kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۱۲۶۹
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۷
چند روز پس از اتمام وعده وزیر نفت

روزی یک میلیون دلار نفت و گاز در چاه رگ‌سفید دود می‌شود


هر چند طبق اظهارنظر وزیر نفت قرار بود اطفای حریق چاه شماره 147 گچساران ظرف 45 روز به پایان برسد، اما به گفته مدیر سابق HSE شرکت ملی حفاری با گذشت 48 روز تاکنون این مهم صورت نگرفته است.
به گزارش خبرگزاری فارس، ساعت 13 روز دوشنبه 7 آبان 96 دکل حفاری 95 فتح به دلیل فوران چاه دچار آتش سوزی شد و دو نفر از کارکنان شرکت ملی حفاری ایران به نام‌های محمد سلیمی دکل بان و فرزاد ارزانی حفار دکل نفتی رگ سفید جان خود را از دست دادند.
در این رابطه علی اکبر پونده نژادان مدیر سابق HSE شرکت ملی حفاری که بیش از سه دهه در سمت‌های مختلف در شرکت ملی حفاری ایران خدمت کرده است، تأکید کرد: کشوری که در تحریم اقتصادی است، روزانه یک میلیون دلار نفت و گاز در رگ سفید 147 از کف می‌دهد، و به همراه هزینه‌های پنهان دیگر. چرا به ده‌ها متخصص مهار چاه که به صورت شکلی بازنشسته شده‌اند، ولی توانایی و قدرت عملیات پیچیده را دارند، اجازه ورود داده نمی‌شود.
وی افزود: در حال حاضر حضور ده‌ها دستگاه حفاری و تیم‌های مختلف به دلیل عدم توجه و خودخواهی بیش از یک ماه است که در منطقه متوقف شده است که میلیاردها دلار به صنعت نفت ایران ضرر وارد کرده است. هر چند تعداد اندکی از متخصصان عملیات صنعت حفاری و مناطق نفتخیز در خط مقدم وجود دارند، ولی این پازل مهار ناقص است.
این مسئول سابق در مورد علت طولانی شدن مهار آتش علیرغم وعده 45 روزه وزیر نفت، گفت: وزیر محترم نفت بر اساس تحلیل کارشناسان و متخصصان مربوطه اظهارنظر می‌کند، وقتی کسانی در منطقه عملیات هستند که به جز آتش منقل خانه خود، آتش دیگری ندیده‌اند و در مورد اطفای حریق چاه‌های نفت و گاز اظهار نظر می‌کنند، نتیجه‌اش همین می‌شود که شما می‌بینید.پونده نژادان افزود: علت طولانی شدن مهار این آتش را می‌توان خطای انسانی در عملیات، خطای انسانی در محاسبات، خطای انسانی در مهار اطفاء حریق عنوان کرد که این ادامه خطا هنوز هم تجربه نشده، پایان‌پذیر نیست و تاکنون ده‌ها پرواز هلیکوپتر و هواپیما از اهواز و تهران به محل حادثه داشتیم.وی با ‌اشاره به توان داخلی برای کنترل این حریق، عنوان کرد: کارشناسان و متخصصان صنعت نفت جنوب و حفاری ایران عملیات بزرگ و خطرناک اطفاء حریق چاه‌های نفت و گاز در ایران زیر بمباران حملات جنگ تحمیلی و در کشورهای کویت و عراق در وزش طوفان‌های شدید خاک در دمای بالای 50 درجه سانتی‌گراد تابستان را در کارنامه خود دارند.این کارشناس ایمنی گفت: درست است که وزیر محترم نفت آقای زنگنه می‌خواهد در این زمینه جوان گرایی کند، اما وی باید اتاق فکری متشکل از پیش کسوتان این عرصه در کنار افراد جوان حاضر در عملیات مهار این چاه تشکیل می‌داد.