kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۱۰۶۵
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۴

ترکیه زندان روزنامه‎نگاران!


 کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران در گزارشی اعلام کرد: ترکیه، چین و مصر در راس کشورهایی هستند که خبرنگاران را بازداشت می‌کنند. همچنین بحرین نیز جزو ۱۰ کشور اول جهان از نظر تعداد روزنامه‌نگاران بازداشتی در سال ۲۰۱۷ است.
به گزارش سایت العهد، طبق این گزارش در سال جاری میلادی در سراسر جهان ۲۶۲ روزنامه‌نگار به دلایلی مربوط به حرفه‌شان بازداشت شده‌اند که این عدد رکورد جدیدی در مقایسه با ۲۵۹ روزنامه‌نگار بازداشت شده در سال گذشته میلادی است.
جویل سیمون، مدیر اجرایی این کمیته گفت: خجالت آور است که تعداد خبرنگاران بازداشت شده در جهان برای دومین سال پیاپی رکورد بزند،‌ کشورهایی که روزنامه‌نگاران را به خاطر انتشار حقایق بازداشت می‌کنند، در واقع قوانین بین‌المللی را زیر پا می‌گذارند و باید مورد محاکمه قرار گیرند.
طبق گزارش این کمیته، خبرنگاران بازداشت شده بیشتر به مخالفت با حکومت متهم هستند و کشورها با در پیش گرفتن قوانینی آشفته و دارای ساختارهایی مبهم برای مبارزه با تروریسم، روزنامه‌نگاران منتقد را ترسانده و آنها را به سکوت سوق می‌دهند.
کمیته حمایت از روزنامه نگاران، در گزارش سالانه خود، برای دومین سال پیاپی، ترکیه را بزرگ‌ترین زندان روزنامه‌نگاران اعلام کرده است.
کمیته حمایت از روزنامه نگاران که نهادی غیرانتفاعی در آمریکاست، هرسال گزارشی از وضعیت خبرنگاران در جهان منتشر می‌کند. این موسسه، تعداد کل خبرنگاران زندانی در جهان را ۲۶۲ نفر اعلام کرده است که نیمی از آنها در سه کشور ترکیه، چین و مصر زندانی هستند.
این کمیته گفته، دلیل اختلاف آمارش با موسسات دیگر، تعریف روزنامه‌نگار است که از نظر این موسسه، کسانی را شامل می‌شود که خبرها را پوشش می‌دهند یا درمورد مسائل عمومی جامعه اظهار‌نظر می‎کنند که حاصل کارشان در مطبوعات، سایت‌های خبری، رادیو‌‌وتلویزیون، به صورت متن یا عکس منتشر می‌شود. به این ترتیب، فعالان اجتماعی و کسانی که در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند یا وبلاگ شخصی دارند در این آمارها نیامده‌اند.
ترکیه، با وجود آنکه امسال تعدادی از روزنامه‌نگاران زندانی این کشور را آزاد کرد، برای دومین سال پیاپی، به عنوان بزرگ‌ترین زندان روزنامه‌نگاران شناخته شده است. امسال کمیته حمایت از روزنامه نگاران، تعداد روزنامه‌نگاران زندانی ترکیه را ۷۳ نفر اعلام کرده است. پارسال ۸۱ نفر در زندان بودند. ده‌ها روزنامه‌نگار درحال محاکمه یا تحت تعقیب قضایی هستند. کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران می‌گوید همه روزنامه‌نگارانی که زندانی هستند، با اتهامات اقدام علیه دولت مواجهند.
سرکوب روزنامه‌نگاران در ترکیه، از حدود دو سال پیش آغاز شد و بعد از کودتای ناموفق، شدت گرفت. بعضی از روزنامه‌نگاران زندانی، تنها به دلیل استفاده از اپلیکیشن‌های پیام‌رسان یا داشتن حساب در موسسات مالی که دولت گفته مرتبط با فتح الله گولن است، با اتهامات تروریستی مواجه شده‌اند.
همچنین سیاست‌های برنامه‌ریزی شده رژیم آل‌خلیفه بحرین برای سرکوب مخالفان شامل حال روزنامه‌نگاران در این کشور نیز شده و آنها تحت پیگرد، بازداشت، شکنجه و تبعید قرار گرفته‌اند.
از جمله روزنامه‌نگاران بحرینی که در حال حاضر در بازداشت رژیم آل‌خلیفه هستند، احمد حمیدان، روزنامه‌نگار مستقلی است که در سال ۲۰۱۴ برای حمله به مرکز پلیس به ۱۰ سال حبس محکوم شد. عبدالجلیل السنکیس، وبلاگ‌نویس و فعال حوزه حقوق بشر هم که در سال ۲۰۱۱ بازداشت شد، به اتهام توطئه برای براندازی حکومت به حبس ابد محکوم شد.
کمیته حمایت از روزنامه نگاران همچنین در گزارش امسال خود می‌گوید، سخنان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا علیه رسانه‌ها و اینکه او در سخنان بعضی رسانه‌ها و خبرنگاران را به دروغگویی و انتشار خبرهای کذب متهم می‌کند، به روند آزادی مطبوعات در جهان صدمه زده و دست کشورهای سرکوبگر را بازتر کرده است.