kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۰۵۰۷
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۸
مدیرعامل‌ اتحادیه‌ پرورش آبزیان با انتقاد از آمارهای مسئولان دولتی:

آمارهای صادراتی 7 ماهه محصولات شیلاتی قابل‌ اتکا نیست



مدیرعامل‌ اتحادیه‌ تکثیر‌، پرورش و صادرات آبزیان آمارهای صادراتی 7 ماهه محصولات شیلاتی را قابل‌ اتکا ندانست.
ارسلان‌ قاسمی‌ در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان هم با ‌اشاره به اینکه آمارهای صادراتی 7 ماهه قابل‌ اتکا نیست، اظهار کرد: با توجه به آنکه فصل تولید به پایان نرسیده از این رو امکان پیش‌بینی‌ دقیق‌ صادرات محصولات شیلاتی مبنی بر افزایش و کاهش وجود ندارد‌.
 وی افزود: با وجود آنکه تولید محصولات شیلاتی تحت تأثیر عواملی نظیر شرایط آب و هوایی و شیوع بیماری‌ و دیگر مسائل است، از این رو تا پایان سال باید منتظر ماند و دید که وضعیت تولید‌ و صادرات به کدام سمت و سو می‌رود.
 قاسمی‌ ادامه داد: علی‌رغم بحران منابع آبی به سبب وجود 3 هزار و 300 کیلومتر نوار ساحلی در شمال‌ و جنوب کشور‌ می‌توان با حداکثر‌ بهره‌وری از این منابع خدادادی‌ و توسعه صادرات امکان جایگزینی‌ درآمد حاصل از صادرات محصولات شیلاتی‌ به جای نفت وجود دارد‌.
 مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان درآمد سالانه صادرات نفتی را 30 تا 40 میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: با توجه به پتانسیل‌های موجود در کشور در صورت برنامه‌ریزی و مدیریت‌ تولید و صادرات محصولات شیلاتی از سوی مسئولان دولتی‌ این امکان وجود دارد که درب‌ چاه‌های نفت کشور را ببندیم و تنها به عنوان یک کالای سرمایه‌ای به آن نگاه کنیم‌.
 وی با‌اشاره به اینکه مسئولان دولتی برای توجیه کارهای خود آمارهایی‌ مبنی بر رشد صادرات محصولات شیلاتی در وسط سال را اعلام می‌کنند، گفت: برای مقایسه آمار تولید‌ نسبت به مدت مشابه سال قبل تنها باید تا پایان سال منتظر ماند و ارائه آمارهای 6 و 7 ماهه جهت قضاوت رشد و کاهش صادرات محصولات شیلاتی صحیح نیست‌.
 قاسمی ادامه داد: با وجود 3 هزار و 300 کیلومتر نوار ساحلی‌ در شمال و جنوب کشور به سبب نبود برنامه و مدیریت دقیق‌ آنچنان‌ که باید و شاید نتوانستیم‌ از این منابع خدادادی‌ برای توسعه پرورش ماهی در قفس استفاده کنیم.
 وی در خاتمه با بیان اینکه ایران جزء 5 کشور بزرگ تولیدکننده‌ قزل‌آلا در دنیا به شمار می‌رود، یادآور شد: به سبب ضعف‌ مدیریتی مسئولان دولتی با واردات تیلا‌پیا‌، بازار این محصول در معرض‌ خطر قرار گرفته‌ است.
گفتنی است حسن صالحی رئیس سازمان شیلات اخیرا از رشد صادرات محصولات شیلاتی‌ در 7 ماهه نخست سال خبر داده و گفته است:  بنابر آمار گمرک‌ 56 هزار تن انواع محصولات شیلاتی‌ به ارزش بالغ بر 184 میلیون دلار‌ صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 32 درصد رشد داشته است.
 به گفته وی ماهیان‌ زینتی‌، میگو، پودر ماهی، خوراک آبزیان‌، ماهیان دریایی‌، قزل‌آلای‌ پرورشی، یال‌ اسبی‌، کپور ماهیان و ماهیان مرکب‌ از جمله محصولات شیلاتی صادراتی‌ به بازارهای هدف به شمار می‌روند.