دادستان کل کشور:
برخی مقامات یا خودشان به نحوی در قاچاق کالا سهم دارند یا فرزندان و وابستگانشان
دادستان کل کشور گفت: در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز با وجود تمام مراقبتهایی که میشود شاهد ورود کالاهای قاچاق با حجم وسیع از مرزهای رسمی و غیررسمی کشور هستیم.
به گزارش فارس، حجتالاسلام محمدجعفر منتظری در همایش تخصصی پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی استانهای سراسر کشور که صبح دیروز برگزار شد، گفت: یکی از راههای ضربه زدن به کشور، آسیب زدن به پایههای اقتصاد مقاومتی و تعطیلی کارخانجات و کارگاههایی است که برای مردم اشتغال زا هستند.
منتظری افزود: بحث مشکلات اقتصادی امروز در کشور ما یک امر پنهان و ناشناخته نیست، کسانی که دستاندرکار مسائل کشور هستند این موضوع را به صراحت میگویند.
وی اظهار داشت: افزایش کشفیات کالای قاچاق حاکی از چیست؟ اینکه نگذاشتیم کالاها وارد بازار شود، یا اینکه به میزان افزایش کشف افزایش ورودی هم داشتهایم؟ این دقیقا مثل مواد مخدر است و به هیچ عنوان خوشایند
یست.
دادستان کل کشور با بیان اینکه مسئله مبارزه با قاچاق کالا و ارز شوخیبردار نیست،گفت: عناصر اصلی قاچاق کالا و ارز برای اینکه بتوانند به مقاصد شوم خود برسند دست به چه کارهایی که نمیزنند، از آلوده کردن مقامات تصمیمگیرنده، نفوذ در سیستم، تا پاشیدن دانه برای اینکه عناصر موثر در مبارزه با قاچاق را گرفتار کنند، پس برای مبارزه با این امر هم باید خود را آماده کنیم.
منتظری تصریح کرد: ما در یک تحلیل و بررسی ببینیم چرا موضوعی را که رهبری اکیدا روی آن دستور دادند و قوانین لازم را هم داریم، آمدند برای مبارزه با قاچاق مجموعهای تحت عنوان ستاد مبارزه با قاچاق و دفتر و دستک هم برایش راه انداختند اما موفق نبود. چرا با این اوصاف باید شاهد ورود این حجم از قاچاق حتی از طریق گمرکات رسمی باشیم.
وی گفت: وقتی ما میبینیم برخی از مقامات و کسانی که باید دلسوزانه در عرصه مبارزه با قاچاق فعال باشند خودشان یا به نحوی سهم دارند یا فرزندانشان یا کسانی که به آنها وابسته هستند، آن وقت چطور انتظار داریم مبارزه به نتیجه برسد. وقتی از یک مقام مسئول به صراحت میشنوم برخی دستاندرکاران دولتی نمیخواهند مبارزه جدی با قاچاق بشود، وقتی میبینیم ستاد مبارزه قاچاق کالا و ارز عملاً به تعطیلی کشیده شده چه میتوان گفت؟
دادستان کل کشور ادامه داد: مرزهای آبی و زمینی و هوایی هرکدام به یک نوعی مشکل دارند، آیا اینها قابل کنترل و اصلاح نیست؟ بنده خودم رفتم و از نزدیک از بندر شهید رجایی دیدن کردم. نحوه ورود و کنترل و دستگاههای کنترلکننده را دیدم و جلساتی با مسئولان امر گذاشتیم، پس از آن در دیدار با رئیسجمهورگفتم که بندر شهید رجایی از لحاظ کنترل و ورود کالای قاچاق تقریباً رهاست.
وی افزود: من به صورت رندومی یک هفته روزهایش را دیدم، بین ٢٥٠٠ تا ٣٠٠٠ کانتینر جا به جا میشد.کلا دو دستگاه ایکسری داشتند، گفتم این دو دستگاه چقدر کار میکند، گفتند از ٧ صبح تا ١٢ شب. حساب کردیم هر دستگاهی حداکثر ١٠ درصد کانتینرهایی که خارج میشود را رصد میکند.
دادستان کل کشورگفت: نه از باب گله از باب اینکه موجب توجه شود میگویم هنوز در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز رئیسجمهور نماینده خود را معرفی نکرده است، این نشان از چه دارد؟ آیا اهتمام لازم را ندارند یا آدم مناسب را؟
منتظری افزود: اگر کوتاهی و برخی ضعفها را شاهد هستیم این ستاد باید پیگیر باشد و نواقص را برطرف کند. من یک بار دیگر هم گله کردم و عدهای از عرض من گلایه کردند. آیا من اشتباه میگویم؟ من نمیگویم تلاشی نیست اما آنچه که میبینیم در بازار این همه کالای قاچاق است نشاندهنده چیست؟
وی اظهارداشت: ما یک گزارشی از یکی از استانها داشتیم که ١١٢٨ کانتینر کالای قاچاق کشف میشود، این ١١٢٨ کانتینر سوزن است که بگذارند در قوطی کبریت؟ آیا عبور این ١١٢٨ کانتینر کار آسانی است؟ نیروی انتظامی عملکرد نه مطلوب اما قابل قبولی در بحث مبارزه با قاچاق کالا دارد اما این گرههای دیگر در جاهای دیگری وجود دارد که شناسایی کرده و اعلام هم کردهایم.
افزایش 72 درصدی کشفیات پروندههای
بالای 500 میلیون تومان در ۸ ماهه امسال
رئیس پلیس آگاهی ناجا نیز در این همایش با بیان اینکه کل پروندههای قاچاق در 8 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، نزدیک به 24 درصد افزایش داشته است، از افزایش 26 درصدی پروندههای مکشوفه طی این مدت خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری پلیس، سردار محمدرضا مقیمی افزود: بالغ بر 50 درصد واردات کالا از استان هرمزگان و بندر شهید رجایی انجام میشود که یکی از اهداف ما در این رابطه، حضور پلیس در این بندر است که این امر از برنامههای امسال و سال آینده پلیس آگاهی به شمار میآید.
مقیمی با اشاره به موفقیتهای پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حوزه ماموریتی آن، از افزایش 72 درصدی کشفیات پروندههای بالای 500 میلیون تومان خبر داد و گفت: پروندههای بالای 100 میلیون تا 500 میلیون تومان، 36 درصد و همچنین پروندههای کمتر از 100 میلیون تومان 24 درصد افزایش داشته است.