کد خبر: ۱۲۱۷۹
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۹

نمایندگان از پاسخ وزرای راه و خارجه قانع شدند

وزرای راه و شهرسازی و امور خارجه دولت، روز گذشته در صحن علنی مجلس به شش سوال نمایندگان ملت پاسخ دادند.
در جلسه علنی روز سه‌شنبه خانه ملت،  محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه برای پاسخ به سوال کریمی قدوسی نماینده مشهد در خصوص اظهاراتش درباره هولوکاست و قدرت موشکی دشمنان انقلاب در پارلمان حاضر شد.
در ابتدا کریمی‌قدوسی در خصوص سوال خود از وزیرخارجه گفت:  جناب آقای ظریف در شبکه ABC آمریکا حضور پیدا می‌کند و در موضوع هولوکاست از وی سوال می‌شود. خبرنگار این شبکه تلویزیونی از ظریف سوال می‌کند که آقای روحانی و شما نیز به عنوان وزیرخارجه در سفر به نیویورک واقعه هولوکاست را تائید کردید و کشتار یهودیان را نیز محکوم کردید، اما رهبر انقلاب در بخش انگلیسی سایت خودشان، هولوکاست را قبول نمی‌کنند و آن را یک افسانه می‌دانند که آقای ظریف توضیح می‌دهد که من شخصا با مقام معظم رهبری در این موضوع صحبت کرده‌ام و ایشان صراحتا کشتار یهودیان را محکوم کرده‌اند و بحث افسانه هولوکاست را تکذیب می‌کنند. در این مصاحبه اینطور القا می‌شود که افسانه هولوکاست مورد تائید مقام معظم رهبری است.
کریمی‌قدوسی در ادامه افزود: نکته بسیار مهم در این جا این است که آقای ظریف در این صحبت‌ها نظر صریح مقام معظم رهبری را که چندین بار و حتی اخیرا ۲۰ روز پیش نیز در جمعی بحث افسانه هولوکاست را مطرح می‌کنند و برخورد غربی‌‌ها را با این قضیه مورد نقد قرار می‌دهند.
نماینده مردم مشهد تصریح کرد: نکته بعد که جمع زیادی از نمایندگان آن را امضا کرده‌اند، موضوع حضور وی در سفر به داووس و در شبکه ۲ تلویزیون آلمان است.  در این شبکه مجری سوال می‌کند که وزیرخارجه مخالف انکار هولوکاست است و این موضوع را بارها تکرار کرده است، آیا شما حاضر هستید که گامی فراتر بگذارید و در آلمان اعلام کنید که دولت اسرائیل را به رسمیت می‌شناسید؟ خبرنگار در ادامه می‌پرسد که صرفنظر از اینکه شما درباره دولت اسرائیل چه فکری می‌کنید، آیا اسرائیل را به عنوان دولت به رسمیت می‌شناسید؟
کریمی‌قدوسی در همین زمینه ادامه داد: ظریف در پاسخ به  سوال این خبرنگار گفت که این موضوع باید از سوی فلسطینیان حل شود. ما از منطقه دور هستیم و این وظیفه ما نیست که اسرائیل را به رسمیت بشناسیم یا نه،  بلکه این موضوع باید از سوی فلسطینیان مورد پذیرش قرار گیرد.
نماینده مردم مشهد ادامه داد: مقام معظم رهبری نیز می‌فرمایند ما آنجا که دخالت کنیم صراحتا می‌گوییم. ما در قضایای ضدیت با اسرائیل دخالت کردیم و نتیجه‌اش هم پیروزی در جنگ ۳۳ روزه و ۲۲ روزه بود. بعد از این هم هرجا هر ملتی و هر گروهی با رژیم صهیونیستی مبارزه و مقابله کند ما پشت‌سرش هستیم و کمکش می‌کنیم و هیچ ابایی هم از گفتن این حرف نداریم. حقیقت و واقعیت جمهوری اسلامی و ملت ایران این است.
ظریف: تبلیغات ضدایرانی صهیونیست‌ها
 تماما دروغ و جعلی است
در ادامه ظریف در پاسخ به سؤالات کریمی قدوسی در خصوص هولوکاست و توان دفاعی ایران اظهار داشت: تلاش خدمتگزاران کوچک که برای چند صباحی مسئولیت سنگین وزارت امورخارجه بر شانه‌هایش گذاشته شده همواره این بوده که با فضاسازی‌های بین‌المللی که جهت محدود کردن اقتدار ملی‌مان انجام می‌پذیرد قاطعانه مقابله کند و اجازه ندهد تبلیغات ساختگی و مسموم صهیونیستی و یا هر منبع ضدایرانی دیگر، ایران را مخل امنیت جهانی و یا تهدید منطقه‌ای معرفی کند.
ظریف تصریح کرد: لذا تا وزیر امورخارجه هستم نخواهم گذاشت پروژه صهیونیستی امنیتی‌سازی ایران من جمله از طریق تخریب وجهه و حیثیت ملی تحت بهانه‌های واهی انکار هولوکاست تحقق یابد. ما حتما با قدرت و صلابت انقلابی که از امام راحل آموخته‌ایم و با تکیه بر فرهنگ غنی اسلامی و تاریخ پرافتخار مردم ایران که هرگز با نژادپرستی و کشتار آلوده نبوده است به مبارزه با شبهه‌افکنی صهیونیست‌ها در انکار هولوکاست ادامه خواهیم داد و اجازه نخواهیم داد ماشین تبلیغاتی صهیونیست‌ها با تحقیر و دروغ از یک سو دنبال مظلوم‌نمایی و از سویی دیگر در پی هراس‌افکنی علیه ایران عزیز و سربلند اسلامی باشد.
وزیر خارجه با بیان اینکه تبلیغات ضدایرانی صهیونیست‌ها تماما دروغ، جعلی و صرفا جهت پوشش نهادن بر جنایات روزمره آنها علیه فلسطینی‌هاست، گفت: ما می‌گوییم رژیم صهیونیستی با سوء استفاده از جنایاتی که دیگران مرتکب شده‌اند و مردم فلسطین هیچ نقشی در آن نداشته‌اند، ۶۰ سال است که موجودیت ملت فلسطین را نادیده گرفته و حقوق آنها را پایمال می‌کند و کشتار و اشغال و آتش‌افروزی خود را پشت تبلیغات بی‌اساس و هراس‌افکنی مخفی می‌کند.
ظریف افزود: سیاست خارجی دولت آسایش و راحتی را از نتانیاهو گرفته و او را به انفعال و انزوای بین‌المللی کشانده و این توفیق بزرگی است. تمام نیروهای منطقه از دبیرکل حزب‌الله تا دبیرکل حماس و جهاد اسلامی شخصا برای آن از من تشکر کرده‌اند و این حرکت دولت و سیاست خارجی تمامی نیروهای انقلابی منطقه را به وجد آورده است و صهیونیست‌ها و دیگر بدخواهان ایران را دچار سردرگمی و کابوس برآمدن مجدد ایران کرده است.
وی در ادامه به موضوع توان دفاعی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: آنچه در خصوص توان دفاعی و تجهیزات دفاعی صحبت کردم، جلب توجه به منبع اصلی و واقعی اقتدار کشور است که ریشه در فرهنگ ایثار و شهادت و تکیه بر پیام جاودانه امام راحل است که بزرگترین توان دفاعی کشور را استقامت مردم دلاور ایران می‌دانستند.
ظریف با بیان اینکه وزارت خارجه وظیفه ذاتی خود را کمک به پیشرفت و رونق و رشد اقتصادی و ارتقای توان دفاعی کشور می‌داند و برای رفع تهدیدها و ایجاد فرصت‌ها و فضای مناسب بین‌المللی در تحقق این اهداف همواره تلاش می‌کند، تصریح کرد: بر این اساس و به گواهی مسئولان مربوطه که اعضای کمیسیون امنیت ملی بارها صحبت کرده‌اند، وزارت امور خارجه هیچ‌گاه مانع حضور هیئت‌ها جهت مذاکره در امور دفاعی کشور نشده است.
«من اقتدار ملی را ناشی از همه امکانات، ظرفیت‌های کشور می‌دانم و در برابر تلاش‌ها و رشادت‌های بزرگان عرصه جهاد و شهادت یعنی نیروهای مسلح ارتشی، سپاهی و بسیجی و آحاد مردم همیشه در صحنه و به خصوص خانواده معظم شهدا و ایثارگران سر تعظیم فرود می‌آوریم، همزمان همراه با این دلاوران با کمال افتخار و سربلندی به عنوان یک فرزند کوچک امام و رهبری مهمترین عامل اقتدار توان دفاعی کشور را استقامت و آمادگی تمامی آحاد ملت دلاور و سرافراز ایران در مشارکت بی‌دریغ و دفاع از میهن اسلامی می‌دانم.»
وزیر امور خارجه ادامه داد: ایران کشوری متکی به مردمی دلاور و نه وابسته به ابرقدرت‌ها و نیروهای خارجی است.
وی خاطرنشان کرد: آنها می‌خواهند ایران را برهم‌زننده ثبات و مخالف صلح معرفی کنند اما من اینجا می‌گویم ما ملتی صلح‌جو و خواهان تعامل سازنده با جهان هستیم اما مطیع و مرعوب نیستیم و برای حراست از حقوق و منافع ملی و آرمانی‌مان با توکل به قدرت لایزال الهی با صلابت و منطق و بدون دلواپسی با جهان تعامل می‌کنیم. ظریف در پایان تاکید کرد: ما ملتی دلاور هستیم نه دلواپس.
کریمی‌قدوسی از پاسخ ظریف قانع شد
کریمی‌قدوسی در ادامه از اتاق فرمان خواست بخش‌هایی از سخنان ظریف در دانشگاه تهران که سیستم دفاعی کشور را زیر سوال می‌برد، پخش کنند و گفت: آقای ظریف در دانشگاه تهران گفته است، آمریکایی که با یک بمب می‌تواند سیستم دفاعی ما را از کار بیاندازد آیا از سیستم دفاعی ما می‌ترسد. از مردم ما می‌ترسند. بنده هم می‌گویم از مردم می‌ترسند. اما این چه سخنی است که وزیر امور خارجه ما که سی چهل سال در آمریکا تحصیل کرده اینگونه بیان می‌کند؟ آیا نبایستی ادبیات ۸ سال دفاع مقدس و رزمندگان را رعایت کند.
در این زمان علیرضا منادی عضو هیئت رئیسه مجلس خطاب به نماینده سوال‌کنندگان از وزیر امور خارجه گفت: آقای ظریف دیگر وقت ندارند که بخواهند حرفی بزنند.
علی لاریجانی رئیس مجلس نیز از کریمی‌قدوسی پرسید که آیا قانع شده است یا خیر. کریمی‌قدوسی در پایان گفت: به علت اینکه ظریف در آستانه سفر است و مذاکرات را پیش‌رو دارد لذا به علت جلوگیری از این مسئله اعلام می‌کنم که در این مرحله قانع شدم.
سوال از وزیر راه و شهرسازی
در ادامه جلسه سوال ملی حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس از عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی مورد بررسی قرار گرفت.
حاجی‌دلیگانی از وزیر راه و شهرسازی علت توقف اجرای طرح مسکن مهر را پرسیده بود و این موضوع در کمیسیون عمران مجلس مورد بررسی قرار گرفته و روز گذشته گزارش این کمیسیون به مجلس، در دستور کار قرار گرفت.
پس از آن عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوال حسینعلی حاجی‌دلیگانی در این خصوص که علت توقف اجرای مسکن مهر چیست؟ اظهار داشت: ما کوچکترین توقفی در امر مسکن مهر نداشتیم و خودم را جای خریداران مسکن مهر می‌گذارم و مدافع حقوق تک تک خریداران مسکن مهر هستم.
وی اظهار داشت: مسکن مهر نه تنها متوقف نشده، بلکه عملیات آن با قوت بیشتری ادامه دارد. من یک نفر را به عنوان قائم مقام وزیر در مسکن مهر انتخاب کردم و به تمام نمایندگان می‌گویم هرکدام از شما راجع به هر پروژه‌ای مشکل داشتید به قائم مقام من مراجعه کنید.  من پروژه به پروژه رسیدگی می‌کنم و پاسخگوی تمام مشکلات هستم. ما کوچکترین توقفی در امر مسکن مهر نداشتیم و خودم را جای خریداران مسکن مهر می‌گذارم و مدافع حقوق تک تک خریداران مسکن مهر می‌دانم.
در ادامه این جلسه، حسینعلی حاجی‌دلیگانی اعلام کرد که از پاسخ‌های وزیر در مورد سوال خود قانع شده است.
همچنین روز گذشته، سوال ملی حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس از وزیر راه و شهرسازی مورد بررسی قرار گرفت.
آخوندی: من به تأمین مسکن برای ۵۲ هزار جانباز و ایثارگر پایبندم
وزیر راه و شهرسازی در خصوص سوال کامران در موضوع تامین مسکن ایثارگران نیز اظهار داشت: اینکه همه ما تمام زندگی‌مان را مرهون ایثارگران هستیم و اگر پایمردی و جوانمردی فرزندان این آب و خاک و شهدا نبود ما اینجا نبودیم و ما باید تمام هم و غم خود را برای برداشتن مشکلات از دوش ایثارگران صرف کنیم، تردیدی نیست.
آخوندی افزود: من خودم از ابتدای جوانی در جهاد سازندگی تا جایی که می‌توانستیم در خدمت رزمندگان به عنوان مسئول ستاد پشتیبانی جبهه جهاد سازندگی بودم . بنابراین تا اینجا با آقای کامران صد درصد همراه هستم نه در حد قانون بلکه فراتر از قانون معتقدم که در صدر تمام فعالیت‌های تأمین مسکن، تأمین مسکن خانواده ایثارگران را باید انجام دهیم و این کوچکترین وظیفه ما است. وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین ما اگر جانبازان و ایثارگران را در برنامه عمومی مسکن اولویت قرار دهیم هیچ کار زیادی نکرده‌ایم و مشکلی برای اجرای این قانون نداریم و اگر ابهامات شخصی وجود دارد من حاضرم جلساتی را با حضور آقای کامران و نمایندگان برگزار کنم.
در ادامه این جلسه علی لاریجانی که ریاست جلسه را برعهده داشت از کامران پرسید که آیا از توضیحات وزیر راه و شهرسازی قانع شده است یا خیر که کامران گفت: به خاطر خانواده شهدا جرات نمی‌کنم قانع شوم و قضاوت را به عهده نمایندگان مجلس می‌گذارم. در ادامه نماینده اصفهان از لاریجانی خواست تا این موضوع را به رای وکلای ملت بگذارد.
نمایندگان نیز با ۱۳۲ رای موافق، ۵۴ رای مخالف و ۲۱ رای ممتنع از مجموع ۲۱۴ نماینده حاضر در صحن علنی اعلام کردند که از پاسخ‌های آخوندی به سوالات کامران قانع شده‌اند.
ناظران مجلس در هیئت‌ عالی نظارت انتخاب شدند
همچنین نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز گذشته پارلمان دو تن از وکلای ملت را به عنوان ناظر در هیئت عالی نظارت انتخاب کردند. براین اساس غلامحسین شیری نماینده مردم هشترود با ۱۰۵ رای و ناصر عاشوری نماینده مردم فومن با ۵۷ رای از مجموع ۱۶۳ رای ماخوذه به عنوان ناظران مجلس در هیئت عالی قانون نظارت  مجلس انتخاب شدند.
جلسه علنی صبح مجلس با اعلام حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی خاتمه یافت و وی زمان نشست علنی بعدی را چهارشنبه 17 اردیبهشت  ساعت ۸ صبح اعلام کرد.