kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۹۳۵۴
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۸
پس از نبود بازی‌های تدارکاتی، نوبت به دغدغه‌های مالی رسید

8 میلیارد هزینه اقامت تیم ملی فوتبال در روسیه/وزارت ورزش وعده‌هایش را فراموش کرد؟!


سرویس ورزشی-
بعد از مشکلاتی که تیم ملی فوتبال در راه برگزاری دیدارهای تدارکاتی داشت، حالا خبر می‌رسد که دغدغه تازه فدراسیون تامین هزینه‌های اقامت این تیم در روسیه است.
مشکلات فدراسیون فوتبال و تدارک مناسب برای تیم ملی بابت حضوری قدرتمند در جام جهانی پایانی ندارد، بعد از آنکه که کارلوس کی‌روش در صحبت‌های پیش از بازی برابر پاناما و ونزوئلا از نبود دیدارهای تدارکاتی مناسب انتقاد کرد، حالا خبر رسیده که فدراسیون برای تامین هزینه‌های اسکان تیم ملی در روسیه با مشکل روبرو شده است.
روز گذشته خبرگزاری فارس در‌گزارشی نوشت: «کارلوس کی‌روش که همیشه به نظم و دقت نظر شهره است بعد از صعود تیم ملی به جام جهانی روسیه در اولین اقدام به جا و قابل تقدیری که دست زد انتخاب کمپ تیم ملی فوتبال در روسیه بود. کاری که اگر سرمربی تیم ملی ایرانی بود شاید جزو اولویت‌های آخر خود قرار می‌داد اما کی‌روش که به خوبی می‌داند انتخاب محل اسکان تیم ملی چه اهمیتی می‌تواند داشته باشد بدون از دست دادن وقت با سفر به روسیه دست روی محلی گذاشت که تیم‌های بزرگ دنیا از جمله آلمان به دنبال رزرو آن بودند اما کی‌روش با سرعت عملی که به خرج داد توانست کمپ کالوگا را به نام ایران کند.
اما پروسه رزرو این مکان به همین راحتی که عنوان شد نبوده و نخواهد بود. مشخص است که رزرو کردن مکانی که خیلی از فدراسیون‌های بزرگ به دنبال آن بودند هزینه دارد و درست کار سخت فدراسیون فوتبال از همین جا آغاز شده است. کمپی که روزی ۵۰ هزار دلار برای ایران آب می‌خورد و در مجموع ایران باید مبلغ دو میلیون دلار بابت در اختیار داشتن این محل به روس‌ها بپردازد.
تهیه مبلغی بالغ بر ۸ میلیارد تومان آن هم فقط برای کمپ تیم ملی در روسیه چیزی نیست که فدراسیون فوتبال در یک چشم برهم زدنی فراهم کند و آنچه فعلا ایران را نجات داده تا بتواند این کمپ را رزرو کند فیفا و پاداش ایران برای صعود بوده است. بر همین اساس فدراسیون با رایزنی با فیفا از آنها خواسته تا از محل درآمد تیم ملی در فیفا پول رزرو کمپ تیم ملی به مسئولان کمپ کالوگا پرداخت شود.»
مشکلات تمام نشدنی در تیم ملی
 اینکه خواسته فدراسیون فوتبال از سوی فیفا اجابت شود یا خیر، چند روز دیگر مشخص می‌شود ولی در این تردیدی نیست که مدیریت نه چندان مناسب در فدراسیون فوتبال باعث شده که هر روز یک مشکل در تیم ملی فوتبال پدیدار شود.
اهالی فوتبال صحبت‌های چند هفته قبل کی‌روش را فراموش نکرده اند؛ سرمربی تیم ملی در صحبت‌های خود صراحتا گفت: پس از هفت سال هنوز شرایط در تیم ملی تغییر نکرده است. هر اردو چالش جدید و بزرگی برای ما است. اولین و مهم‌ترین مشکل این است که ما هنوز بودجه مشخص و کافی برای حمایت از تیم ملی نداریم. ما بازی‌های تدارکاتی را از دست می‌دهیم و مجبور می‌شویم که تصمیمات لحظه آخری برای تیم‌هایی که قرار است با آنها بازی کنیم، بگیریم.
کی روش همچنین تصریح کرد: در اردوهای گذشته از طریق ارتباطات شخصی خودم بازی مقابل توگو و بازی دوستانه خوب مقابل روسیه را فراهم کردم. در این اردو هم تا اینجای کار پاناما و ونزوئلا برای بازی دوستانه انتخاب شده‌اند اما متاسفانه به خاطر اینکه بودجه مشخصی وجود ندارد هنوز هم نمی‌توانیم به آرزو و رویاهای فوتبال دوستان ایرانی جامه عمل بپوشانیم. با تمام سختی‌ها سعی می‌کنیم کار را رو به جلو ببریم ولی باور نکردنی است که در ماه نوامبر هستیم ولی هنوز بودجه مشخص برای پیاده کردن برنامه‌هایمان نداریم و باورش سخت است که در این ماه این بودجه مشخص شود. در فوتبال ایران دو دسته افراد داریم؛ تعدادی از مربیان و بازیکنان هستند که زحمت و تلاش زیادی می‌کنند و دستاوردی برای ارائه کردن دارند. افرادی هم هستند که تنها با توجه به کمکی که از هجمه‌های رسانه‌ای می‌گیرند می‌توانند کارشان را جلو ببرند و با استفاده از ارتباطاتشان کار می‌کنند. متاسفانه این افراد به صورت قهرمان به نظر می‌رسند. فدراسیون فوتبال از چه کسانی حمایت می‌کند؟ کسانی که دستاوردی دارند و با تلاش به جایی رسیدند و یا کسانی که با هجمه‌های رسانه‌ای کارشان را جلو می‌برند؟ جواب دسته دوم است.
ساختار فوتبال باید ترمیم شود
وجود این اتفاقات ناخوشایند و مسائل آزاردهنده، به ما اجازه می‌دهد تا برخلاف گفته‌ها و نظر رئیس‌فدراسیون فوتبال (تاج از وضعیت روبه‌راه فوتبال ایران سخن گفته و ضمن‌اشاره به صعود پنجگانه فوتبال ایران در رده‌های سنی مختلف و گرفتن لقب «۵ ستاره» از سوی فیفا تاکید نموده که فوتبال ایران «راه» خودش را پیدا کرده است) تکرار می‌کنیم ، فوتبال ایران، برای سروسامان یافتن نیاز به کارهای اساسی و اقدامات ریشه‌ای دارد. ساختار این فوتبال باید ترمیم شود و نظام مشخص و سیستم تعریف شده‌ای بر تاروپود آن حاکم شود تا در سایه عملکرد منظم آن سیستم دیگر شاهد «بحران بدهی» و اعتراض‌های مکرر و پیاپی- و غالبا به حق- سرمربی تیم ملی و نظایر آن نباشیم.
وعده‌هایی که محقق نشد
تکلیف فدراسیون فوتبال که مشخص است، در این میان نباید از بی‌تفاوتی وزارت ورزش در قبال تیم ملی فوتبال هم غافل شد. وزیر ورزش و جوانان فراموش نکند که پس از صعود تیم ملی به جام جهانی وعده حمایت از تیم ملی فوتبال را سر داد و حتی عنوان داشت شرایطی را فراهم می‌آورد که این تیم بازی‌های تدارکاتی مناسب داشته باشد.
به غیر از سلطانی‌فر، آقازاده سرپرست وقت معاونت مالی و پشتیبانی وزارت ورزش درباره کمک دولت و وزارت ورزش به تیم ملی گفت: به هر حال تیم‌ملی به‌عنوان دومین تیم دنیا به جام‌جهانی صعود کرد و از حالا باید تدارکات لازم در نظر گرفته شود تا تیم‌ملی با آمادگی بالا در مسابقات شرکت کند. به این منظور باید به هزینه‌ها توجه زیادی داشت و به‌گونه‌ای مدیریت شود که تا یک سال آینده و تا پیش از حضور درجام‌جهانی، بتوان تمام برنامه‌های لازم را اجرا کرد. وزارت ورزش برای سال۹۶ و با توجه به حساسیت رقابت‌های انتخابی جام‌جهانی، بودجه فدراسیون فوتبال را نسبت به سال گذشته خیلی بیشتر بالا برد. فدراسیون فوتبال تا به امروز همچون فدراسیون‌های دیگر، طی دو مرحله از محل بودجه سال ۹۶ بودجه دریافت کرده است. مجموع بودجه‌ای که طی این دو مرحله در اختیار فدراسیون فوتبال گذاشته شده، 5/5 میلیارد تومان شده است که سه برابر بودجه تخصیصی به فوتبال در مدت زمان مشابه سال قبل می‌شود.با سازمان برنامه و بودجه رایزنی کرده‌ایم و قول‌های اولیه را از آقای جهانگیری گرفته‌ایم تا ۱۰ میلیارد تومان به‌عنوان کمک مالی و ویژه دولت به تیم‌ملی فوتبال دراختیار فدراسیون قرار بگیرد. موافقت‌های اولیه انجام شده اما وزارت ورزش همچنان پیگیر موضوع است. این رقم جدا از بودجه مصوب سالانه است که در قالب بودجه سال ۹۶ و در مراحل مختلف در اختیار فدراسیون فوتبال قرار خواهد گرفت.
جالب اینکه تا همین امروز خبری از کمک 10 میلیاردی دولت به تیم ملی فوتبال نشده و این تیم موفق با مشکلات ریز و درشت خود به تنهایی دست و پنجه نرم می‌کند.