یعنی نرخ تورم واقعی بالای 22 درصد است؟
سال 96 هم به پایان رسید اما از وعده حسن روحانی خبری نشد
زمانی که روحانی وعده اتمام مسکن مهر تا پایان دولت یازدهم را مطرح کرد؛ عدهای مدعی بودند که این طرح با حضور آخوندی به انتها نخواهد رسید؛ ادعایی که با شهادت معاون آخوندی، با واقعیت منطبق شد.
به گزارش مشرق، حسن روحانی در مناظره اجتماعی بین نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در پاسخ به سوالی درباره «برنامه دولتش برای حل مشکل مسکن به خصوص برای جوانان» گفت: برای مسئله مسکن برنامههای مختلفی در دولتهای قبل اجرا شد. در دولت گذشته نیز سرمایهگذاری شد و برنامهریزی را تحت عنوان مسکن مهر با همه اشکالاتی که داشت، دولت یازدهم خود را متعهد دید که این پروژه را تکمیل کند و در حال حاضر تا پایان دولت این پروژه تکمیل خواهد شد.
زمانی که روحانی وعده اتمام مسکن مهر تا پایان دولت یازدهم را مطرح کرد، کارشناسان و متقاضیان مسکن مهر میدانستند با توجه به حضور وزیری همچون عباس آخوندی، تحقق این وعده فقط یک شعار انتخاباتی است.
البته خود روحانی هم بدون آن که به روی خودش بیاورد، وعدهاش درباره پایان یافتن مسکن مهر در دولت یازدهم را پس گرفت و در گفتوگوی تلویزیونی اخیر خود وعده داد که تا پایان سال جاری مسکن مهر تمام میشود.
جالب آن که این وعده روحانی هم با تکذیب مسئولان وزارت راه و شهرسازی مواجه شده است. «احمد اصغری مهرآبادی» قائممقام وزیر راه و شهرسازی در طرح مسکن مهر با بیان اینکه طبق برنامهریزی گذشته بنا داشتیم تا پرونده مسکن مهر 12 استان را تا پایان سال جاری ببندیم، گفت: متاسفانه این برنامه به دلیل وجود مشکلات عمده در بخش خدمات روبنایی، زیربنایی و آمادهسازی مناطقی که کار ساخت واحدهایشان به اتمام رسیده بود، دچار اختلال شده و محقق نشد.
آمار گل و بلبل اشتغال و بیکاری 500 هزار نفر در یک فصل
یک روزنامه حامی دولت تصریح کرد پانصد هزار نفر در پاییز امسال بیکار شدند.
درحالیکه مدیران دولتی، آمار گل و بلبل درباره رونق اشتغال منتشر میکنند، روزنامه بهار نوشت: در حالی جمعیت شاغل کشور در تابستان امسال بیش از 23 میلیون و 830 هزار نفر بوده که این رقم در پاییز امسال به 23 میلیون و 331 هزار نفر کاهش یافته است.
جدیدترین گزارش مرکز آمار حکایت از افزایش نرخ بیکاری به میزان 0/2 درصد در پاییز 96 نسبت به تابستان 96 دارد. بر اساس گزارش تفصیلی این مرکز درباره نیروی کار در پاییز امسال از جمعیت 26 میلیون و 472 هزار و 835 نفری فعال کشور، بالغ بر 23 میلیون و 331 نفر شاغل و بیش از 3 میلیون و 141 هزار و 600 نفر بیکار هستند.
تعداد شاغلان کشور نسبت به پاییز 95 به میزان 957 هزار و 751 نفر افزایش و نسبت به فصل ماقبل یعنی تابستان 96، 496 هزار و یک نفر کاهش پیدا کرده است.
اسرائیل: بدون تردید نفوذ ایران در حال افزایش است
وزیر خارجه پیشین رژیم صهیونیستی گفت: هیچ تردیدی وجود ندارد که نفوذ ایران در منطقه در حال افزایش است.
تزیپی لیونی در گفتوگو با رادیو اسرائیل با ابراز نگرانی درباره نفوذ ایران در منطقه گفت: لازم است که با نفوذ و قدرت ایران در منطقه مقابله شود و این نفوذ کاهش پیدا کند. ما به آینده نگاه میکنیم، منظورم این است که ما به وضعیت آتی در سوریه و دوره پس از داعش توجه داریم.
سؤالی که وجود دارد این است که آینده این کشور (سوریه) چگونه خواهد بود و چگونه خواهد شد.
وی افزود: اگر ما شاهد باشیم که نفوذ ایران در سوریه، عراق، لبنان و یمن رو به افزایش باشد، این مایه نگرانی همگان خواهد بود و این موضوعی است که حتماً باید با آن مقابله شود.
لیونی تصریح کرد: نفوذ ایرانیها در منطقه حقیقتاً در حال افزایش است و هیچ تردیدی درباره این موضوع وجود ندارد.
حرف، حرف، حرف! کی نوبت گزارش عملکرد دولت میشود؟
یک روزنامه حامی دولت از رئیسجمهور خواست به جای سخنرانیهای تکراری 5 سال گذشته به مسئولیت اجراییاش برسد.
روزنامه بهار با اشاره به سوابق سخنرانی حسن روحانی نوشت: همان طور که از نام قوه مجریه مشخص است، وظیفه رئیس دولت اجرای قانون است. اینجا همان جایی است که سخنور بودن جناب رئیسجمهور کمترین اهمیتی ندارد و حتی میتواند سبب ایجاد اشکالات در روند کارها شود.
با نگاهی به سخنرانیهای روحانی در چند سال اخیر شاهد آن هستیم که معمولاً او به کنایه سخن میگوید. اما مشکل از آن جایی شروع میشود که الان پنج سال از تابستان 92 و روی کارآمدن دولت اعتدال میگذرد و جامعه بیشتر از آن که تشنه شنیدن «باید چنین بشود» باشد منتظر شنیدن گزارش «چنین شد»ها است. دوران جلب توجه با سخنان زیبا حداقل برای دولتی که بیشتر از نیمی از عمر هشت ساله (مجموع زمان دولتهای یازدهم و دوازدهم) خود را گذرانده است گذشته است و حالا دیگر وقت گزارش عملکردهاست.
از سوی دیگر اساساً چنین مباحث تئوریکی چه ارتباطی به جایگاه رئیس قوه اجرایی کشور دارد؟
به نظر میرسد که بیان چنین اظهاراتی که تنها میتواند چند صباحی موج رسانهای ایجاد کند ناشی از آن است که رئیسجمهور به خوبی به این نکته آگاه است که توان او و دولتش آنقدرها نیست که بتواند تغییری در برخی روندهای موجود ایجاد کند و به همین دلیل تنها در پشت تریبونها به ذکر مصیبت میپردازد تا همدردی اجتماعی را برانگیزد!
خزانه خالی بود یا در دولت شما خالی شد؟!
بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی در دولت روحانی 2/5 برابر شده است.
علی دهقانکیا نایبرئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران گفت: تا پایان سال 92 بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی 63 هزار میلیارد تومان بود که این بدهی تا پایان سال 95 به 141 هزار میلیارد تومان رسید و با کسری بیش از 18 هزار میلیارد تومان سال 96 در پایان امسال این بدهی به 160 هزار میلیارد تومان میرسد.
یادآور میشود در این دوره 4-5 ساله کل بدهیهای دولت نیز در حوزههای مختلف 2 تا 3 برابر افزایش یافته است و این درحالی است که آقای روحانی در شروع کار دولت خویش ادعا میکرد خزانه خالی است و اگر توافق با آمریکا و غرب انجام شود، مشکلاتی از این قبیل حل خواهد شد. اما اکنون درحالیکه انواع امتیازات اقتصادی و سیاسی و فنی به غرب واگذار شده، مشکل کسری بودجه دولت و خالی بودن خزانه از همیشه بیشتر به چشم میآید؛ بدون آنکه معلوم شود وعدههایی نظیر آوردن 150 میلیارد دلار پول به کشور و سود روزانه 170 میلیون دلار به کجا ختم شده است.
عجیبتر اینکه در همین دوره برخی مفاسد بزرگ نظیر غارت 16 هزار میلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان نیز اتفاق افتاد.
فرید زکریا: داشتن متحدان قوی ایران را پیروز و قدرتمند کرده است
یک مجری و روزنامهنگار معروف آمریکایی تأکید کرد موفقیت امروز ایران در منطقه، به خاطر داشتن متحدانی قوی و قدرتمند است.
فرید زکریا ضمن یادداشتی در روزنامه واشنگتنپست تصریح کرد: موفقیت ایران در منطقه به دلیل نفوذش و داشتن متحدانی قوی در کشورهای سوریه و عراق و یمن و لبنان است.
ما اکنون شاهد جنگ بین ترکیه و گروههای نیابتی آمریکایی آن و تبادل آتش بین اسرائیل و سوریه هستیم. سیاست آمریکا مبتنی بر دو چندان نمودن مواضع ضد ایرانی و کاربست سیاست خارجی برای تأمین اهداف اسرائیل و عربستان است اما رویدادهای اخیر کاملا مشخص میکند که این راهبرد کارآمد نیست. راهبرد ترامپ البته اگر بتوان آن را راهبرد خواند، تشدید مواضع ضد ایرانی و در پیش گرفتن سیاستی خارجی به سود اسرائیل و عربستان است اما رویدادهای اخیر نشان داده که این راهبرد موثر نیست.
«ولی نصر» تحلیلگر مسائل خاورمیانه در شماره جدید روزنامه فارین افرز خواستار بازنگری اساسی در سیاست واشنگتن در قبال ایران شد.
اقدام دولت آمریکا مبتنی بر این تصور است که بیثباتی در خاورمیانه به دلیل تلاش ایران برای اشاعه ایدئولوژی خود به منطقه است.
ولی نصر اشاره میکند که بیثباتی کنونی در منطقه به دلیل جاهطلبیهای تهران نیست بلکه نتیجه تهاجم نظامی تحت امر آمریکا به عراق است که توزان قوا بین ایران و کشورهای عربی را با سرنگونی «صدام حسین» در عراق و به وجود آوردن زمینه گسترش آشوب به هم زد. ایران بشدت به دنبال منافع ملی خود و نفوذ در کشور همسایهاش بود. این کشور به دنبال گسترش بنیادگرایی اسلامی نبود و در صف مقدم جنگ با گروههای تروریستی سنی از جمله داعش قرار داشت.
راهبرد ایران به شکل چشمگیری موفقیتآمیز بوده است زیرا ایران به مناطقی در عراق، سوریه و یمن ورود کرد که متحدان محلی قوی داشت. دشمنان ایران عمدتا چنین امتیازاتی ندارند. آمریکا و اسرائیل در خارج از کشورهای عربی بیشتر از طریق هوایی در جنگ هستند اما سلطه هوایی محدودیتهای خود را از نظر ایجاد واقعیتهای سیاسی موجود دارد.
ولی نصر به من توضیح داده سوریه که از سوی ایران و روسیه حمایت میشود، توانسته یک جنگنده اسرائیل را نابود کند. این اولین بار در 30 سال گذشته است که حمله نظامی اسرائیل با واکنش مواجه شده است. این امر نشان میدهد که خارج کردن ایران و روسیه از سوریه تا چه اندازه دشوار است.
ایران در این برهه برنده میدان است. حضور این کشور در عراق و سوریه اکنون تحکیم شده است. «بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه متحد سوری این کشور، در جنگ پیروز شده و قدرت ایران در سوریه تقویت شده است. تلاشهای عربستان برای مقابله با نفوذ ایران در یمن، لبنان و قطر شکست خورده است. قطر اکنون به ایران و ترکیه نزدیکتر است و اختلافات در جهان عرب همچنان تعمیق میشود.